Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Ahoj, máte někdo zkušenosti se školkami v Písku? Jdu se synkem letos na zápis, ale má velkou dietu, mnoho potravin mu vadí hlavně konzervanty, barviva a aromata. Všechno musí mít přírodní. Nesmí jablíčka, hr. víno, kyselé a sladké, rajčata, jahody, citrusy a spousty dalších potravin. Doma jedeme všechno v BIO. A když jsem četla některé jídelníčky školek jako třeba škvarková pomazánka a podobné, tak to se mi zvedal žaludek.
Ráda bych se vyhla tomu, že mu budu doma denně vařit a dávat kastrůlky s sebou do školky.
Myslím, že se budeš muset informovat v té které školce
, s takovouhle dietou si myslím bude problém ve většině školek, pokud né ve všech…
i škvarky můžou být BIO
rozhodně nevěřím tomu,že by se ti ve státní takto přispůsobovali
většinou nedovolí ani nosit jídlo z domu takže bych si prvně obvolala školky ,jestli by vůbec některá byla ochotna dietu tolerovat
Vim, ze muzou byt i škvarky bio, ale to neznamena, ze to je zdrave a detsky jidelnicek by se bez toho mel obejit. To je jako bio cigarety.
Nevím, jak to je ve školkách teď, ale já jako malá taky měla dietu, ve školce jsem nesměla jíst nic. Svačinu jsem dostávala s sebou, na oběd si nás vyzvedávala ještě s jednou holčičkou jedna maminka, které taky jedli zdravě (a na oběd jsem byla u nich). Ale myslím, že pokud budete jídlo nosit pro malého v krabičkách, tak už snad pro ně nebude takový problém mu to ohřát. Školka, kam jsem chodila v Písku já, už je bohužel zrušená. A v Písku je taky jeden šikovný pan doktor - léčitel, podle kterého jsme jedli my a já se ekzému také zbavila.
Máte doma předškoláka nebo prvňáčka?
Přidejte recenzi své školce, sdílejte zkušenosti a pomozte ostatním rodičům s výběrem.
PDF ke stažení a tisku zdarma.
Omalovánky, spojovačky, doplňovačky a další. Trénink zrakového vnímání i logického myšlení pro vaše dítě.