Dítě k zápisu do školky?

Anonymní
27.1.12 22:56

Dítě k zápisu do školky?

Mám asi trochu hloupý dotaz, ale dnes mě to napadlo a pořád mi to vrtá hlavou :think: . Berou se děti k zápisu do školky nebo tam vůbec nemusí být? Já celou dobu počítám s tím, že malá půjde se mnou, ale dnes mě to tak napadlo a vůbec nevím jak to chodí :nevim: .
Děkuji za odpovědi :kytka:

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
10665
27.1.12 23:00

Dětičky tam samozřejmě jít můžou, ale bez nich to jde taky. Aspoň tak to bylo u nás, já byla bez malýho a v poho. Jen nás teda nepřijali, ale to už je věc jiná. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
192
27.1.12 23:03

Taky letos pujdu s hosikem, nebo spis manzel, me moc na tyhle veci neuzije, bojim se vysoke koncentrace matek co znam z piskoviste…
ale k tvemu dotazu, myslim ze normalni je, ze dite pujde s tebou, treba v miste odkud pochazim dite pri zapisu rika basnicku a ptaji se ho na ruzne veci, ale to jsem v Praze neslysela. Naopak ale taky vim ze moje sstrenice byla na zapisu bez ditete a vzali ho.
Podle me nikde nepisou jestli mas dite vzit, asi je to asisamozrejmosti, radsi mrkni na stranky skolky kam se budet hlasit ne? I kdyz na te nasi nepisou vubec nikde, pouze datum zapisu :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6926
27.1.12 23:08

no co já vím z okolí - někdo dítě vzal, jiný ne… asi to je jedno…? :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
27.1.12 23:09

Právě že to nikde v naší školce nepíší, ale vezmu ji. Ona se těší, tak ji ani doma nechat nemůžu ;)

• Citovat
  • Upravit
24837
27.1.12 23:14

U nás se jeden den vyzvedávaly přihlášky, nechali jsme potvrdit od MUDr. + jsme přihlášku vyplnili. Muž ji pak ve školce odevzdal a určitý den jsme si šli pro rozhodnutí. U nás teda bylo úplně šumák, jestli s dítětem nebo ne. Já šla se synem, protože jsme to vzali procházkou kolem školky, podepsala jsem rozhodnutí a zase jsme šli.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9887
27.1.12 23:19

V místní školce vysloveně říkali, že děti pokud možno s sebou, jedna učitelka si povídá s dítětem, druhá s rodičem. Že nechtějí, aby ten proces byl anonymní.
(Ovšem že přijetí je skoro bez šance, to taky netajili:)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74217
27.1.12 23:21
Anonymní píše:
Právě že to nikde v naší školce nepíší, ale vezmu ji. Ona se těší, tak ji ani doma nechat nemůžu ;)

aha u Vás už je zápis do školky? My byli loni a byl až začátkem května zápis do školky, měli jsme chodit od 8h. do 16 odpoledne, my došli 7:30 i s dcerou a už jsme byli asi 15 v řadě :zed: , takže doporučuju jít co nejdřív, ať si první ve frontě :pankac: , alespoň tady to bylo tak, že kdo přišel dřív, tak toho prostě vzali, kdo přišel a byl nad počet, tak ten už byl jen jako náhradník tím pádem má šanci další rok přednostně :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
192
27.1.12 23:22

To muj chlapec se teda moc netesi, o skolce nechce ani slyset. Coz me ale nezajima, ja se spis hrozim toho verdiktu vemou/nevemou. V nasi skolce jsou tak podivne praktiky prijimani, uplne mimo dimenzi logickeho chapani, takze to je jak sazka do loterie :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
192
27.1.12 23:28
IvkaH píše:
Anonymní píše:
Právě že to nikde v naší školce nepíší, ale vezmu ji. Ona se těší, tak ji ani doma nechat nemůžu ;)

aha u Vás už je zápis do školky? My byli loni a byl až začátkem května zápis do školky, měli jsme chodit od 8h. do 16 odpoledne, my došli 7:30 i s dcerou a už jsme byli asi 15 v řadě :zed: , takže doporučuju jít co nejdřív, ať si první ve frontě :pankac: , alespoň tady to bylo tak, že kdo přišel dřív, tak toho prostě vzali, kdo přišel a byl nad počet, tak ten už byl jen jako náhradník tím pádem má šanci další rok přednostně :zed:

Jezis, tak to je maso. U nas zapis od 10h takze je mi jasny ze celej sidlak si rekne ze pujde na devitku
rozhodnuto. jde manzel..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74217
27.1.12 23:29

Jo a nás si vzala ředitelka po 5 rodičích i s dětmi do ředitelny a jednotlivě se každé matky ptala jestli nastupuje do práce po rodičovské, na mě nepoznali, že jsem těhotná v 5tém měsíci. Ale i tak ji dali do třídy, kde bylo volno, takže v pohodě. Ale dítě u zápisu přímo třeba nebylo. Sice je tam všichni rodiče měli, ale ředitelka debatovala z rodičema spíš, zapsala si do pořadníku jména (protože naše školka má v jedné budově 150 dětí a v jiné 50) tak se ptala do které budovy chceme dát děti, kdo řekl do té menší, tak ho automaticky přijala, dala nám papír na potvrzení dr. že máme donést zpět potvrzené a řekla v září se uvidíme, kdo řekl do velké budovy tak udělala otazník, tam pak nevím jak to dopadlo, protože všichni chtějí do té větší novější budovy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6374
27.1.12 23:41

To záleží na školce, někde se chcou na prcky podívat a trošku si je oklepnout a někde vůbec. U nás je k tomu nepotřebují, ale taky by šly se mnou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8283
28.1.12 07:41

já šla bez malého a udělal jsem dobře, zápis byl od 8 já šla na 6 a byla jsem dvacátá a odešla jsem asi kolem 10. a rodiče co stáli po mě tak tam byly asi do 2 hodin, prostě děs :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2661
28.1.12 07:59

U nás školka pořádala Den otevřených dveří. Děti si mohly pohrát ve školce, se vším nás seznámili. A samotný zápis se odehrával v kanceláři ředitelky po jednom. A byla jsem ráda, že jsem bez dětí, fronta byla dlouhá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3585
28.1.12 08:55

Tak tohle je v každé školce jiné, u nás absolutně nezáleželo na pořadí, takže já si šla v klídku víceméně na poslední chvíli. U nás se přijímalo podle jiných kritérií, a co vím, tak většinou to tak je, že absolutní přednost mají samozřejmě předškoláci, pak sourozenci, pak děti zaměstnaných...... někde na konci jsou tříleťáci a cizinci, trvalý pobyt tam hrál samozřejmě roli, ...... nevím už přesně,,ale tohle jsme věděli předem, takže žádná hoňka .)
 A.

hranika píše:
IvkaH píše:
Anonymní píše:

Jezis, tak to je maso. U nas zapis od 10h takze je mi jasny ze celej sidlak si rekne ze pujde na devitku
rozhodnuto. jde manzel..
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Mateřské školy na eMiminu

Máte doma předškoláka nebo prvňáčka?

Přidejte recenzi své školce, sdílejte zkušenosti a pomozte ostatním rodičům s výběrem.

Pracovní listy k vytisknutí na eMiminu

PDF ke stažení a tisku zdarma.

Omalovánky, spojovačky, doplňovačky a další. Trénink zrakového vnímání i logického myšlení pro vaše dítě.

Poradna dětského psychologa

Ikona - Václav Mertin

PhDr. Václav Mertin