Dítě má klíště

• Fotoalbum (1)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
6409
12.5.23 14:59

Já s prvním klíštětem malý jsem šla k doktorce, máme ji naproti :D malý bylo asi kolem roku a půl a to mikro klíště bylo zakouslé v pupíku. Už jsem se viděla, jak tam v jednom člověku šťourám. Ale malá si to od sestřičky nechala vyndat úplně v klidu :palec: Jinak ale platí čím dřív vytažené, tím líp.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
106
12.5.23 15:05

@Jit99 to nemyslíš vážně že ne

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1742
12.5.23 15:27

Zrovna tady na mě vykoukl dnešní článek jak správně vytahovat klíště: https://zena.aktualne.cz/…cc47ab5f122/?…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7223
12.5.23 16:02
@Jit99 píše:
Ahoj, dnes chytil syn 3 roky klíště. Měli bychom zajet k doktorovi nebo ho mohu vytáhnout sama? Je hodně malé. Je to poprvé co ho chytil tak jsem se chtěla zeptat někoho kdo s tím má zkušenosti. [/citac.
my to vytáhli a hlídali místo. Dle Dr by tam muselo být dlouho aby se něco stalo. :nevim
Neměla z toho nic : je to ale v kartě.
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1017
12.5.23 16:24
@Jit99 píše:
Ahoj, dnes chytil syn 3 roky klíště. Měli bychom zajet k doktorovi nebo ho mohu vytáhnout sama? Je hodně malé. Je to poprvé co ho chytil tak jsem se chtěla zeptat někoho kdo s tím má zkušenosti.

Kandidátka na nejhloupější založenou diskuzi roku🤦

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30634
12.5.23 16:36
@Anonnym127 píše:
@Jit99 to nemyslíš vážně že ne

Proc by nemyslela, byvala sousedka na me zaslouzilou matku taky zvonila, zda ma jet s klistetem na pohotovost. Takovy echt mestsky clovek, co les videl leda v dokumentu, ale i u nas v parku se da kliste chytit. Tak jsem ji to vymluvila, naucila ji klistata vyndavat a hotovo dvacet :nevim: .

@samantafox píše:
Kandidátka na nejhloupější založenou diskuzi roku🤦

Ja porad nechapu, proc je nutne se vysmivat lidem, kteri neco nevedi. Neexistuji hloupe otazky, pouze hloupe odpovedi :roll:.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1017
12.5.23 19:17
@Hobitka píše:
Ja porad nechapu, proc je nutne se vysmivat lidem, kteri neco nevedi. Neexistuji hloupe otazky, pouze hloupe odpovedi :roll:.

Je rozdíl něco nevědět a být hloupý. Zakladatelka demonstrovala hloupost. Toto zakladatelkou založené téma vyvolává spoustu otázek. Proč proboha mají lékaři na pohotovosti řešit takovéto případy? To nemají co na práci? Je to jasné, že tuto zakladatelčinu hloupost platíme ze svých daní? To jako zakladatelka nechodí do přírody? Kde drží své děti, když první klíště má její potomek ve 3 letech?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53518
12.5.23 19:23
@Jit99 píše:
Ahoj, dnes chytil syn 3 roky klíště. Měli bychom zajet k doktorovi nebo ho mohu vytáhnout sama? Je hodně malé. Je to poprvé co ho chytil tak jsem se chtěla zeptat někoho kdo s tím má zkušenosti.

Setkala jsem se s tím, že se zakouslým klíštětem jeli na pohotovost. Já bych ho vyndala sama a co nejdřív.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53518
12.5.23 19:25
@klamonožka píše:
A kdyby náhodou nakažené bylo, tak jestli sis ho všimla brzy, je opravdu malá pravděpodobnost přenosu nákazy.Zakladatelko, a i kdyby se ti náhodou omylem povedlo ho utrhnout a zůstala ti v ráně „hlavička“ (ve skutečnosti kousací aparát), tak to ničemu zvlášť nevadí, to taky nemá s případným přenosem boreliózy nic společného. Hlavně ho ale teď na ráně ničím nepatlej (krémem, zubní pastou, nevím, co všechno se dá vyčíst za rady…), vytáhni ho buď tou pinzetou, nebo klidně prsty (já to preferuju, protože mi přijde, že v té pinzetě má člověk horší cit) a po vytažení místo vydesinfikuj desinfekcí na bázi jódu (jodisol, betadina atd.)

Na pidi lze použít i kosmetický tampon.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15389
12.5.23 19:26
@samantafox píše:
Je rozdíl něco nevědět a být hloupý. Zakladatelka demonstrovala hloupost. Toto zakladatelkou založené téma vyvolává spoustu otázek. Proč proboha mají lékaři na pohotovosti řešit takovéto případy? To nemají co na práci? Je to jasné, že tuto zakladatelčinu hloupost platíme ze svých daní? To jako zakladatelka nechodí do přírody? Kde drží své děti, když první klíště má její potomek ve 3 letech?

Více méně souhlasím.
Až na otázku, kde drží dítě, že má klíště až ve 3 letech … Moje dítě má skoro 7 let, jsme v přírodě a v lese pořád a klíště ještě neměla. Já měla klíště naposledy jako dítě.
Asi jim nechutnáme :mrgreen: Nebo to za nás chytá pes. Ten i přes některé preparáty klíšťata mívá často. :pocitac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
694
12.5.23 19:28

Nevim, jestli to tu bylo zmineno, necetla jsem vsechny prispevky, ale protoze se casto setkavam s tim, ze to lide nevi, napisu to i sem.
Pri vyndavani klistete na kliste nic nelejte a nicim ho nepotirejte. Pouze podebrat hackem/pinzetou tesne u kuze a vyviklat ven, klidne i tocit, ale jakym smerem, na tom nezalezi, nema sosak ve tvaru vyvrtky. Desinfekci dat nasledne az na ranku, ktera po klisteti zustala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13951
12.5.23 19:28
@samantafox píše:

První klíště jsem měla v 11ti letech na svém 5. Táboře :nevim: … syn 3 roky ještě žádný neměl a jsme v přírodě často, i když stačí jen zahrada u baraku 8)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3837
12.5.23 19:30
@Šmoulice píše:
Více méně souhlasím.
Až na otázku, kde drží dítě, že má klíště až ve 3 letech … Moje dítě má skoro 7 let, jsme v přírodě a v lese pořád a klíště ještě neměla. Já měla klíště naposledy jako dítě.
Asi jim nechutnáme :mrgreen: Nebo to za nás chytá pes. Ten i přes některé preparáty klíšťata mívá často. :pocitac:

Jo pes na sebe klíšťata natáhne, preferují psa před lidmi. Já od té doby co mám psa tak jsem klíště neměla a to mi sem tam lezou i doma, protože leze po psovi a spadne z něj. :poblion:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53518
12.5.23 19:32
@Eowyn01 píše:
Nevim, jestli to tu bylo zmineno, necetla jsem vsechny prispevky, ale protoze se casto setkavam s tim, ze to lide nevi, napisu to i sem.
Pri vyndavani klistete na kliste nic nelejte a nicim ho nepotirejte. Pouze podebrat hackem/pinzetou tesne u kuze a vyviklat ven, klidne i tocit, ale jakym smerem, na tom nezalezi, nema sosak ve tvaru vyvrtky. Desinfekci dat nasledne az na ranku, ktera po klisteti zustala.

Ne, opravdu se netočí klíštětem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53518
12.5.23 19:33
@Šmoulice píše:
Více méně souhlasím.
Asi jim nechutnáme :mrgreen: Nebo to za nás chytá pes. Ten i přes některé preparáty klíšťata mívá často. :pocitac:

Klíšťata preferují mě. Syn měl klíště ve 2 letech z posekané zahrady. Já si ho našla naposledy předloni. Na bérci. Ve městě :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí