Dítě v 50ti a obavy co bude dál
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Dítě v 50ti a obavy co bude dál
Ahoj všem, stala se mi taková věc. Jsem lékařka, a velice a intenzivně jsem pracovala na své kariéře a hle - začaly odbíjet biologické hodiny. Jsem úspěšná, finančně zajištěná. Ve 40ti jsem se seznámila s bývalým přítelem, pokoušeli jsme se o potomka, ale bohužel. Nakonec IVF, první, druhý pokus, spousty stresu, pracovní vytížení, přednáším na VŠ, vedu studie, organizuji další lékaře. Při třetím pokusu to vyšlo a já ve skoro 50ti letech porodila zdravého syna - bohužel z darovaných vajíček. Hned po mateřské jsem se pustila do práce. Měla jsem všechno. Partner nastoupil na rodičovskou, já chodila domů unavená, ale snažila jsem se mu pomáhat. Nic neříkal, fungoval. Hodně jsem jezdila na kongresy do zahraničí. Jednoho dne jsem přišla domů, partner mi předal klíče od bytu a řekl, že už dál nemůže a odešel. Prvně střídavá péče jen na základě dohody mezi námi. Nějakou dobu, asi půl roku to fungovalo. Problém bylo, že syn často byl nemocný a já v týdnu, kdy jsem syna měla jsem ho dávala bývalému partnerovi na hlídání. A ten mi jednoho dne řekl dost, že už dál odmítá v tom pokračovat, že k synovi nemám vztah a přestal si ho brát, nakonec vše skončilo u soudu, syna - nyní 4 roky, jsem si tedy vzala do výhradní péče a pomáhali mi rodiče - je jim skoro 80 let a bydlí 100 km. Bohužel otec dostal srdeční infarkt a je na JIPu. Bývalý chce vidět syna jen jednou za měsíc, prý abych byla také matkou a ne jen kariéristkou. prostě to všechno nechal na mě. Nic ho nezajímá, žije si svůj život. Jsem z toho úplně vyčerpaná, vše řeším hlídačkami. Syn má lehkou disfázii a další komplikace. Málo mluví, mám ho ráda, ale je pomalejší. Ale moje obavy jsou spíše z budoucna. Mě 54, synovi 4. Nikdy jsem děti neměla, a nevím co mě vlastně čeká, hlavně puberta a vše kolem dospívání. Poradíte děvčata z vlastní zkušenosti? Děkuji.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
To jsem fakt zvědavá, kolik matek tu bude mít vlastní zkušenost s dítětem skoro v padesáti. Jinak se mi to ale celé moc nezdá. Chlap, který je s dítětem tak intenzivně, ho chce vidět najednou jen jednou za měsíc?
Příspěvek upraven 25.04.26 v 10:52
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Že by nějaký redaktor vykopnul téma a pak se ten " příběh čtenářky"" objeví na I dnes?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Každé dítě je jiné a má jinou pubertu, hodně závisí na výchově, pokud budete mít dobrý vztah, nebude puberta tak divoká. Z platu lékařky si můžeš pořídit chůvu. A asi nikdo, kdo má první dítě, neví přesně co to obnáší, protože ještě nemá žádné zkušenosti. S platem lékařky zvládneš i zkrácený úvazek, aby ses mohla věnovat dítěti. Ale celkově je mi ten tvůj příspěvek podezřelý, jak nějaký námět do článku.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Kdo je pro tebe nejdůležitější osoba na světě?
A co se stane, když opustíš svou kariéru a prostě budeš především máma? Bylo to tvoje rozhodnutí, přivést v tak pokročilém věku na svět dítě. A ještě z dárcovských vajíček ( s neznámou genetikou). Prostě snaž se zúročit svoje vědomosti a zkušenosti a staň se mámou v té nejlepší verzi v jaké můžeš být. Projekty a výzvy evidentně zvládáš, tak si z toho udělej projekt. A to, že je syn pomalejší může být i tím, v jakém uspořádání vyrůstá.
A nakonec až umřeš, tak bude úplně jedno kolik odborných publikací máš za sebou, málokdo si na tebe vzpomene. To, co tu po tobě zůstane, je tvůj syn.
- Citovat
- Upravit
Předpokládám, ze je to pohadka…vymyslenej pribeh. Matky, co maji radsi praci nez dite, ty jsou. Ale ze by otec, co se v podstatě od narození stará o dite sám, najednou rekl, ze ho chce vidět jen jednou za mesic, a to proto, aby to nandal matce… no doufám, ze to pravda neni. Pokud jo, tak chudák dite. Veta „mam ho rada, ale je pomalejsi“ je fakt děsivá.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Moc mi neštimuje nick 74 a 54 let, ale možná jsem příliš podezřívavá. Nicméně moje známá, také MUDr., má první dítě v 50. Jak to prožívá nevím, není to blízká kamarádka. Jen vím, že bez rodičů by to nedala a dokonce se k nim přestěhovala. Autorka by si měla přehodnotit žebříček hodnot. Nekoupila si skříň, ani nové boty. Přivedla na svět dítě. Vybavuje se mi malý princ a to, že když si někoho ochočíš a připoutáš k sobě, máš už za něho celý život odpovědnost. Ty a nikdo jiný. A to je moje odpověď na položenou otázku.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Jestli jsi skutečná, tak sklízís, co jsi zasela. Ale že by úspěšná lékařka byla tak natvrdla, to se mi taky nezdá ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
To je zas blbost za účelem trolení nebo článku. Za chvili se objeví admin a napíše, že je to několikátý nick nějakého trola a diskuzi zamkne.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Midaku výplod IA to není, protože tam jsou gramatické chyby
ale to nevylučuje, že to výplod je.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Georg74 píše: Více
Už tady dlouho nebyla Dolores, že tys ji okopirovala a zkoušíš zaujmout už osvědčeným způsobem?
Ale tohle už je moc, uber, hodně uber a třeba na to někdo skočí, než to tedy admin zamkne.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit