Dlouhodbě zvýšená teplota u dospělého

11.5.26 10:57

Dlouhodbě zvýšená teplota

Dobry den,
jiz druhym tydnem mam teplotu kolem 37 - 37,2, bolest hlavy, unava, malatnost, jinak nic jineho jako bolest v krku atd. CRP u doktorky 3,4. Jsem uz opravdu zoufala, necitim se vubec dobre. Nemuzu ani doma odpocivat, protoze musim chodit do skoly. Nemate nekdo podobne zkuesnosti? Nebo nevite nekdo jak se te teploty zbavit? Ovlivnuhe mr to hodne, protoze se nemohu soustredit pri uceni, coz mi ovlivnuje znamky. (Piseme toho pomerne hodne)
Pred temito problemy jsem mela rymu a trochu me bolelo jedno ucho a obe jsem mela zalehle, ale to zmizelo.Bylo mi cca dva dny skvele a pak uz jsem zacala citit, ze je neco jinak, no a dalsi den uz jsem mela teplotu. Normalni leky na snizeni asi funguji na tu teplotu, ale i po lecich je mi blbe.
Veverka 321 17 let.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
57
11.5.26 14:40

Příčin to může mít hodně…skrytý zánět v těle, může to být ještě stav po infekci, stres…já jsem to měla u revmatoidních potíží, můj dědeček při nádoru. Pokud to bude trvat dál, řešila bych to.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11.5.26 14:52
@pujda píše: Více

no ale to vsechno by bylo videt na tom crp, ne? Nador uz me bohuzel takw napadl, protoze mam i problemy s imunitou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
57
11.5.26 15:57

@veverka321 Ty záněty nejspíš ano. Ale píšeš, že toho máte ve škole hodně, takže to fakt může být i stres. Neplašila bych hned, ale zároveň se nenech odbýt.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2272
11.5.26 16:07

Může to být virové. Já virózy rozháním isoprinosinem. U mě funguje. Nemůžeš přes den coldrex? Nepomůže ti to líp fungovat? + popíjet Colu. Abys přežila ty písemky… Pak se uvidí. Může se to samo upravit…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14727
11.5.26 21:11

Dcera měla celodenně teplotu 37,2 - 37,9. K tomu bolest hlavy a trochu únavu. Když to doktorka po 5 týdnech začala brát vážně, nechala jí udělat rozbor krve na všechno možné. A nic. Nakonec v nemocnici, v době, kdy ty potíže trvaly 7 týdnů, zjistili, že má dcera boreliózu. Ale asi už několik měsíců. Takže bohužel ani 2,5 měsíce po dobrání ATB není dcera úplně v pořádku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12.5.26 17:34
@Janča6 píše: Více

@Janča6 No to doufam, ze na to by doktorka uz prisla. S ohromnou unavou, castymi virozami a vlastne neustalou bolesti v krku ji otravuji uz opravdu dlouho. Jedine na co se zatim prislo je reflux. Dala zadanku na gastroskopii… Endokrinologie krev bez nalezu - ultrazvuk pry jen trochu zvetsene uzliny. Na ORL mi rekli, ze jsem si to vymyslela, abych nemusela chodit do skoly… :zed:
Imunologie dva roky zpět prý také ok.
Moje prakticka lekarka je placena, vyhlasena… Tak doufam, ze uz se neco nekde najde, dokonce mi i sama rekla, ze jsem nocni mura vsech doktoru.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14727
12.5.26 17:42
@veverka321 píše: Více

Tak to bys mohla vědět, jestli ti brala krev na boreliózu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
12.5.26 20:45

Když si vzpomenu na svá studentská léta, tak bych řekla, že v tom hraje roli i psychika.
S takovou teplotou jsem nikdy k lékaři nechodila, ale tehdy se mi stalo, že mi nebylo dobře, řekla bych, že to byla klasická nevolnost s nějakým psychickým vyčerpáním.

• Citovat
  • Upravit
2
20.5.26 19:26

Ahoj, mám stejný problém, začalo to před měsícem a něco, trvalo to tak 3 týdny, pak to bylo lepší asi týden. A dnes jsem si naměřila 37,4. Také mě to omezuje v každodenním životě, jsem pořád unavená, bolí mě hlava, špatně spím. Měla jsem teď v posledním půl roku takové náročnější období, to je pravda. Přijde mi to celé divné, dnes jsem se už objednala k praktické lékařce, mám přijít za týden :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
28950
20.5.26 21:09

Dlouhodobě zvýšenou teplotu jsem měla/mám taky. U mě to byla rozvíjející se autoimunitní nemoc…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2
21.5.26 06:17

@Margery ahaa :think: a byly k tomu nějaké další příznaky? 8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
28950
21.5.26 07:52

@liduse66 jak píšeš ty, únava, snížená chuť k jídlu. Tři týdny to ale nebylo, já mám zvýšenou teplotu roky :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3003
22.5.26 21:39

Pokud máš problémy s imunitou, tak nejspíš chodíš k imunologovi. Co tam ti řekli? Dělali ti testy? Dostala jsi už něco na imunitu?
Praktická tě ještě někam pošle?
Pokud nechceš odpočívat a potřebuješ do školy, nezbývá ti, než do sebe na nezbytně nutnou dobu cpát nějaké léky.
Správná diagnóza bývá někdy na roky, zvlášť pokud máš takové neurčité příznaky.
Přístup ORL mě nepřekvapuje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
121
23.5.26 00:42

Zlatého stafylokoka hledali a nenašli?
Mononukleóza?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek