Dítě (1,5 roku) odmítá nočník
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
Dítě (1,5) odmítá nočník
Dobré stále ještě dopoledne,
potřebuji poradit. Syn (včera 18 m.) nechce sedět na nočníku. Normálka v tomto věku, teď to zní divně, tak proč to řeším… Jenže, např. si prdne, hlásí a-a, ukáže mezi nožky, snaží se mi zmizet z dohledu, někdy se stihne schovat za záclonu a vzápětí se pokaká. Mezitím ho já „doženu“, posadím na nočník, který mám hned po ruce, takže je to záležitost max. pár vteřin na svlečení plínky, ale nyní nastává bitva kdo s koho, ne a ne a nebude tam sedět, vzteká se, dokud mi nezdrhne. Snažím se od začátku zaujmout pozornost, mám po ruce oblíbené i neokoukané hračky, půjčuju mobil, chválím, nic. Vzdávám to, protože udržet ho sedět na hrnci by znamenalo použít poměrně velkou fyzickou sílu.
Stejně nerad sedí i u oblékání. Já jsem naštvaná, protože si říkám, jestli mi to stojí za to, pokaždé prohrát a zlobit se se znovu-nasazováním plíny, kterou za chvíli zaneřádí, ale zase ho nechci nechat se pokakat, když si evidentně uvědomuje, že vykonává potřebu. Na druhou stranu mu tuto činnost nechci do budoucna úplně znechutit a říkám si, jestli mám ještě počkat?!? Jenomže pro změnu ten malý provokatér za mnou před chvílí přišel (tentokráte už pěkně voňavý), hrozil prstíkem a povídá „a-a“ a „ty-ty, Voti“ (jako „tyty, Vojtíšku“) a ukazuje mezi nožky. Tak co s ním, s lumpíkem?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
Dát mu plinku.
Moje dcera taky věděla co dělá v cca roce a půl. Ale když viděla nočník začala hysterčit. Tak jsem to neřešila v 21/22m jsem jí vzala plenku a do týdne už byla bez nehody.
Teď, ale onemocněla a museli jsme jí vrátit plenku. Tak jsem zvědavá jak to po uzdravení zas půjde.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Taky bych to neřešila, já mám chlapečka rok a 8měsíců a když vidí nočník tak doslova uteče, zkoušela jsem všechno možné, na velký zachod ho posadím, chvíli asi tak minutu tam sedí a pak chce dolů. Prostě to chce čas ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
V 18m jsme to meli podobne i s temi hysteraky na nocniku, tak jsem to moc neresila, jen obcas zkusila a v 21m to najednou slo a vcera sel poprve i na WC.
V tech 21m do 3 dnu temer bez (curaci) nehody. Kakani nam zatim nejde.
Takze se take priklanim zatim k plince.
Jinak co pomohlo u nas - z Youtube videa Hill Farm, syn miluje traktory a techniku. A vedel, ze mu to pustim leda na nocniku, tak si na nej zacal sedat sam. A druhe, co pak pomohlo bylo, ze kdyz se vycural, smel si do nocniku sam napustit vodu a sam splachnout ![]()
Příspěvek upraven 20.11.17 v 12:12
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Vykašli se na to. Tím, že se ho tam budeš snažit udržet přes odpor, mu můžeš akorát vypěstovat blok do budoucna. A pak budeš ráda, když aspoň do té pleny bude kadit.
Dej tomu čas, nech to být, ono to přijde. Ani jedno moje dítě na nočníku nesedělo. O nějakém vysedávání s leporelem na klíně jsem si mohla nechat jen zdát. A světě div se, ve 2 letech se oba odplenovali. Sami, bez vysazování, hlídání a připomínání. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Můj starší syn taky absolutně odmítal nočník, v žádném případě na něj nechtěl a vyváděl. Tak jsme pak přešli rovnou na záchod a to proběhlo vše naprosto v klidu a bylo to raz dva. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Syn odmital nocnik do 3 let…tak mel proste plinu a behem 2 mesicu se odplenkoval I na noc ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Dat mu plinku a neresit. Lepsi nez mu zpusobit blok - zazili jsme v rodine a pokakaval se do skoro 5 let.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
V 18 měsících bych to tak neřešila, ještě má hodně času
, můj malej měl tři teď v říjnu a nočník ani náhodou, ví že čůrá a kaká ale prostě si nesedne
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Neporadim. Mam o pul roku starsiho vzteklouna, hlasi, ze se neco deje. Odmita nocnik, zachod, redukci. Taky z toho nejsem nadsena. Tak snad to tem palicakum nevydrzi do punerty ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Dejte mi čas, synovi je 24 měsíců a nočník vzal na milost tak před měsícem, zatím jenom před spaním a po spaní, když si hraje tak si nevzpomene.
Já kvůli tomu, že mě máma od 9 měsíců vysazovala na nočník trpěla dlouho problémy s vyprazdňováním. Upravilo se to až po odstěhování od rodičů. Předtím ani psycholog nepomohl.
- Citovat
- Upravit
Starší dcera se odplenkovala dá se říct ze dne na den až ve dvou letech, do té doby se tvářila, že snad ani nechápe, co po ní jako ohledně nočníku chci
.
Mladší vypadá, že je to samé..na nočníku chvíli posedí, ale nic tam neudělá, vstane a jde si hrát..Nehrotím to, násilím jí tam rozhodně držet nebudu ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Limi123 u nás se na nočníku pouští Barbie ![]()
A kolikrát pak nese nočník jen abych jí to pustila ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Netopirek píše:
@Limi123 u nás se na nočníku pouští Barbie
A kolikrát pak nese nočník jen abych jí to pustila
Jojo, u nas to taky tak bylo, ze pak chtel na nocnik jen abych mu to pustila, ale nic do nej neudelal
To byla takova mezifaze. A pak z niceho nic se hned vycura, jak se tam posadi, ted ho motivuje to vyplachovani a splachovani, jinak si s vodou hrat nesmi ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Vzdyt ma tolik casu…akorat mu vypěstujes odpor k nocniku a nedostanes ho na něj ani pozdeji..
- načítám...
- Citovat
- Zmínit