Dítě má horečky a průjem

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
60
12.12.24 08:39

Dítě má horečky a průjem

Dobrý den, mám velikou prosbu jestli, někdo z vás má podobnou zkušenost už nevim co dělat 😰.
Moje dcera jsou ji 2 roky, už přes dva týdny má vodnatý průjem a do toho vysoké horečky. Problem je ten ze žiji ve velké Británii byla jsem s ni u doktora vzala ji vzorek ze stolice a krev. Porad mi říkají ze pokud ji a pije tak je to dobrý ale me to dobry nepřijde protože jakýkoliv lék ji dam tak horečky neustupuji. Nasadila jsem i dietu ale taky to nepomáhá. Byla jsem s ni i na pohotovosti uz 4 krát a furt nic :,(. Dcera je furt unavena, ma zapadlé oči a je úplně bledá prosím pomoc te mi co ji mam koupit nebo udělat aby ji bylo lip. Dekuji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
35593
12.12.24 08:45

A z té krve a moči teda nic nezjistili? Dietu ji dáváš bez mléčnou?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
60
12.12.24 08:47

@JancaS84 ano bez mléčnou dietu. A to nevim protože mi nechtějí nic říct. Když jsem s ni byla na pohotovosti tak tam moji dceru nechali čekat 9 hodin v horečkách a pak me poslali domu at ji dam paracetamol.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35593
12.12.24 08:50
@Marialior píše: Více

No nevím jak to chodí v Anglii, ale tady bych nejezdila na pohotovost ale šla za pediatrem a chtěla podrobnější vyšetření.14 dní horečky a půjdem, není normální.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
60
12.12.24 08:52

Je to tady hrozny. U pediatra jsem byla uz taky 😰. Furt mi říkají ze ji nic neni. Ale kdyby ji nic nebylo tak by nemela průjem ani horečky jsem z toho uz hotova.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Asta135
12.12.24 08:53

Já mám tedy se zdravotnictvím v UK jen dobré zkušenosti. Jste tam oficiálně a pojištění? Nezdá se mi, že by vám vzali krev a vzorek a pak nechtěli sdělit výsledky…

• Citovat
  • Upravit
60
12.12.24 08:56

@Asta135 jak to myslíte oficiálně? Žijeme jako každá rodina. Krev mi řekl ze to muze trvat az týden jenže to jsou uz dva týdny a pokazdy co tam volám tak mi nic neřeknou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22583
12.12.24 08:56

Zvláštní přístup :think: 14 dní to už je dlouhá doba, šla bych za pediatrem znova :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2902
12.12.24 09:02

To rozhodně není v pořádku, i kdyby jedla a pila. Průjem a teploty vysílí i dospělého, natož dítě. Těžko poradit, nejste tady a v Británii nevím jak ta lékařská péče funguje. U nás by to bylo asi tak, že by se mohlo požádat o konzultaci u jiného doktora, nechat dítě hospitalizovat. Už jen to, že nechají v podstatě ještě mimino s horečkou čekat hodiny na pohotovosti, to se mi zdá dost přes čáru, ale holt asi je to tam běžné. Ale k věci. Na ty teploty tady radí doktoři střídat čípky s obsahem paracetamolu (Panadol) a ibuprofenu (Nurofen) po čtyřech hodinách. Octové zábaly na nožičky, to je taková babská ráda. Napadlo mě, nemůže to být nějaký parazit? To by se z těch vzorků mělo přece dát zjistit. Budeš muset začít na doktorku tlačit, nedá se nic dělat. Snad se to podaří zjistit, od čeho to je.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
60
12.12.24 09:08

@Buba mara můžu se zeptat na ty horečky. Čípky to znamená ze třeba ted můžu dat Panadol a za 4 hodinky nurofen?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35740
12.12.24 09:12

A jak na vysoké horečky? Jak často chodí na záchod?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
60
12.12.24 09:14

@pikola každých 40 minut 😰 i v noci a horečky má 39 -40

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
979
12.12.24 09:16

A co teda zavolat záchranku?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Asta135
12.12.24 09:17

Můžete dát Panadol, za 3 hodiny Nurofen, pak zase po 3h Panadol, po dalších 3h Nurofen. Tím se dodrží rozestup 6h u jednotlivé látky, ale nedojde k tomu, že by přestala látka účinkovat. V případě průjmu je nicméně lepší sirup než čípek. Při zvracení je zase lepší čípek. A vyřadit mléko, případně i lepek. Dávat vařenou rýži, vařenou mrkev, bezlepkové pečivo a těstoviny. Nic nezkazíte ani živočišným uhlím či nějakou smectou či jiným lékem na průjem dostupným v britské lékárně. Pokud horečka nebude ustupovat, jistě by to měl lékař řešit. 14 dní je dlouhá doba. Takže bych doporučila navštívit jiného lékaře.

A klidně bych zavolala záchranku s tím, že došlo ke zhoršení.

Příspěvek upraven 12.12.24 v 09:18

• Citovat
  • Upravit
2902
12.12.24 09:18

Takhle jsem to dávala vnukovi já. Měl teda přes 39 a nešlo to dolů. Volala jsem na pohotovost a takhle mi tam poradili. Dala jsem to po čtyřech hodinách a teplota klesla, pak už se to podařilo držet jen tím Nurofenem. Řekla bych, že ten je i účinnější. Zkus to, uvidíš. Ale určitě bych to nedávala víckrát za sebou. Chudák malá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí