Dítě a počítačové hry?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Radina
19.3.04 09:51

Dítě a počítačové hry?

Potřebovala bych trošku poradit. Mám 5 letého syna. Přítel je programátor, celé dny sedí v práci u počítače a když přijde domů, syn ho přepadne a nutí ho sedět u počítače, aby hrál hry, které on jako školkáček nezvládne a dívá se na něj. Našli si i několik her, které malému vyloženě jdou, ale mě šíleně nervuje, když je vidím oba dva u počítače. Nejdřív jsem to řešila zakazováním, teď formou odměn (za odnesení PET láhví do kontejenru…). Snažím se sice počítačové sedánky kompenzovat dostatkem pohybu přes den, večer je vyháním na proběhnutí „kolem baráku“ než přichystám večeři, ale pořád ve mně vrtá červíček pochybnosti, jestli hodina a půl (téměř denně)strávená u počítače není na pětileté dítě moc? Musím podotknout, že když je mnou vyhlášeno „přerušení dodávky el. proudu do počítačů v celém Přerově“, kluci se dokážou úžasně zabavit i bez něj. Jak to chodí doma u vás, kteří už máte děti?
 Radka

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1255
19.3.04 12:12

Ahojky Radino,

moc děkuju za toto téma. Zatím se nás až tak netýká, protože dcera má 19 měs. Počítač je pro ni magnetem, takže nás to určitě nemine.
Ale podle mojeho názoru (jsem zvědavá co budu říkat za pár let :D ) záleží jestli tam tráví 1,5 hod v kuse nebo po částech. V celku se mi to zdá docela dlouho. I když vím, že u her ten čas letí hrozně rychle.
Myslím si, že na to jdeš dobře. Dostatek pohybu přes den. Proběhnutí před spaním a tak.

Držím palečky, aby se ti dařilo to i nadále držet v mezích. :wink:

Ajka+Lenička 19 měs. + Krtčátko 18 tt

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20
19.3.04 14:08

Ahoj Radino,

můj manžel je taky programátor a taky u PC sedí celý den v práci. Ale právě proto doma pokud nemusí počítač zapnout tak ho nezapíná. A pokud už je v práci nějaký problém tak ho zapne, ale až jde naše 3,5letá dcera psát. Nechci aby tatínka viděla pořád u počítače a brala to jako samozřejmost. A řeknu ti, že i když jsem ji takovým způsobem od počítače ,,chránila'', tak tomu neunikla. Ve svých 3 letech kdy už dokázala svoji ručičkou ovládat myšku, začala hrát hry. Začalo to nějakými těmi omalovánkami a pexesem a pak už hrála i dětské hry od Disneye apod. Já jsem jí od toho vyháněla a snažila jsem se s ní být spíš venku, ale nebylo to nic platné, vždycky si našla nějakou tu chvilku a škemrala o zapnutí. A víš jak to dopadlo? Teď jí v létě budou 4 ročky, už chodí do školky a na počítač si vzpomene tak jednou za 14 dní. Tak ji ho zapneme a ona sama po 20 minutách ten počítač vypne a chce si jít hrát do pokojíčku nebo ven. Prostě zakázané ovoce asi vážně chutná nejlépe. Ale asi záleží i hodně na rodině, na přístupu na jednotlivci, jak moc ho ty hry ovlivní apod. Mám známé a jejich děti u toho dokážou sedět celý den, ale jsou to většinou rodiny, které si ten počítač pořídí právě kvůli těm hrám. Kdežto my máme počítač doma kvůli manželovi a jeho práci a je to počítač opravdu na práci, takže když po nás škemrají starší synovci a neteře ať jim pustíme hry tak mají smůlu. A jsem ráda. Já osobně mám taky v práci počítače nad hlavu a doma mě snad malá u počítače ani neviděla, prostě se jdu raději projít nebo projet na kole než bych seděla a mastila hry. Ale je to věc názoru, takže hodně štěstí a málo her. Ahoj Petra

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1
10.5.05 12:03

Den rádií

V sobotu 25. 6. 2005 pořádá občanské sdružení Malej princ Den rádií, který má ukázat zdraví nezávadné aktivity (na rozdíl od televize a počítačových her), jako je poslech rozhlasu a jiné volnočasové aktivity. Na akci krom hudebních skupin mnoha žánrů a rozhlasových moderátorů vystoupí i skupina historického šermu Heraldicus. Více informací naleznete na http://www.heraldicus.com/…en-radii.php.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2518
20.8.05 08:45

Protože máme v obýváku koutek s PC a přítel s ním dost pracuje, tak se tomu bohužel nevyhneme. Ale syna (5,5r.) to tak nějak moc „nebere“. Občas se dívá, ale to je všechno.
Dokonce jsme koupili i plno her (Hugo, Včelka Mája atd.), aby si třeba rozvíjel tvořivost, ale zatím ho to nezajímá. Takže si myslím, že hodně záleží na přístupu a na tom, jak se dítku člověk věnuje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
89
17.5.06 14:24

počítač

No ono to nebude jen o přístupu. Každé dítě je jiné. Můj 5,5letý syn by na počítači „seděl“ hrozně rád. A kdybych nechala věcem volný průběh, předpokládám, že by tam taky byl v pohodě 1,5 i 2 hodiny v kuse. A rozhodně by ho sám nevypnul. Spíš by šel poprosit o spuštění další, jiné hry (sám nesmí, aby nám tam něco neprovedl). Držíme ho v tomhle dost zkrátka, zdá se mi. Dostane se k počítači tak jednou za týden. Ale opravdu - kdyby to bylo na něm… :? Dokázal by tam sedět každé odpoledne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2518
17.5.06 15:00

Haha, koukám… to je stará diskuze:-). Dnes je synovi 6,5 roku a k PC by rád. Občas ho k tomu pustíme, ale teď ve školce v posledním oddělení mají ve třídě PC a jsou „u nich“.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7.6.21 21:18

Mohu nějakým způsobem dítěti znemožnit přistup na nějaké věci v počítači? Tak aby se dostalo jen na to svoje? Zvládla bych to nějak sama nastavit?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Koulkova
8.6.21 07:43

Nastavit to jde. Já jsem to zkoušela sama a nepovedlo se mi to, takže jsem si na to musela najít online IT pomoc na dálku, přes kterou jsem to měla vyřešené během 20 minut. Teď se nemusím bát, když u toho syn sedí

• Citovat
  • Upravit
11.6.21 00:51

Mohla bych se prosím pěkně zeptat, kde se vám to podařilo domluvit? Kdo vám s tím pomohl?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33018
12.6.21 14:32

@Souckovajana Chce to nastudovat internet. Muž u toho sice málem zešedivěl (já to samé s natavováním family linku na telefonu), ale IT expert na to člověk fakt být nemusí.

Dítě má na rodinném počítači zřízený vlastní dětský účet, u kterého má nastaven denní limit (lze nastavit jak celková čas, tak třeba i hodiny, kdy na počítači může být). Samozřejmě tam jde regulovat obsah, který bude mít dítě k dispozici, aby se nedostalo na stránky pro dospělé apod.
Stejně tak to má na telefonu. Blbé jen je, že na nové windowsy člověk potřebuje nějaký stupidní microsoft účet a nejdou propojit s Family linkem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1
16.6.21 22:25

Také jsem nechala nastavit kvůli dceři její vlastní účet, který má omezená práva. Také jsem hledala někoho, kdo by mi s tím pomohl a pomoc jsem našla online na dálku u marwin.help Stačilo jen začít vysvětlovat o co mi přesně jde a pán hned nabídnul řešení, které během chvíle na dálku zrealizoval.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí