Diskuze Co uvařit
- Otevřená skupina
Skupina sdružující všechny, co rádi vaří, smaží, pečou, praží, či jinak přiravují chutná jídla a chtějí si vyměňovat recepty, zkušenosti a nápady.. :-)
Otevřená skupina (volný vstup pro všechny návštěvníky)
Otevřené přispívání (kdokoliv může příspívat do skupiny)
- Fotoalbum (319)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
dneska bude orestované kuřecí maso, brokolice uvařená v páře a těstoviny. Dá se to jíst za tepla i studené. ![]()
Udělám i extra porci pro malou.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Dnes bude buď zeleninové rizoto nebo rýže a kuřecí přírodní plátek, záleží, jestli dorazí penízky na účet ![]()
Pangase taky nemusím, občas koupím hejka (mořskou štiku).
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
To mě těší
![]()
dzarunka píše:sandrik píše:na výbornou,chutnala dokonce i chlapoviHáta_x píše:
Dělám vlastní recepty, třeba úplně jednoduchou, rychlou a téměř bezpracnou paštiku z kuřecích jater: kuřecí játra uvařím s kořením a více vodu osolím, semelu a smíchám šlehačem s Florou light (2lžíce). Všichni, kdo ochutnali, chtěli recept a divili se, jak je to snadné. Taky dělám ze zbytků vařeného/pečehého masa + vepřová játra a stejný postup. Do té je dobré i máslo, ale jde pak hůř roztírat. Milujem to hlavně na křupavé topinky z topinkovače.
Napadlo mě to v porodnici, kde mi ta pomazánka chuťově tohle připomínala a při kojení jsem nemohla nic nadýmavého.tak to si musím někam zapsat!
Dzarunka - tak jak dopadla brokolicová?
mě totiž kupovaný paštiky nechutnají a vadí mi, že jsou děsně slaný a domácí mě vždycky děsila - taky jsem myslela, že to musí být děsě pracný a ono ne![]()
![]()
Dneska palačinky s marmeládou
Vaření: dělala jsem pstruha se šťouchaným bramborem, další den zapečenou tresku se špagetama a dnes budou kuřecí řízky a brkaše + červená řepa.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Včera kuře na paprice.
Dnes koprová omáčka, hovězí, knedlík. Miluju vůni čerstvého kopru
Dělám jí bez smetany, je to super rychlovka, za 10min hotová ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Dnes dělám zeleninku na pánvi ,lusky ,mrkev ,porek kukuřice ,osmahnu ,dám koření na grilovanou zeleninu,k tomu bageta,Malá má polévku ze včera.A manželovi k tomu udělám žampiony na červeném víně .Je to mnamka ,Dá se osmahnout česnek a anglická na malé kousky ,potom se tam dají žampiony na pulku,čerstvé a až pustí štávu tak se zalijí jedním a pul deci červeného vína.Dusí se to a až je to víno vypařené tak osolit opepřit .Je to vyborné ,dělala jsem to pro návštěvu v sobotu poprvé a jen se po tom zaprášilo.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ještě k tomu pangasi.Nedávno mě kamarádka říkala,že je to uměl chované a že je krmí zbytkama a samým odpadem.Tak od té doby na něj moc chut nemám .Ale je to jak s kuřecím masem. je to týden co kamarádky malá měla prujem delší dobu ,doktorka jí vzala stěry a zjistili jí capilobakterii.A že je to zřejmě z kuřecího masa .Tak pozor,maso se má asi tři hodiny zpracovávat aby se to v něm zničilo.Ale nedokážu si představit jak ho tři hodiny dělám .To by z něj byla kaše.ale to by člověk nemohl asi nic kupovat ,jen si to sám doma chovat .a jak tak sleduju tak se k tomu asi spousta lidí vrátí.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
sthan - 3hodiny nemusíš, stačí dostatečně tepelně ![]()
pangas - celkem mi chutná, ale určitě jsou lepší jiný ryby, u nás frčí hlavně v láku a se zelím (zavináče/sledě/sardinky) ![]()
dneska dojídám fazolový guláš a večer bude pomazánka z makrely (taky velmi oblíbené!)
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Tak holky, dlouho se u nás nevařilo, tak jsem se zas k vám jukla
.
Dneska je u nás dušená zelenina na másle, brambor, vařené maso.
Sthan - tu campylo-mrchu měla dcera taky - 3 roky zpátky. neboj, 3 hodiny to vařit nemusíš.
http://cs.wikipedia.org/…ampylobacter
My jsem tehdy ty kuřata měli koupené čerstvě zabité a pouze grilované na ohni. Zřejmě málo
, protože dcera si dala taky a bylo to hotové. Naštěstí měla tu lehčí formu bez horeček - jen průjem. Ono se to prý časem vyloučí samo ze střev, s dcerou jsme jezdili akorát na kontrolní výtěry. Akorát je to teda infekční, že kdyby chodila do školky, tak by s tím nesměla. Takže akorát jsme měli doma trochu zvýšenou hygienu chvilku. Jinak žádné drama.
Ono, člověk by nemohl jíst nic, …Všude je něco.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Já vím že nemusím tři hodiny vařit ,to říkala doktorka kamárádce.My jsme před tím byli všichni na chatě a měli jsme pečené kuřata .Tak to chytla asi tam .A ono stačí prkýnko špatně umyt a je zle.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
sthan píše:
Dnes dělám zeleninku na pánvi ,lusky ,mrkev ,porek kukuřice ,osmahnu ,dám koření na grilovanou zeleninu,k tomu bageta,Malá má polévku ze včera.A manželovi k tomu udělám žampiony na červeném víně .Je to mnamka ,Dá se osmahnout česnek a anglická na malé kousky ,potom se tam dají žampiony na pulku,čerstvé a až pustí štávu tak se zalijí jedním a pul deci červeného vína.Dusí se to a až je to víno vypařené tak osolit opepřit .Je to vyborné ,dělala jsem to pro návštěvu v sobotu poprvé a jen se po tom zaprášilo.
a kolik žampionů na 1,5dc vína??a s čím podávat?taky k bagetě ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
dzarunka píše:sthan píše:a kolik žampionů na 1,5dc vína??a s čím podávat?taky k bagetě
těch žampionú ta čtvrtkilová vanička ,lepší jsou ty menší žampiony.A podává se k tomu pečivo ,le to dobré i jako příloha k masu .
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Návštěvy uživatelů
- pajisek90 , 13.5.26 13:24
- Glarusa , 17.10.25 10:10
- Petch , 5.8.25 21:48
- myskin , 15.7.25 17:54
- Culinkaa180 , 13.5.25 21:30
- Ivik1970 , 29.3.25 08:42
- melo , 5.1.25 12:47
- Paoloska , 18.10.24 21:48
- e5521 , 7.7.24 20:58
- kouřící králík , 11.5.24 22:22
- KFL , 16.3.24 13:45
- Devil-princes , 27.2.24 15:23
- siso , 18.11.23 18:56
- kralicinka19 , 18.11.23 11:08
- Hamiks , 15.7.23 13:32
Moderátor skupiny
Členové skupiny
- Adriana
- aiko24
- Aladinka
- alien21
- Andilek261
- ankasz
- Banny
- Blka
- Broučkovka
- Chezzie
- cimbík
- claire91
- cukratko33
- Danuška23
- danyk
- darushka
- Devil-princes
- eLena F
- eshta
- Gerberka
- Giiii
- gorina
- holcina20
- hubička
- Ivaneska
- ivusse
- Jája8
- JanaK88
- Jindřiška7
- joanee
- JochovaZ
- JohnDoe
- karlle
- Kasenka29
- KFL
- Kima-o
- kiri
- Kirstenn
- kkaattkkaa
- klarushka
- kotrmelinka
- kubanka
- KvetinkaL
- laurapos
- Lemuska
- lena24
- lenholka
- lenulina1979
- Letynka16
- levandule25
- LindaPraha
- lísteček1
- Loki01
- mahdalka
- mamkasl
- Maneli
- Marbella
- Marcell
- marggitka
- Markéta80
- MarkeTha77
- Markittka
- marlenka216
- Melody 4
- michaba83
- Michaela65
- Michaella27
- mikinka18
- Míša2010
- misar
- Mišička91
- MiskaKosa
- mobilishky
- Monjie
- nejvíczoufalá
- ostlužina
- Paoloska
- Petrushenka
- Prejmenovana
- Premek_Orac
- radúna
- robínek
- rusovlaska.e
- S.a.n.y6444
- Sammy88
- Sepishka
- Sluka
- Susenkaa
- SussiK
- tálinka
- Tanule23
- Tilia
- Titty
- Tlapička
- Turante
- Týnuše1980
- Ukulina
- Vanda99
- Vandickka
- verrru
- verunkamandarinka
- veveruskaa
- VKacu
- Whitecat
- žampion
- zelenaprisera
Nové diskuze
Léčba Metforminem u dětí
- 21.5.26 16:38
- teroonka
- 2
Potratová pilulka Mifegyne - zkušenost
- 21.5.26 16:00
- Anonymní
- 608
Levne a zdrave
- 21.5.26 17:11
- 884135
- 13
Anežka nebo Loriana?
- 21.5.26 16:50
- Ketris
- 18
Razítko od lékaře na přihlášku na vysokou...
- 21.5.26 17:10
- Doctus
- 34
Nájem nebo vlastní bydlení s hypotékou ?
- 21.5.26 16:56
- Kuba25
- 58
Clormetin a pleť
- 21.5.26 10:33
- wspusjo
- 1
Držák na telefon – zorné pole
- 21.5.26 16:48
- nozu
- 19
Implantační krvácení 4 dny?
- 21.5.26 10:01
- JancaS84
- 5
SOS práce v pekárně a zdravotní potíže,...
- 21.5.26 16:26
- Šmoulice
- 10
Nové příspěvky
SOS práce v pekárně a zdravotní potíže,...
- 21.5.26 17:23
- Černá Madonna
- 11
Přijímačky na osmiletá gymnázia 2026
- 21.5.26 17:19
- pandaHela
- 2429
Jak dát najevo zájem mladšímu muži?
- 21.5.26 17:18
- Jazmine
- 137
Otěhotnění povysazení antikoncepce Ayreen
- 21.5.26 17:17
- Butterfly1307
- 9
Razítko od lékaře na přihlášku na vysokou...
- 21.5.26 17:17
- teroonka
- 35
Kratom – nebezpečná droga z vlastní...
- 21.5.26 17:15
- HornyHippo
- 27
Přítel jde ve 30 na brigádu místo práce
- 21.5.26 17:12
- Ani123200
- 101
Foto: IUI 2026
- 21.5.26 17:12
- Pecinka21
- 41
Přechýlení - ová u dcer. Je to už přežitek?
- Ploskutáček
- 149
Levne a zdrave
- 884135
- 13