Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Dobrý den, řešíte nějak, že Vám dítě hůř jí ve školce.?
Malý snídá v 7, v 9 mají svačinu a v 11:40 oběd. A učitelka si stěžovala, že toho moc nesní. Máte to někdo také tak.? Mám to s malým nějak řešit.?
Děkuji
Mějte se hezky ![]()
Nevím jak bys to chtěla s ním řešit. Buď má hlad a nají se nebo ne. Co se děje kolem oběda když tam nejsi asi nevyřešíš.
Prostě řekni učitelce, ať jí nenutí jíst. v Čechách ještě žádný dítě hlady neumřelo ![]()
Mladší syn není žádný velký jedlík, když předloni nastoupil do školky, tak ze startu nejedl vůbec a pak se to spravilo. A doma tomu taky moc nedá. Ale hlady neumře. Takže to neřeším.
Dcera kolikrát nesnedla vůbec nic, doma na snídani dvě sousta a přežila to. Pak se dojedla doma.
A jak bys to konkrétně měla řešit?
Jako čím víc se na dítě tlačí, tím víc se obvykle sekne. Určitě není první ani poslední, které tam nejí - to se s tím paní učitelky ještě nesetkaly?
Dcera nejedla ve školce skoro nic… ráno snidala, brala ji domu po druhé a já měla pro ni doma oběd… nešlo to jinak řešit…jak jsem ji mela donutit? A ani jsem nechtěla ať učitelky nutí…dojedle se doma.
Ne
Nejsem zastance nuceni ditete do jidla.
A ona s timma nejaky problem, nebo ti to jen chtela sdelit?
Jak bys to chtěla řešit? Zřejmě nemá hlad. Můj syn naopak doma nejedl skoro nic a ve školce skoro všechno. Ale kdybych mu dala dopoledne svačinu, tak oběd v 11.40 taky nesní.
Máte doma předškoláka nebo prvňáčka?
Přidejte recenzi své školce, sdílejte zkušenosti a pomozte ostatním rodičům s výběrem.
PDF ke stažení a tisku zdarma.
Omalovánky, spojovačky, doplňovačky a další. Trénink zrakového vnímání i logického myšlení pro vaše dítě.