Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
@Bobsh opravdu tohle mi řekla kdykoliv za ní jdu a snažím se to řešit přijde mi vůdčí mě šíleně arogantní, asi je to jen předsudek a prostě mi nesedla já nevím ale snažím se vycházet sní už kvůli dceři co nejvíce… Oni tam mají asistenta ale kvůli jinému žákovi… A ten ji docela i pomáhá při pisemce apod… Třeba co se mi teď stalo u pololetní práce… Lucka nestihla udělat slovní úlohu, a učitelka protože už zvonilo řekla ji tady to vynasob 5 a tohle 2 jenže mělo to být 3 a 6 jako čtvrt roku a půl roku. Nevím zda jen Lucka blbě neslysela a proto jsem to ani nijak neřešila ale místo radění by ji měla dát delší čas přeci na vypočítání… Jenže to prostě nemá…
@Lamátko ona je schopna zapomenout i bundu v šatně když jde domů… Ona je suprova, jezdí sama autobusem, do vzdáleného města kde má kroužek tancování, ten ji pomáhá v té hiperaktivite…
A nebo třeba dcera nerozuměla geometrii a protože já jsem tupá na geometrii napsala jsem do kontaktního notysku (notes na komunikaci mezi učitelem a rodičem) že dcera neudělala úkol, že tomu nerozumí a zda by ji to mohla v rámci doučování naučit. Dcera přišla stim že doučování není potřeba a že místo vykecavani se spoluzackou že má dávat pozor… Takže popravdě schytala v píšeme za 5 a neumí to do teď… Teda něco jo ale ne vše tak jak by měla…
@Lamátko jo to jsme zkoušela nemá místo pro ni aby seděla sama v lavici… Prý ma plnou třídu… No plná třída není, místa je tam dost, ale lavice není… A prej nemají žádnou jinou. A má napsané z poradny doporučení že má sedět sama… A není to tak… A sedí v druhé lavici… V první musí prý mít horší případy… Takhle přímo řečeno od učitelky…
@Cenarius píše:
A proč si to nepíše mladá, když zapomíná a má v tom pak guláš? Kdybych já si nepsal upomínky tak jsem úplně marnej
To je jako chtít po člověku, který trpí zapomínáním, aby si bral pravidelně léky proti zapomínání.
Já mám děti s hyperaktivitou a poruchou pozornosti. Bylo to několik let šílenství. Od minulé soboty berou léky a změna je obrovská. Držím palce.
Je 4.trida, už jsem ji jednou prerazovala do jiné školy, tohle je tip vesnické školy… Dříve chodila do 2 třídy v Liberci do velké školy kde měli ve třídě 31 děti, teď chodí kousek od Liberce mi jsme se přestěhovali a Lucka sama chtěla jinam, protože sama cítila že ji tam vše rozptyluje, prevazovali ve třídě kluci… No a tady na té škole maji ve třídě pouze 15 děti a z toho je to jako speciální s poruchami a tam je dalších 5 děti s poruchami…
@DianaSnablova a poradit se v PPP, aby dcera měla IVP? Do něj pak zahrnout vše, co holka potřebuje. Případně to ještě jednou konzultovat s třídní, že ti situace přijde neúnosná a zvazujes, že u dcery pozadas o individuální vzdělávací plán. Možná ti pak učitelka vyjde alespoň trochu vstříc, protože kolem individualu je hromada papírování. A věřím, že by raději podala pomocnou ruku, než se zatížila další byrokracií.
Ono toho ohledně Vaší holky nebude potřeba tolik. Např. kontrolu zapsaných úkolů, o něco delší čas na písemky, posadit si ji blíž a umožnit ji chvilkový odpočinek - rozdat papíry, smazat tabuli, otevřít okno - prostě něco, co jí přeruší ho sezení na židli, kdy pozornost rychle mizí.
@Kakika zkusím si sní sjednat schůzku a zajít za ní. Ikdyz už teď mám z toho osypky… Kdykoliv jdu za ní vše je bezvýznamné, a vždy mi akorad nasadí brouky do hlavy že chybuji já a ne ona… Já se vždy stáhnu a neargumentuji… A to je asi ten problém… Tenkrát po přeřazení asi týden po, mi dcera v šatně brečela a ona řekla jen dojděte sní k psychiatrovi že její chování není normální… A od té doby já mám k ní prostě odpor…
a to mě mrzí… Zkusím to stim plánem, do poradny máme jít takže to musí vědět protože nám končí ten papír, nevím jak se tomu říká… ![]()
A ještě dotaz, nutite dítě do učení jako že se to musí naučit kvůli testu když vidíte že není schopno se naučit ani slovo za hodinu? Já dám vždy pauzu delší třeba 30min a pak znova občas se chytí občas vůbec a neleze do ní nic… Máte nějaký fígl?
Zkuste nějakou meditaci. Třeba na netflixu jsou buddhistické. Meditace pomáhají s koncentrací. Sama mám nediagnostikovanou poruchu ADD a pomáhá to.