Dítě nemoc a práce

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Anonymní
2.3.20 06:55

dítě nemoc a práce

Ahoj,

jdu se sem jen uklidnit, pre mě štve manžel, byla jsme ted týden nemocná - střevní chřipka, v práci máme podstav a je tam hromada práce, která se nestíhá, s mužem děláme spolu v jedné práci..

No a dnes už jsem měla jít do práce, ale dcerka od včera teploty, včera měla skoro 38, na noc jsem dala ibalgin, celý den bylo vidět, že ji neni nejlépe, ten zabral, bez teploty, ožila, dobře se ji spalo..ted ráno má 37,1, teplota nic moc, ale přes den to určitě vyleze výš a kdo ví co z toho ještě bude, třeba je to jen virozka a za 2 dny bude ok, nemá nijak extra kašel ani rýmu, sem tam zakašle a smrkne, nic moc..

no a manžel, že to hrotím, že zas nejdu do práce, jak to bude vypadat, že tam ted skončil jeden kolega a od dnešního dne o člověka méně, ale přece není můj problém, že vedení si neumí zajistit nové lidi? ja vim, že je to blbý, ale tak, moje nemoc a ted dítě, stane se..přece zdraví dítěte je přednější?

a on, že by dceru do školky dal, že přinejhorším zavolají, no moje zkušenost, nevolají, už jsem ji 2× vyzvedávala a hořela a učitelka jen, no ona byla nějaká unavenšjší, když jim řeknu, že měla teplotu a má trochu vyšší a at ji hlídaji, nevezmou ji do školky, tak si to představuje on.. :zed:..představa, že ji bude špatně, bude mít teplotu a bude muset trajdat někde venku..navíc co ostatní děti, muže je nakazit, přijde mi, že se ji to teprve rozjíždí, takže z toho ještě něco může být..

dělám kompromis a povolám tchýni, abych zítra či ve st mohla do práce, jenže bydlí na Slovensku, takže než dojede ze dne na den..bude štěstí, když to zvládne dnes v noci, pokud se ji tak na rychlo bude chtít..nikoho jiného nemám..

ono je to blbé, pre příští týden mám 3 dny žádanky kvůli různým vyšetřením, jedno je neurologie na tu čekáme přes 5 m, druhá klinická logopedie a psychologie, ve 3 dnech…na to budu mít potvrzení, ale ty termíny byly dlouhé a čekáme dlouho, dcerka má 4 a čtvrt a máme problémy a od pediatry i podezření na jednu dg a nemůžu si dovolit to odložit zas, dlší termíny byly zas za x měsíců..v práci jsme to nahlásila už před 3 měsíci..

takže chápu, že se to ted tak blbě vše sešlo, ale co mám dělat, v práci je víc potřeba manžel, takže doma a k lekařum chodím já, ono je to jednom tak jako tak, by v práci bylo o člověka mín, chápu, že budou naštvaná, ale přece dítě s teplotou, co polehává nedám do školky..nebo jsme fakt přecitlivělá, jak říká můj muž?

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
14376
2.3.20 07:01

Tvůj muž je… My tedy pracujeme taky společně a můj manžel je až moc loajální, ale my to máme tak zařízené, že děláme kvůli dětem protisměny. Kdyby ne, asi to u nás vypadá stejně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
2.3.20 07:06

@Aduš8 to my nemůžeme dělat protisměny, tam se nedělají..jako já to chápu, je to nepříjemné, v pátek pořád psali a ptali se muže, zda už v po budu fit, že nemají nikoho a že v po ještě skončí kolega a muž, že na 100 pro přijdu, tak taky jsme měla, ale 4 leté decko, je 4 leté děcko, co nadělám, přece ji nedám ibalgin a nepošlu do školky a budu doufat, že to bude ok..za celý rok jsme nebyla nemocná, 2× jsme nepřišla, vždy den či 2, když malá lehla, než jsme zajistila hlídání, ted se to sešlo po týdnu mé nemoci a před tdnem, kdy budu 3 dny po doktorech, on je v tomhle bačkora, to mě štve..

ale já přece nemůžui za to, že před měsícem odešel jeden člověk, ted další a v práci nikoho nesehnali, nabízejí malé penize, muž dal taky výpoved a končí koncem března, upřímně i já zvažuji odchod..

ale není normální posálat dítě s teplotou do školky, že? muž si to představuje fakt.. :zed:

• Citovat
  • Upravit
4749
2.3.20 07:18

Pokud máš možnost povolat tchýni, povolej, ten den max dva to snad vydrží, co můžou dělat, dítě bych do školky nedávala, ještě se ti víc rozjede, navíc, pokud máš zkušenost, že nevolají..

ani bych ho dnes nevodila k lékaři, ještě tam neco chytne dalšího, třeba je to jen viroza a bude fit, uvidíš další vývoj, ale asi budou chtít potvrzení, že..

a pokud jim odešli 2 lidi a nenašli náhradu, tak je neco špatně ve vedení..máš možnost si to třeba nadělat, ukázat dobrou vůli, když budeš mít hlídaní, zůstat v práci déle?

jinak k muži se nevyjadřuji, mají to obecně na háku mi přijde, ale pokud včera měla 38 a dnes 37 a dostala ibáč, tak myslim, že ji to ještě vyleze nahoru, dítě bych do školky nedala..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11787
2.3.20 07:27
@Anonymní píše:

ale já přece nemůžui za to, že před měsícem odešel jeden člověk, ted další a v práci nikoho nesehnali, nabízejí malé penize, muž dal taky výpoved a končí koncem března, upřímně i já zvažuji odchod..

Takže tvůj muž dal výpověď a naváží se do tebe, že zůstaneš pár dní doma s nemocným dítětem? 8o

Kašli na práci, dítě bych dnes do školky určitě nedávala, jen se mu to víc rozjede.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
2.3.20 07:32

@Titty on se chová jak..to, že dal výpoved je dobře, jelikož podmínky tam jsou hrozné..

nicméně v této situaci se chová jak blb, je na mě naštvaný, že jsme doma, že v práci řekl, že na 100 pr přijdu, jako kdybch zavinila, že dítě ma teplotu..

on myslí jen na sebe, že on to tam s nima bude muset řešit..

už mě tak rozhodil, že jsem začala pochybovat, zda je normální nechat nemocné dítě doma.. :zed:

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
2.3.20 07:33
@astoret píše:
Pokud máš možnost povolat tchýni, povolej, ten den max dva to snad vydrží, co můžou dělat, dítě bych do školky nedávala, ještě se ti víc rozjede, navíc, pokud máš zkušenost, že nevolají..

ani bych ho dnes nevodila k lékaři, ještě tam neco chytne dalšího, třeba je to jen viroza a bude fit, uvidíš další vývoj, ale asi budou chtít potvrzení, že..

a pokud jim odešli 2 lidi a nenašli náhradu, tak je neco špatně ve vedení..máš možnost si to třeba nadělat, ukázat dobrou vůli, když budeš mít hlídaní, zůstat v práci déle?

jinak k muži se nevyjadřuji, mají to obecně na háku mi přijde, ale pokud včera měla 38 a dnes 37 a dostala ibáč, tak myslim, že ji to ještě vyleze nahoru, dítě bych do školky nedala..

to můžu zkusit, jim nabídnout, že si to nadělám..

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
2.3.20 07:45

Tak my spolu sice nepracujeme v jedné firmě. Ale máme to nastavené, tak že se domlouváme, kdo bude s dětma doma. Právě podle naléhavosti v práci. V tomhle případě, by pravděpodobně zůstal doma aspoň jeden den manžel (třeba než by u Vás dojela tchýně). S tím, že já bych se snažila dohnat a nadělat toho v práci co nejvíc. Kdyby ta nemoc dítěte byla na dýl. Dítě když mělo 38 bych do školky druhý den neposílala a troufnu si říct, že ani manžel. U nás takhle třeba začínala angína, což zjistila až doktorka. Dítě si vůbec nestěžovalo na bolest v krku a přiznám, že mě nenapadlo kouknout. Děti mají málokdy zvýšenou, takže 38 už je u nás velký vykřičník.

• Citovat
  • Upravit
195
2.3.20 07:46

Ibalgin dávám tedy až od teploty 38,5, že mají moje děti večer zvýšenou teplotu, protože se přes den přetáhly nebo kolem nich něco prolítlo, je dost normální. S teplotou 37,1 a bez dalších příznaků (rýma, kašel, únava) bych do školky klidně odvedla. Já bych tedy ani teplotu jen tak neměřila, hodnotím dítě, ne teploměr.
Pak se divíte, že nechce nikdo zaměstnávat matky s malými dětmi. Ono je to samo o sobě těžké (už jsem s nimi taky týden doma, viroza jak blázen a mám poprvé v životě zánět středního ucha z jejich skolkovych virů), ale tohle přehnané nechávaní doma a nechodění ven ničemu nepomůže.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2005
2.3.20 07:49

A co jit do kancelare, az Vas manzel odpo vystrida doma? Kamaradka to takhle pri detskych nemocech praktikuje. Jde do kancelare navecer, vyresi to nejnutnejsi. Co lze, bere domu k PC.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
79784
2.3.20 07:50

Malou bych nechala doma. A když tedy nutně podle manžela musíš do práce, tak ať si vezme OCR on. Nebo na den dva dovolenou, než dojede babička. Dítě s teplotou do školky nepatří.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
2.3.20 07:57

@Killingpink jenomže včera měla 38, ted má sice zvýšenou, ale vím jak to probíhá u dcery, jsme si jistá, že v poledne už bude mít vyšší, ráda bych kdyby ne..a ve školce se akorát rozjede..a dítě hodnotím, polehává, je unavená, to už od včera, jen po ibáči se ji udělalo lépe a hrála si..

třeba to nic nebude, ale i tak si myslím, že pokud včera měla 38 a dnes má stále zvýšenou, že je lepší ji nechat min den doma co z toho bude..

většinou taky dávám nad 38,5, ale spíš dle toho jak ji je, někdy má 39 a běhá doma a hraje si jakoby nic a někdy má menší horečku a je schvácená, proto jsme ji ho dala, pořád se převalovala, knourala, polehávala, celkově ji bylo špatně, dle mě má i trochu výšší, náš teploměr měří prapodivně, když jsme si půjčila rtutový od tchýně, vždy naměřil o několik stupínků výš, horká byla včera dost, dnes na to, že má jen zvýšenou je takly dost teplá. ono je hezký, že píšete zaměstnávat matky, ale pak dám dítě co se možná teprve rozjíždí do školky a nakazí další děti a sama se ještě víc unaví nebo něco přichytne a tohle pak budou řešit další matky..neni to jednoduchá volba…

• Citovat
  • Upravit
76049
2.3.20 07:59

@Killingpink to děcko mělo včera 38 stupňů teplotu, to zdravé fakt není, a když ho zakladatelka dá do školky, ono tam bude trpět a nakazí dalších 10 děcek, třeba zrovna to vaše :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4749
2.3.20 07:59

@Killingpink tak pak se nediv, že máš doma virozu jak blázen, když se dávají děti s teplotou do školky..za mě lepší dítě nechat den doma a vidět co z toho bude, než to dítě šoupnout do kolektivu..a kdyby měla jen 37 ráno a zakladatelka to řešila, tak řeknu, že je to přehnané, že 37 bych si ani nevšimla, ale ona ji měřila, že včera měla horečku a bylo ji špatně a to už je důvod to řešit, ne?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2.3.20 08:17

Pracovat budete jeste do cca 65 let. Ale zdravi ditete mate jen jedno. A az se s nim neco stane, nikdo Vam to nezaplati… :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí