Dítě (1,5 roku) odmítá nočník

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
19606
20.11.17 12:46

Vzdyt ma tolik casu…akorat mu vypěstujes odpor k nocniku a nedostanes ho na něj ani pozdeji..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23966
20.11.17 12:48
@Limi123 píše:
Jojo, u nas to taky tak bylo, ze pak chtel na nocnik jen abych mu to pustila, ale nic do nej neudelal :-) To byla takova mezifaze. A pak z niceho nic se hned vycura, jak se tam posadi, ted ho motivuje to vyplachovani a splachovani, jinak si s vodou hrat nesmi :-)

Dcera ho taky chodí sama vylevat. A pak spláchnout. Na mytí musí použít štěrku na záchod.

My jsme, ale museli dát zpět plenku. V horečkách si nevzpomněla. Teď už si občas vzpomene, ale není ještě úplně zdravá. Tak doufám, že to pak nebude celé od začátku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
85295
20.11.17 12:53

Příspěvek upraven 20.11.17 v 12:54

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
85295
20.11.17 12:54

U nas na nem trunila u pohadek, pak ho chodila se mnou vylivat. Nenutila jsem nikdy. Posadila jsem ji tam rano po probuzeni vetsinou a ldyz jsem si vzpomnela. Kdyz mivala suche plinky (ve 2 letech), rekla jsem, ze dosly, i kdyz protestovala a byla v podstate bez nehod od zacatku. Plinky na noc se zvavujem e ted skoro ve 3 (dostala nove pyzamo, do ktereho se prece necura a plinky jako dosly), no a je ted bez plinky na noc skoro 14 dni, snad ji to vydrzi…

V 18m bych z toho delala jen zabavu a at si zvyka tam sedet dobrovolne

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7205
20.11.17 13:08

Já učím mladší právě teď. Nechce mi tam sedět. Chodí po bytě s nahou prckou a zadržuje to :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2977
20.11.17 15:37

My to měli trochu jinak, ale třeba něco pomůže… Osobně bych možná počkala a zkusila to za nějakou dobu, klidně až za pár měsíců. My jsme s nočníkem začali hodně pozdě, pomohlo i to, že na nás syn chodil koukat na záchodě a chtěl to zkoušet taky, hrál si na tatínka, jak kaká, nebo na maminku :lol:, po každém úspěchu veliká pochvala, vše jsme si prohlédli a už u jídla začínali s naturalismem, že to pak vše vykaká a podíváme se na to :). Plenku pak měl už jen na noc a jednoho dne si sám řekl, že ji už nechce. Nějaké nehody byly, ale jinak v pohodě. Ale začali jsme někdy až hodně po druhých narozeninách, tlaku ze strany okolí, že by už v roce měl umět chodit na nočník, jsem úspěšně odolávala :). Zkusila bych možná proto počkat, až do toho Chlapeček „doroste“, zatím ho zjevně baví spíše ta hra okolo, kdy se maminka zlobí a on její snahu sabotuje. Až se sám začne o vylučování zajímat, tak ho v tom podporovat (i když je to trochu nechutné) a za všechno hrozně moc chválit. A i když to není výchovné, tak ho třeba i něčím odměnit…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

LOCKIG

• (4.9) + 8 recenzí

Nočník žabka

• (4.5) + 2 recenze