Dítě do školy v Německu?

139
21.4.15 10:54

dítě do školky v Německu?

Ahoj holky, potřebovala bych se poradit…
manžel přišel s tím, že by chtěl naší dceru dát do školky v Německu, aby se naučila jazyk. Mě to přijde jako totální konina, což jsem mu taky řekla. Problém je v tom, že se pro to dost nadchnul a já svůj názor a naštvání nedokážu moc krotit :D zatím je to dost předčasné, malé není ani rok, ale bojím se toho, až se to začne řešit „na ostro“

Přiblížím vám naši situaci a můj pohled na věc
- malou bychom tam museli vozit cca 30km autem, je to přes hory, takže cca 2 hodiny času každý den v čudu
- manžel je dost pracovně vytížený, takže si dokážu představit, kdo by ji tam nakonec vozil, i když teď říká, jak by to obstaral
- přijde mi, že by malá ztratila kontakt s českým prostředím, neměla by žádné kamarády v ČR, protože s tím dojížděním by neměla ani žádný volný čas
- němčinu by stejně za chvilku zapomněla, protože my ani jeden německy nemluvíme a do školy by šla do Čech.
- zkomplikovaly by se provozní věci - nedokážu si představit, jak bychom ji vyzvedávali, když by třeba onemocněla nebo kdyby se něco stalo. V místě bydliště máme babičky, které by toto mohly v případě nouze obstarat.
- po rodičovské s dcerkou bychom rádi ještě jedno miminko a nedokážu si představit jezdit do školky a ze školky s kojencem autem takovou štreku.
- i kdybychom další mimčo neměli, stejně mi připadá, že negativa převažují nad pofidérním pozitivem jazykové vybavenosti… důvodů mám asi tak ještě milion :oops: Přijde vám, že jsem úzkostlivá matka, která nechce dopřát svému dítěti příležitost?

Děkuji za názory :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
662
21.4.15 11:19

Tak jeste pripocitej, ze Nemci maji jinak svatky, prazdniny a tak. Jako ja jsem pro vsema deseti ucit se jazyk, ale skolka v Nemecku a dal uz nic, nevim, prijde mi to zbytecne… Nez dojde na svou uroven v ceske skole, vsechno zapomene. Ale jako napad dobrej :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10
21.4.15 11:29

Podle mě to není moc dobrý nápad

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11117
21.4.15 11:37

Pokud nemluvite ani jeden nemecky, tak bych chtela videt uz to vyrizovani ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
139
21.4.15 11:42

@Ali-Ali právě, už jenom tohle :D sice mluvíme oba anglicky, ale už vidím tu komedii, jak mi volá paní učitelka a něco mi vysvětluje…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11117
21.4.15 11:46
@AninkaCV píše:
@Ali-Ali právě, už jenom tohle :D sice mluvíme oba anglicky, ale už vidím tu komedii, jak mi volá paní učitelka a něco mi vysvětluje…

tak tim bych asi u manzela zacala - at tam zajede a popta se na blizsi informace ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
56293
21.4.15 12:29

Promin, ale podle mě je to blbost :mrgreen: Taky bydlím v pohraničí, německy mluvím, ale toto by mě nenapadlo :mrgreen: :mrgreen: Jestli chcete i takhle malé učit cizí jazyk, tak učte, však jsou i české školky s výukou jazyků. Vezmi si, že se tam dítě dostane v těch 3-4 letech, nebude umět německy (předpokládám, když vy neumíte), jak se domluví? Pokud bude dítě třeba introvertní, tak mu tím můžete zadělat na problém :think: Ještě bych to promyslela

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35781
21.4.15 12:45

Jezdim 3× tydne do skolky vzdalene 25km.. Je to opruz, nevyplati se to pokud nevite co s penezma, scasem a jsi ochotna denne travit min 2 h v aute. Navic pochybuju, ze by jste nemuseli za skolku platit. Pokud neplanujete dalsi skolu take v nemeckua a pripadne tam zit je to kravina.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10905
21.4.15 12:54
@Ali-Ali píše:
tak tim bych asi u manzela zacala - at tam zajede a popta se na blizsi informace ;)

Tak nějak :) Je nějaká šance, že ta idea během dvou let vyvane, když necháš vše na něm?

Kolik ta německá školka stojí? Neorientuji se v tom, ale předpokládám, že zadarmo to nebude, pokud vůbec budou mít volná místa a brát děti, co nemluví německy, ani nemají v N trvalý pobyt.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
139
21.4.15 13:33

@Moise přesně tohle jsou i moje argumenty. Když to vezmu podle sebe, tak já bych z toho jako dítě trauma měla…
@Knihomyš V to vyvanutí doufám :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10905
21.4.15 13:37

@AninkaCV u nás teda zrovna tenhle nápad nehrozí, ale jiné kreativní myšlenky se taky objevují :) zpravidla mi ztvrdnou rysy a prohlašuji „to budeme řešit, až to nastane“. Stejně kvůli tomu budou za x let (u vás za 2) hádky, tak proč se hádat už teď?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
139
21.4.15 13:39

Jinak děkuji všem za to, že jste se shodly - že nejsem asi tak divná, když mi to přijde jako blbost. Manžel podle mě za tím nevidí vůbec tu každodenní starost a taky náročnost pro dceru samotnou. Doufám, že ho to za ty dva roky přejde :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
56293
21.4.15 13:40

@AninkaCV dej mu k řešení nějaký aktuální problém, tam se může realizovat :mrgreen: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Mateřské školy na eMiminu

Máte doma předškoláka nebo prvňáčka?

Přidejte recenzi své školce, sdílejte zkušenosti a pomozte ostatním rodičům s výběrem.

Pracovní listy k vytisknutí na eMiminu

PDF ke stažení a tisku zdarma.

Omalovánky, spojovačky, doplňovačky a další. Trénink zrakového vnímání i logického myšlení pro vaše dítě.

Poradna dětského psychologa

Ikona - Václav Mertin

PhDr. Václav Mertin