Křtiny cca 3 měsíce po pohřbu - není to moc brzy?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Anonymní
5.4.26 20:52

Křtiny po pohřbu

Ahojte všichni prosím vás jen bych se chtěla zeptat 12.2.2026 mi umřel přítel a otec mých dětí máme dva syny a teď se mi narodila dcera která má měsíc a každý mi říkal ať dám co nejdřív třeba už v květnu pokřtít děti ( všechny 3 ) není to moc brzo takhle po pohřbu? Protože já zas nemám teď ani náladu se bavit protože bych to probrečela a kord když pořád držím smutek jak to vidíte vy udělali by jste křtiny takhle dva měsíce po pohřbu? Jen mě zajímá vás názor děkuji

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
35531
5.4.26 20:57

Upřímnou soustrast :hug: :kytka:
Udělej to jak chceš ty. Buď bych to odložila, nebo bych je nechala jen pokřtít pokud je to pro tebe důležité, ale žádnou oslavu.
Ale jelikož to ty starší vydrželi do teď, tak se asi nestane nic když to odlozis dál.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8837
5.4.26 21:10

Během pár dní další diskuse o křtinách? Nějaké podezřelé.
Proč je nutné děti pokřtít a co nejdřív? Proč zrovna květen?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2665
5.4.26 21:11

@JancaS84 presne tak, pokud se na to necitis, čemuž se nikdo nemůže divit, tak křtiny odlož. Pokud ro pro tebe dulezite je, deti pokřti, ale bez oslavy. Také myslim, ze kdyz to starší vydrželi do ted, tak klidně to nejakou dobu počká.

Ono ze by se měly deti krtit co nejdříve je kvuli toho, ze v davne minulosti hodne novorozenců umíralo…dnes to je jine. Taky jsme dceru nechali pokřtit v 7 měsících

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
TRG
5355
5.4.26 21:14

To mě moc mrzí, upřímnou soustrast. :hug:
Udělala bych to stejně jako @JancaS84 - křtiny ano, ale jen tu svátost, oslavu bych buď nedělala vůbec, nebo jen jako setkání s nejbližšími.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8850
5.4.26 21:30

Teď? Všechny tři najednou? Máte u těch církevních obřadů nějak popletené pořadí…
Pohřeb byl taky z kostela?

Jako teď už je fakt jedno, kdy a jestli vůbec budou křtiny… :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10876
5.4.26 21:58

Upřímnou soustrast, popravdě netuším jak je možné v takové situaci myslet na křtiny.
Udělej co ty cítíš a myslíš, ne okolí…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4949
5.4.26 22:29

Upřímnou soustrast.
A ty jsi věřící? Je to pro tebe důležité? Pokud ano, tak bych to udělala co nejdříve. Tohle je především akt víry a není na co čekat a proč to odkládat. To, že je člověk smutný nebo je to chvilku po pohřbu je úplně jedno. O tom to vůbec není.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
919
5.4.26 22:31

Uprimnou soustrast. Ne, krtiny vsech 3 deti bych ted rozhodne v dohledne dobe neplanovala. Myslim, ze momentalne potrebujete spise klid.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
76040
5.4.26 22:51
@Kelsey1 píše: Více

dva synové už určitě nejsou kojenci, a najednou je potřeba je urychleně pokřtít? a proč v květnu, a ne v dubnu? je to celé zvláštní

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2002
5.4.26 23:04
@Anonymní píše: Více

Mrzí mě, co Tě potkalo. Musí to být pro Tebe a pro děti hodně těžké. :hug:
Nenech se dotlačit do něčeho, na co momentálně nemáš ani pomyšlení natož sílu. Potřebuješ prostor pro truchlení a čas se s tím sama alespoň trochu smířit a ne pořádat oslavu, když to tak necítíš.

Já osobně bych děti pokřtít rozhodně nedala. Vůbec. Nebudu tady psát, co si myslím o církvích, ale tohle rozhodnutí by měly udělat samy, až budou dospělé, budou tomu aktu rozumět a samy si vyberou církev, do které chtějí patřit. A jestli vůbec. Ale rozhodně bych to nedělala na nátlak nějakých náboženských fanatiků, navíc ještě v době, kdy by mi bylo zle a potřebovala bych čas na to, vzpamatovat se z takové ztráty. Docela by mě zajímalo, kdo jsou ti „každý mi říkal“. :think: Vím, že ta situace musí být strašná i pro ostatní členy rodiny - hlavně té jeho, rodiče, prarodiče, sourozenci…, ale ne, dotlačit nebo vydírat bych se k tomu nenechala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27577
5.4.26 23:32

Ty větší nejšou pokřtěný proč? Trošku divný :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2634
5.4.26 23:34
@Prelesta píše: Více

Přesně tak. Víru si má člověk vybrat sám a dobrovolně. To je přesně tlak pánbíčkářského stádního okolí, co se má a nemá. Kecat jiným do života.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4455
5.4.26 23:46

Ahoj. Moc mě mrzí, co tě potkalo a posílám hodně sil :hug:
Udělej vše tak, jak to cítíš. Pokud jsi věřící, tsk určitě víš, že křtiny nejsou o slavení a veselení v první řadě. Takže je jedno, jak dlouho po pohřbu to je. Křest se přeci s držením smutku nijak nevylučuje. Pokud máš pocit, že chceš nechat děti pokřtít, udělej to. Pokud potřebuješ čas, dej si čas.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
TRG
5355
5.4.26 23:50

Tak ne, že by mě to nenapadlo, že je to divná situace a ne, že by mě nezajímalo, jak k tomu došlo. A ne, že by mi nepřišla divná formulace, „že jí všichni říkají, ať nechá co nejdřív křtít“ (tipuju, že se jedná o katolíky). A ne, že mi nepřijde zvláštní, kolik tu máme diskusí o křtu (i když chápu, že člověka tím spíš napadne založit téma, když vidí podobné)…

Ale (římští) katolíci křtí malé děti proto, že je chtějí uvést do života víry co nejdřív, protože pro ně je to základ života, tak proč by to dětem upírali. Dělají to všichni. Sportovci uvádějí do sportu, farmáři do běhu života na farmě, hudebníci k hudebním nástrojům a notám. Tam na tom nikdo nevidí nic špatného. Zrovna křest malého dítěte mi přijde jako naprosto neškodná věc.

Napadlo mě, že skrz manželovo umírání možná přišla ta žena k víře a chtěla by do ní teď co nejdřív uvést děti. Pro to bych rozhodně měla pochopení, takže kvůli sobě a svým dětem bych naplánovala křest, ale už se vyprdla na pohoštění. Pochopila jsem dotaz jako jestli není blbé dělat křtiny brzy po pohřbu, což mi fakt tak nepřijde. Zvlášť jestli pohřeb byl křesťanský.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí