Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj, teď večer si začal náš sedmiletý syn stěžovat, že ho bolí kosti v ramenou, když hýbe rukama. Prozkoumali jsme to a našli jsme mu pod klíčními kostmi zvětšené tvrdé uzliny. Je nachlazený, ale jinak mu nic není. Zítra půjdeme k dr., ale začali jsme googlit a já jsem vyděšená, protože čtu, že uziny z infekce bývají měkké, uzliny z nádoru tvrdé. Už jednou zvětšenou uzlinu z nemoci měl, ale nemužu si vůbec vzpomenout, jestli byla měkká nebo tvrdá. Vím, že mi neřeknete, co mu je, ale prosím, našel někdo u dětí tvrdou uzlinu a šlo jen o infekci?
@dkateri píše:
Ahoj, teď večer si začal náš sedmiletý syn stěžovat, že ho bolí kosti v ramenou, když hýbe rukama. Prozkoumali jsme to a našli jsme mu pod klíčními kostmi zvětšené tvrdé uzliny. Je nachlazený, ale jinak mu nic není. Zítra půjdeme k dr., ale začali jsme googlit a já jsem vyděšená, protože čtu, že uziny z infekce bývají měkké, uzliny z nádoru tvrdé. Už jednou zvětšenou uzlinu z nemoci měl, ale nemužu si vůbec vzpomenout, jestli byla měkká nebo tvrdá. Vím, že mi neřeknete, co mu je, ale prosím, našel někdo u dětí tvrdou uzlinu a šlo jen o infekci?
V podpaží nebo pod kliční kostí na hrudníku?
@Lama Lama píše:
V podpaží nebo pod kliční kostí na hrudníku?
Pod klíční kostí na hrudníku
Moje mladsi dite ma spousty uzlin ( narodil se s tim), ma je po celem krcku a i u klicnich kosti…A prave to, ze je vas syn nachlazeny zpusobuje to, ze se uzliny zvetsi a docela dost boli. Syn to ma pri kazde nemoci a staci i nachlazeni…a jsou tvrdsi a nekdy boli teda…
Hlavne mu to nemackejte…
Pro vas klid zajdete k lekari, ja z toho taky byla,,vyvalena”, ale videla to pediatricka i pan primar v nemocnici (lezel s laryngitidou) a oba byli v klidu, nikam nas neposilali, jen to,,zkoukli”. Nekteri lide to tak proste maji…
Jak se syn uzdravi, zase se zmensi, nebudou skoro hmatatelne…
Prosim anonym-zdr. stav.