Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
@Anonymní píše: Více
hm, a lékař na to říká co? nebereš náhodou nově statiny proti cholesterolu?
@stinga lékaře zatím nechávám až jako poslední možnost. Nejdříve chci zkusit nějaké rady co komu pomohlo. Nic neberu
Řekla bych, že kontaktní dermatitida. Chtělo by to testy na alergie u kožního lékaře.
Z vlastní zkušenosti radím jít k lékaři hned a vykašlat se na samoléčbu. Velmi často stejně nepomůže, problém se akorát prohloubí a léčba u lékaře je pak zbytečně dlouhá a komplikovaná.
Nejspíš dyshidrotický ekzém, mně pomáhá snažit se vyloučit kontakt s alergenem, nebýt ve stresu, při úklidu rukavice, při práci na zahradě taky rukavice, nemít otevřenou obuv a promazávat. Ale já vím celkem přesně, z čeho to mám, jsem alergik na spoustu věcí a atopik, u nás takových to jde ruku v ruce. Vy byste měla jít na kožní a zkusit odhalit příčinu. Ono se to může dost nehezky rozlézt, však koukněte na net.
Dělá se mi to taky, hlavně když mám stres. Dishydroticky ekzém.
U mě tahle začínal dishidrotický ekzém - zajdi n kožní, předepíšou ti na to mastičku s kortikoidy. Já to takhle léčím už od října 🙃 U mě bohužel nepomáhá vyhnout se alergenu, mám to nejspíš z hormonů - objevilo se mi to na konci těhotenství a doteď kojím, takže holt ještě nějakou chvíli budu trpět…
Prozatím zkus mazat zinkovou mastí, měla by to trochu vysušit. Případně zajdi do lékárny, jedna mast s nízkým obsahem kortikoidů je volně prodejná, silnější jen na předpis. Nevím, jak se jmenuje, ale tam budou vědět 🙂 A snaž se, aby se ti nohy nepotily…
Jak dlouho to trvá? To je nějaký dlouhodobý problém nebo to máš jen několik málo dní…?
Tak kdybych měla na nohách toto tak doktor je první možnost ne poslední čekáš na zázrak v podobě mastičky z lékárny? Jsi blázen..obzvlášť když je tam hnis..můžeš dostat otravu krve..
Souhlasím s dishydrotickym ekzémem. Mně se občas udělá (ve větším než mas na chodidlech) puchýřky popraskaj (nebo jim pomohu, neboť to svědí( a zase to odejde samo. Mívám občas i na rukách. Spouštěč stres. Ale každý to má jinak, někdo třeba potřebuje tomu pomocí vic-kortikoidy. U kozare jsem s tím nikdy nebyla. Léta letouci někdy málo někdy víc někdy rok nic.
Ještě je tu jedna věc, co by mohla zabrat - zinková mast. Jak jsem se od října trápila, dvakrát denně mazala kortikoidy, tak jsem se v tom plácala. Teď už pár dní natírám kortikoidy jen na noc a před den zinkovku a světe div se - puchýřky konečně začínají mizet! Takže zkus zinkovou mast. Rozhodně bych ale zašla i na kožní - nevím, jaké termíny mají u vás, mě objednali až za tři měsíce, ale je lepší tam zajít, ať můžou předepsat ty kortikoidové masti. Zinková je běžně dostupná. Přeji brzké uzdravení!
Na nohách se mi začaly dělat takovéhle bublinky. Uvnitř nich je takový hnis. Nevíte čím to je a hlavně jak to vyléčit?? Nějaký produkt z lékarny?
Ta na první fotce i bolí, nemůžu pořádně chodit/došlápnout na to.
I na dlaních někdy se mi dělají bublinky.
Děkuji