Dítě má radši tatínka...
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Reakce:
Je to těžká situace. Ale myslím si, že je to jen období. Naší malé jsou tři a taky je věčně pověšená na tatínkovi a na mě z vysoka prdí. Když si jde hrát, tak ho chytne za ruku a táhne si hi do pokojíčku. A když chci jít za nimi tak řekne: Mami ty ne! Jenom Taťka! První je miminko pořáds maminkou a pak se to otáčí. Každopádně co je jistě je to, že až bude mít tvoje dítě rozum a dozví se, že Vás opustil v tak náročném období, Bude si tě nesmírně moc vážit.
![]()
- Citovat
- Upravit
@Anonymní píše: Více
A jak jsi na to přišla, že je to jisté? Vůbec to tak být nemusí.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Prakticky kazde dite ma nejake obdobi, kdy preferuje tatinka. Nekdy je to i dlouhodobe 50-50. Tezko bude chapat, ze jsi mela narocne tehotenstvi/porod/rozchod. Me prijde i normalni, ze po predani chce tatinka, vzdyt s nim ted prave bylo a uz nebude. Mluvit slusne o otci ditete je uplny zaklad a ne neco extra. To snad dela kazdy, kdo ma rozum v hlave. 10 dni o prazdninach mi prijde taky uplne normalni. Vzdyt je to plnohodnotny rodic, tak ho vzal na dovolenou. Promin, ale takto nezaujate mi prijde, ze na tom diteti zacinas hodne viset a myslis si, ze je jen tvoje. Mozna je to jen vekem
. Vim jen to, co jsi tady napsala.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ne, rozhodně to není jisté, ale je třeba doufat, že to bude v pohodě. Taky si myslím, že později přijde na to, že právě ty jsi ta, která tu je pořád pro něj a bude si toho vážit.
Neboj nic.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@terien píše: Více
Mám ve svém okolí tak deset případů minimálně, kdy se na ně tatínek vykašlal. Ve všech případech jsou děti nohama na zemi. To mi k mému úhlu pohledu stačí ![]()
- Citovat
- Upravit
@Oriseka píše: Více
Presne muj pohled na vec. Nejak nechapu, na co zakladatelka stezuje, mohla by pochopit, ze na te aktualni situaci neni nic zvlastniho.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Přestaň lítat podle jeho práce.
domluvte klasickou stridavou péči, třeba po 3 dnech s předáním skrz školku. A bude po problémech
ale to by sis dítě nemohla uzurpovat pro sebe, co? ![]()
A řešit, jestli mělo dítě svíčkovou, nebo kuře na paprice, to je teda síla ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
A stejně tak jsou děti, které jsou prostě po otci a tíhnou víc k němu. Navíc někdy je na krabici maminka, takže dítě je rádo, že má normálního otce. Kolem mě rozhodně všechny děti z rozpadlých vztahů nestojí za matkou.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Annonymní_007 píše: Více
Ze jo? To reseni jidla me taky zarazilo. Nebo ze se dite rozmyslelo ohledne odchodu z hriste. No boooze. Ja bych byla rada, ze je na nej tatinek hodny a nenuti ho ted hned odejit z hriste, protoze ho ma predavat mamince. Kdyz to jde resit jinak - treba prave tak, jak on navrhoval.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Já jsem asi jediná, kdo tě tady pochopí, co se snažíš říct. Můj táta byl taky ten,,hodný rodič„. Všechno dovolil, nic nezakazoval a mamka byla ten,,zlý rodič“. Takže vždycky byla ta náklonnost v dětství k němu. Mamka Zakazovala a cepovala. Tento pohled jsem měla do 16 let. Pak jsem pochopila, že kdyby se o mně měl starat jen táta, tak ze mě snad nic nebude.
Každopádně mě celkem šokuje, jak tady nikdo nevěnuje pozornost tomu, že tě opustil po porodu a docela sw to bagatelizuje. Což si jako maminka 4 měsíčního miminka nedovedu představit.
Na deuhou stranu buď ráda. Jako chlap stál za ho…, ale jako táta funguje ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Libby00 píše: Více
Jelikož nikdo neví, co za rozchodem stalo, tak to těžko může někdo hodnotit.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Janča6 Jsem smutna z toho ze dite place ze chce otce, ale po me se mu nestyska asi nikdy. A nevim zda je moje vychova tedy spatna nebo co delam spatnej
- Citovat
- Upravit
@Libby00 píše: Více
Ale ja to chapu. Jenze s tim zakladatelka nic neudela. Ja bych fakt byla rada, ze ma dite s tatou dobry vztah. Nekteri otcove o deti absolutne nestoji.
Zmenu jidla nebo odchodu z hriste klidne dovolim taky, kdyz to jde. Ja bych z popisu nerekla, ze to ten otec nejak prehani, ze si dite kupuje darky nebo tim, ze mu dovoli koukat do pulnoci na televizi apod.
A jak pise @Oriseka, nevidim nic divneho na tom, ze dite po predani place po tatovi. Kdyz nam deti preda babicka, tak taky chteji jit zase za ni.
Ze ji opustil po porodu, je opravdu hrozne (i kdyz nezname duvody
). Ale nijak bych to neprojektovala do jeho aktualniho vztahu s ditetem. To dite ve svem veku fakt nemuze chapat, ze se tata k mame zachoval moc osklive. To muze pochopit pozdeji.
Prijde mi, ze ona ho nenavidi a vadi ji na nem vsechno.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@terien píše: Více
To máš pravdu ale je to tím, že matka se nedokáže napojit v ranném dětství na dítě.. jsem zářným příkladem toho, že máti mi nerozuměla, jsme úplně každá z jiného těsta.. já víc logická, ona víc emoční což mi už ani ve výchově moc nevyhovovalo.. ale táta ten věděl jak na mě
bohužel nebýval kvůli práci třeba 2 měsíce doma a já strádala.. a proto nikdy nevzniklo takové to mateřsko-dcerske pouto o kterém se mluví..no vuuuuubec..ne že bych mámu neměla ráda ale otec mi rozumí víc ![]()
Zakladatelko, Pokud se matka dokáže napojit na dítě v ranném fázi života tak tyto fáze kde dítě preferuje jednoho rodiče dokáže překlenout jako nic protože pouto má silnější základ než jakékoli dočasné kupovaní dítěte.. chce to čas, je to proces kterým si musí projít..
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj. Jsem smutna asi se potrebuju vypovidat..nechci jmenovat, tak…„diteti“ budou 3 roky. Jeho otec me po hodne letech opustil par mesicu po porodu. Vse mame urceno soudne. Ted kvuli skolce je treba neco zmenit a zas pravnici, soud apod…neni s nim proste rec. Vzdycky byl takovy uslapnuty a ted ma potrebu se po me vozit. „Dite“ ho ma radsi protoze mu otec vse dovoli. Napr dneska „dite“ mel predat v 17 hodin u me. A volal mi : (nechci jmenovat) „dite“ chce byt na hristi prijd sem, pak volal znovu „dite“ si to rozmyslelo chce pry teda vyprovodit jdeme k tobe..pak mi sdelil ze nakonec misto napr svickove, co mi psal ze budou mit k obedu meli kure na paprice protoze to „dite“ chtelo. No a takto porad dokola. Otec posloucha dite. Krmi ho dobrotama. Koupi mu co chce. A ja sem za potvoru, protoze vse nedovolim a kdyz uvarim A, tak protoze „dite“ piskne névarim pak B. Letos „dite“ mel poprve 10 dnu v kuse v lete protoze si to jeho otec vydupal u soudu. A „dite“ od te doby po predani narika ze chce tatinka (trva to par minut). Je to par tydnu co mel dite v srpnu, ale nevim co s tim mam delat. Citim se hrozne. Driv byl po predani v pohode a co praskly dvere, tak si „dite' na otce nevzpomnelo…Tehotenstvi bylo hrozne s preklampsii, porod akutni CS kde jsme byli na hrane ja a hlavne dite(museli ho rozdychavat apod), pak mi po pprodu jeho otec opustil, jeste chtel vyplatit a ted me jeste dusí ze "dite“ i ja litame dle toho jak on pracuje a ja at mi to vyhovuje nebo ne skrz praci proste se musim podridit. A jeste me „diteti“ nemusi a preferuje jeho. Ja proste nemam na to penize koupit „diteti“ na co si ukaze a neprijde mi to spravne
a nechci si ho ani kupovat sladkostma
jsem z toho smutna. Nejaka rada co mam delat? Je mi z toho na nic. Porad se snazim, diteti se venuju, snazim se mu davat prostor, snazim se na vsem s ditetem dohodnout, o jeho otci diteti mluvim slusne-normalne i kdyz mi to jde spatne..A stejne jsem nejhorsi ja…Asi na to rada neni, ale ja to nemam komu rict
prosim anonym jinak smazat.