Dítě má již týden teploty - nasadit ATB?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
13.5.24 11:22

@Velryba černá
Ano, přesně tohle jsem si dohledala a navrhla doktorce jen vyměnit antibiotika. Prý není proč. Nechce se mi jít proti jejímu rozhodnutí, i když možnost dát mu klarytromycin mám…
Covid test negativní

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9734
13.5.24 13:18

@Návštěvník 21
To máte tedy dost drsnou lékařku. Včera vyměnit bylo pozdě. Osobně bych se na Xorimax vykašlal a dal Klacid 500 mg tbl. po 12 hodinách na týden (ještě perlička na závěr: klaritromycin má i mírné imunomodulační účinky).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Velryba černá
13.5.24 13:22

@Návštěvník 21 mimochodem, u nás je černého kašle dost (u dvou dětí potvrzen výskyt u spolužáka), manžel se před hodinou a půl vrátil se dvěma dětmi od doktora, protože obě tak podivně, záchvatovitě kašlou, chce se jim z toho zvracet, mladší občas zní docela kokrhavě. No dal jim oběma ihned Klacid na týden.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
13.5.24 14:10

@Návštěvník 21 jsem na tom podobně jako Tvůj syn, horečky okolo 38-39. Schvácenost zimnice, kašel. Já teda nečekala týden, ale „jen“ pět dní a včera na pohotovosti byl nález při poslechu, ale rtg čisté. Nicméně, dostala jsem AtB a ani mě nenapadlo váhat, jestli je vzít nebo ne. Bylo mi tak mizerně, že už to nešlo.

• Citovat
  • Upravit
13.5.24 15:08

@Doctus
Takže byste mi radil nasadit Klacid bez jejího vědomí? Co když na něj bude mít nějakou alergickou reakci?
Domluvila jsem mu přes známost ve smluvní laboratoři našeho pracoviště, že mu otestují mycoplasma, chlamydie i pertussi. Zítra okolo poledne bych měla mít výsledek. Nemám tedy ještě počkat?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
85346
13.5.24 15:34

@Návštěvník 21 jen pro info, ja jsem ted nemocna a byla jsem u doktorky, ktera zminila, ze ted radi mezi detmi chripka typu B a objevuje se i u dospelych, od deti. Tu mam ted asi ja. Sice nezijeme v Cesku, ale hodinu od hranic, takze klidne to muze byt i v CR. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9734
13.5.24 16:00

@Návštěvník 21
Alergickou reakci může mít na cokoliv, zrovna na klaritromycin až tak nebývají. Nějaká ATB bych nasadil. Na klasickou bakteriální infekci léčitelnou primárně Xorimaxem nemá typické příznaky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí