Foto: Bublinky na chodidlech

Anonymní
8.5.26 17:10

Bublinky na chodidlech

Na nohách se mi začaly dělat takovéhle bublinky. Uvnitř nich je takový hnis. Nevíte čím to je a hlavně jak to vyléčit?? Nějaký produkt z lékarny?
Ta na první fotce i bolí, nemůžu pořádně chodit/došlápnout na to.
I na dlaních někdy se mi dělají bublinky.
 Děkuji

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
76332
8.5.26 17:18
@Anonymní píše: Více

hm, a lékař na to říká co? nebereš náhodou nově statiny proti cholesterolu?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
8.5.26 18:15

@stinga lékaře zatím nechávám až jako poslední možnost. Nejdříve chci zkusit nějaké rady co komu pomohlo. Nic neberu

• Citovat
  • Upravit
23
8.5.26 18:23

Řekla bych, že kontaktní dermatitida. Chtělo by to testy na alergie u kožního lékaře.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21531
8.5.26 18:35
@Anonymní píše: Více

Z vlastní zkušenosti radím jít k lékaři hned a vykašlat se na samoléčbu. Velmi často stejně nepomůže, problém se akorát prohloubí a léčba u lékaře je pak zbytečně dlouhá a komplikovaná.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1064
8.5.26 19:13

Nejspíš dyshidrotický ekzém, mně pomáhá snažit se vyloučit kontakt s alergenem, nebýt ve stresu, při úklidu rukavice, při práci na zahradě taky rukavice, nemít otevřenou obuv a promazávat. Ale já vím celkem přesně, z čeho to mám, jsem alergik na spoustu věcí a atopik, u nás takových to jde ruku v ruce. Vy byste měla jít na kožní a zkusit odhalit příčinu. Ono se to může dost nehezky rozlézt, však koukněte na net.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
8.5.26 21:37

Dělá se mi to taky, hlavně když mám stres. Dishydroticky ekzém.

• Citovat
  • Upravit
625
8.5.26 22:04

U mě tahle začínal dishidrotický ekzém - zajdi n kožní, předepíšou ti na to mastičku s kortikoidy. Já to takhle léčím už od října 🙃 U mě bohužel nepomáhá vyhnout se alergenu, mám to nejspíš z hormonů - objevilo se mi to na konci těhotenství a doteď kojím, takže holt ještě nějakou chvíli budu trpět…
Prozatím zkus mazat zinkovou mastí, měla by to trochu vysušit. Případně zajdi do lékárny, jedna mast s nízkým obsahem kortikoidů je volně prodejná, silnější jen na předpis. Nevím, jak se jmenuje, ale tam budou vědět 🙂 A snaž se, aby se ti nohy nepotily…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Krém

• (4) + 140 recenzí

Dětská mast

• (4) + 115 recenzí