Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Dobrý den, mám velikou prosbu jestli, někdo z vás má podobnou zkušenost už nevim co dělat 😰.
Moje dcera jsou ji 2 roky, už přes dva týdny má vodnatý průjem a do toho vysoké horečky. Problem je ten ze žiji ve velké Británii byla jsem s ni u doktora vzala ji vzorek ze stolice a krev. Porad mi říkají ze pokud ji a pije tak je to dobrý ale me to dobry nepřijde protože jakýkoliv lék ji dam tak horečky neustupuji. Nasadila jsem i dietu ale taky to nepomáhá. Byla jsem s ni i na pohotovosti uz 4 krát a furt nic
. Dcera je furt unavena, ma zapadlé oči a je úplně bledá prosím pomoc te mi co ji mam koupit nebo udělat aby ji bylo lip. Dekuji
A z té krve a moči teda nic nezjistili? Dietu ji dáváš bez mléčnou?
@JancaS84 ano bez mléčnou dietu. A to nevim protože mi nechtějí nic říct. Když jsem s ni byla na pohotovosti tak tam moji dceru nechali čekat 9 hodin v horečkách a pak me poslali domu at ji dam paracetamol.
@Marialior píše: Více
No nevím jak to chodí v Anglii, ale tady bych nejezdila na pohotovost ale šla za pediatrem a chtěla podrobnější vyšetření.14 dní horečky a půjdem, není normální.
Je to tady hrozny. U pediatra jsem byla uz taky 😰. Furt mi říkají ze ji nic neni. Ale kdyby ji nic nebylo tak by nemela průjem ani horečky jsem z toho uz hotova.
Já mám tedy se zdravotnictvím v UK jen dobré zkušenosti. Jste tam oficiálně a pojištění? Nezdá se mi, že by vám vzali krev a vzorek a pak nechtěli sdělit výsledky…
@Asta135 jak to myslíte oficiálně? Žijeme jako každá rodina. Krev mi řekl ze to muze trvat az týden jenže to jsou uz dva týdny a pokazdy co tam volám tak mi nic neřeknou.
Zvláštní přístup
14 dní to už je dlouhá doba, šla bych za pediatrem znova ![]()
To rozhodně není v pořádku, i kdyby jedla a pila. Průjem a teploty vysílí i dospělého, natož dítě. Těžko poradit, nejste tady a v Británii nevím jak ta lékařská péče funguje. U nás by to bylo asi tak, že by se mohlo požádat o konzultaci u jiného doktora, nechat dítě hospitalizovat. Už jen to, že nechají v podstatě ještě mimino s horečkou čekat hodiny na pohotovosti, to se mi zdá dost přes čáru, ale holt asi je to tam běžné. Ale k věci. Na ty teploty tady radí doktoři střídat čípky s obsahem paracetamolu (Panadol) a ibuprofenu (Nurofen) po čtyřech hodinách. Octové zábaly na nožičky, to je taková babská ráda. Napadlo mě, nemůže to být nějaký parazit? To by se z těch vzorků mělo přece dát zjistit. Budeš muset začít na doktorku tlačit, nedá se nic dělat. Snad se to podaří zjistit, od čeho to je.
@Buba mara můžu se zeptat na ty horečky. Čípky to znamená ze třeba ted můžu dat Panadol a za 4 hodinky nurofen?
A jak na vysoké horečky? Jak často chodí na záchod?
Můžete dát Panadol, za 3 hodiny Nurofen, pak zase po 3h Panadol, po dalších 3h Nurofen. Tím se dodrží rozestup 6h u jednotlivé látky, ale nedojde k tomu, že by přestala látka účinkovat. V případě průjmu je nicméně lepší sirup než čípek. Při zvracení je zase lepší čípek. A vyřadit mléko, případně i lepek. Dávat vařenou rýži, vařenou mrkev, bezlepkové pečivo a těstoviny. Nic nezkazíte ani živočišným uhlím či nějakou smectou či jiným lékem na průjem dostupným v britské lékárně. Pokud horečka nebude ustupovat, jistě by to měl lékař řešit. 14 dní je dlouhá doba. Takže bych doporučila navštívit jiného lékaře.
A klidně bych zavolala záchranku s tím, že došlo ke zhoršení.
Příspěvek upraven 12.12.24 v 09:18
Takhle jsem to dávala vnukovi já. Měl teda přes 39 a nešlo to dolů. Volala jsem na pohotovost a takhle mi tam poradili. Dala jsem to po čtyřech hodinách a teplota klesla, pak už se to podařilo držet jen tím Nurofenem. Řekla bych, že ten je i účinnější. Zkus to, uvidíš. Ale určitě bych to nedávala víckrát za sebou. Chudák malá.