Diskuze Co uvařit
- Otevřená skupina
Skupina sdružující všechny, co rádi vaří, smaží, pečou, praží, či jinak přiravují chutná jídla a chtějí si vyměňovat recepty, zkušenosti a nápady.. :-)
Otevřená skupina (volný vstup pro všechny návštěvníky)
Otevřené přispívání (kdokoliv může příspívat do skupiny)
- Fotoalbum (319)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
- Citovat
- Upravit
Taky to na mě kluci zkoušeli…nabídla jsem znovu třeba za hodinu a pokud nechtěli, nedostali nic, až zase v obvyklou dobu jídla ![]()
Ale ani dospělý nejí všechno, ml. syn nemusí kapustu (máme ji dneska
)a fazole, st. syn koprovku a křenovku. Jako malé jsem je nenutila, teď už se překonají a sní všechno.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Já taky vím které jídla nejí od malinka, do těch je nenutím. Ale když frfňá nad čočkou, kuřetem atd. tak nutím-aspoň polovinu sníst. Ty normálně jí a jejich chuť není tak „hnusná“ aby s toho dělali takovou komedii
![]()
- Citovat
- Upravit
Já miluju cuketovou nádivku(cuketa a mrkev ve stejném množství, nastrouhané nahrubo nebo v robotu, tvrdý sýr, šunka,mouka,trochu olivového oleje,koření, peče se to na plechu). Ale dělám jen v létě, kdy jsou v trhu levné ty velké cukety, ze kterých vydlabu vnitřky. Z malých cuketek by se mi toto jídlo prodražilo.
Potom mám ráda cuketu zapečenou s čímkoliv nebo jen tak grilovanou, ale nechutná mi smažená. Taky mi nechutná cuketové zelí nebo cuketová polévka.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Tak my děláme z cuketyi bábovku buchtu, to zelí mi tedy chutná. Tu nádivku děláme taky a tu miluju. V létě jsem si koupila časopis Cuketa 100× jinak a tam je receptů habaděj.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
ww píše:
Já taky vím které jídla nejí od malinka, do těch je nenutím. Ale když frfňá nad čočkou, kuřetem atd. tak nutím-aspoň polovinu sníst. Ty normálně jí a jejich chuť není tak „hnusná“ aby s toho dělali takovou komedii![]()
Mám téměř 5 letého, ten taky jí jen omezený repertoár jídel
Nemá rád zeleninu, ze všeho ji vybírá, i z rizota, má rád omáčkovitá jídla, sladká jídla, jídla, kde je jen maso a příloha - nejlépe bramorová kaše..Ve školce trochu zeleniny sní, na popud ostatních, ale taky moc ne.
Takže se o víkendu snažím vařit to, co mu chutná, s tím, že rajskou dělám v létě z rajčat, teď do ní dávám kvalitní rajský protlak, do svíčkové hodně zeleniny..
Mladší je jiná, miluje zeleninu, maso, sní prostě všechno, co jí dám, akorát sladká jídla nejí vůbec a omáčky nemusí - stejně jako já ![]()
U nás je prostě problém se najíst všichni dohromady, zeleninu synovi nenutím, jsem ochotná ji vybrat, o víkendu nedělám rizota, nezapékám brambory nebo těstoviny se zeleninou, my s k tomu případně přidáme syrovou, ale musí jíst. A většinou jí, protože má hlad, když je pěkně bývá hodně venku na dvorku se sousedovic dětmi, to vyhladoví.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Moje dcera má zase nejraději všechno rozdělené. K obědu chce třeba suchou rýži, na svačinu jen mrkev a k večeři suché těstoviny. Vždy se ptá jestli to má suché, jako samotné. Když v domění, že jí udělám dobrý oběd, zamíchám rýži s omáčkou, tak se zlobí a nechce to jíst. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
tu cuketovou kuchařku mám taky a cubuchta byla fakt výborrná ![]()
jinak náš nejoblíběnější recept s cuketou: nakrájet na kolečka,obalit v trojobalu,osmažit,s tatarkou a brambory…nejlepší ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
tak dneska udělám jen polévku s nudlema a budou se dojídat zbytky
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Já dnes vezmu děti do restaurace-to bude trapas
Jedeme teď k dr. a já ještě nemám uvařeno
Příteli koupím klobásku
![]()
- Citovat
- Upravit
U nas je kraval u kazdeho jidla.Dneska treba mel rano jen sunar(jeste ve trech letech).Potom v jogurtu zjistil,ze tam jsou nejake kousky(ovoce)takze to odmitnul a pak snedl jen pulku rohliku se syrem s kravalem.Prisli jsme s venku,tak sup na polivku to on jest nebude tu nema rad on chce cervenou a kdyz ma cervenou tak chce zase s nudlickama.Nakonec teda,ze je unaveny a jde spat.Ale kvuli toho,ze nic od rana nejedl,tak tu polivku musel snist a zase s brekem.A to tak mame kazdy den.No on je celkove totiz uknourany a urvany horsi jak rocni dite
![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
my budem mít bramborovou kaši a rubu - nevím jestli na másle a nebo ji osmažím. A vývar, protože malý by ho jedl pořád, tak ho dělám dvakrát týdně..
Mám nový recept na buchtu tak asi i to
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Já tedy už dceru nenutím, vím, že si umí říct, že je i vychytralá, takže chceš, Nechceš, tak nejes. Včera mi třeba snědla celou salátovou okurku a 2 rohlíky. A dneska snědla jen půlku jogurtu a k obědu to byla porce jak pro vrabce.
Ale do určitého věku jsem jí tedy tak trochu nutila, ať aspoň ochutná.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
dcera 7let čuňuje snad u každého jídla takže jí nutím až když vidím že se jí nadavuje tak nemusí,zatím teda nepřišla na to jak to dávení nasimulovat,aby nemusela jíst
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Já nenutím, jsou tak tvrdohůlaví, že když nechtějí, tak s nimi nic nepořídím. Ale nedostanou žádnou dobrůtku (ostatní si po o dají třeba moučník nebo zmrzlinu nebo pod) a další je až svačina, Ne že bych striktně dodržovala přesně 3 hodiny mezi jídly, ale prostě ne že za hodinu si přijmou škemrat o sušenky třeba. Jídlo od oběda sklízím po obědě, uklízím do lednice nepoužité a zbytky likviduju. Dřív jsem nabízela znovu totéž, ale skladovat třeba 4 talíře s polívkou a 4 s druhým jídlem mě strašně štvalo, do lednice se nevejdou a v teple je nechci nechávat. Takže co snědli, to snědli a holt smůla.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Návštěvy uživatelů
- pajisek90 , 13.5.26 13:24
- Glarusa , 17.10.25 10:10
- Petch , 5.8.25 21:48
- myskin , 15.7.25 17:54
- Culinkaa180 , 13.5.25 21:30
- Ivik1970 , 29.3.25 08:42
- melo , 5.1.25 12:47
- Paoloska , 18.10.24 21:48
- e5521 , 7.7.24 20:58
- kouřící králík , 11.5.24 22:22
- KFL , 16.3.24 13:45
- Devil-princes , 27.2.24 15:23
- siso , 18.11.23 18:56
- kralicinka19 , 18.11.23 11:08
- Hamiks , 15.7.23 13:32
Moderátor skupiny
Členové skupiny
- Adriana
- aiko24
- Aladinka
- alien21
- Andilek261
- ankasz
- Banny
- Blka
- Broučkovka
- Chezzie
- cimbík
- claire91
- cukratko33
- Danuška23
- danyk
- darushka
- Devil-princes
- eLena F
- eshta
- Gerberka
- Giiii
- gorina
- holcina20
- hubička
- Ivaneska
- ivusse
- Jája8
- JanaK88
- Jindřiška7
- joanee
- JochovaZ
- JohnDoe
- karlle
- Kasenka29
- KFL
- Kima-o
- kiri
- Kirstenn
- kkaattkkaa
- klarushka
- kotrmelinka
- kubanka
- KvetinkaL
- laurapos
- Lemuska
- lena24
- lenholka
- lenulina1979
- Letynka16
- levandule25
- LindaPraha
- lísteček1
- Loki01
- mahdalka
- mamkasl
- Maneli
- Marbella
- Marcell
- marggitka
- Markéta80
- MarkeTha77
- Markittka
- marlenka216
- Melody 4
- michaba83
- Michaela65
- Michaella27
- mikinka18
- Míša2010
- misar
- Mišička91
- MiskaKosa
- mobilishky
- Monjie
- nejvíczoufalá
- ostlužina
- Paoloska
- Petrushenka
- Prejmenovana
- Premek_Orac
- radúna
- robínek
- rusovlaska.e
- S.a.n.y6444
- Sammy88
- Sepishka
- Sluka
- Susenkaa
- SussiK
- tálinka
- Tanule23
- Tilia
- Titty
- Tlapička
- Turante
- Týnuše1980
- Ukulina
- Vanda99
- Vandickka
- verrru
- verunkamandarinka
- veveruskaa
- VKacu
- Whitecat
- žampion
- zelenaprisera
Nové diskuze
Vztah je super, ale sexuální frekvence...
- 26.5.26 11:16
- Josef_t
- 4
Vakcíny v 5letech povinné
- 26.5.26 11:24
- Majka41
- 6
Prodej sunya Antikoncepce
- 26.5.26 10:59
- nozu
- 7
Mám strach o manžela ;(
- 26.5.26 10:54
- vokishka
- 19
Nemocenská v těhotenství a dovolená
- 26.5.26 09:18
- mado
- 6
První trimestr a nová práce
- 26.5.26 08:19
- Sofie2013
- 4
Letní obuv puberťáků - co se nosí?
- 26.5.26 11:16
- Verka_Koc89
- 34
Bdělá okna u měsíčního miminka
- 26.5.26 10:32
- Markéta2704
- 12
Nudapláž - Plzeň - jih Klatovy Sušice,...
- 26.5.26 07:36
- Vena1990
- 3
Okořenění v sexu - polohy
- 26.5.26 07:44
- Anonymní
- 4
Nové příspěvky
Sex na pracovišti, hrozí vyhození z práce
- 26.5.26 11:25
- Havlova
- 73
Nemáme rádi léto
- 26.5.26 11:25
- aiwwa
- 9291
Vakcíny v 5letech povinné
- Majka41
- 6
Bilance ČT - nízká porodnost
- Krákora997
- 414
Stalo se vám někdy, že se partner citově...
- Michelle_M
- 135
Jak vysvětlil chlapovi, že se má taky...
- 26.5.26 11:22
- Ephemeral
- 727
IVF - ET/KET 2026
- 26.5.26 11:21
- smily81
- 4676
Nájem nebo vlastní bydlení s hypotékou ?
- 26.5.26 11:20
- Anonymní
- 256
Svatba ve dvou na úřadě - jsou tyto šaty...
- 26.5.26 11:19
- Verka_Koc89
- 25
Jak se vypořádat s tím, že už někoho...
- 26.5.26 11:17
- Verka_Koc89
- 16
U malinkých dětí je to něco jiného
Tak jsem chtěla vědět jak se to řeší jinde. 
Já mam špunty 6 a 7 let a mají „výmyšlecí“ období