Křtiny cca 3 měsíce po pohřbu - není to moc brzy?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
13978
6.4.26 19:35
@884135 píše: Více

Nebo projev emocí? Nevim proč je špatně, když je někdo nadšený z toho, že někoho vidí. Ty fanatiku :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101764
6.4.26 19:40
@Lily-of-the-valley píše: Více

No fajn, takže si každý verici to dite pokrti doma v soukromí a je vyreseno, pro nej to bude neco znamenat a dite to v tomto pripade opravdu nepoznamena, neb to nebude nikde evidováno.
Sice teda porad nevidim zadnou vyhodu, ale ok, klidna matka se da za vyhodu povazovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13978
6.4.26 19:52
@j.a.n.i1 píše: Více

Evidováno to samozřejmě je. Aby se pak nemusel křtít případné znovu.

Uz jsi někde napsala co je na křtu ta nevýhoda?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101764
6.4.26 20:14

No, treba ta evidence… To je dost zasadni nevýhoda pro nevericiho. Tedy v žádném pripade nejde jen o nejake politi vodou…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2358
6.4.26 20:51
@884135 píše: Více

Já myslím, že nikdy nebyl místem ctnosti. Jinak naprosto souhlasím. :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13978
6.4.26 21:15

Co je na tom, ze jsi napsaná ručně v knize, za nevýhodu? Ja tomu fakt jen nerozumím :nevim: to je jak kdyz se rozciluje monarchista, ze ma v matrice napsáno, ze se narodil v české republice?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101764
6.4.26 21:28

Už prostý fakt, že jako nevěřící jsem evidována v nějaké církvi a to, že je to dnes rukou v knize neznamená, že se mi to za pár let nemůže někde vrátit jako bumerang.
A pokud se narodil jinde, tak je celkem pochopitelné, že by se rozčiloval.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13978
6.4.26 21:41
? Nenarodil se jinde, jen neuznává existenci republiky, o tom to je.

Jak by se to komu mělo vrátit? Opravdu, pokřtěných nevěřících je kolem mě tolik, že věřím, že pokřtěných může být klidně polovina obyvatel. Google to tedy tvrdí, ale protože to NELZE sečíst, protože se to nijak víc neeviduje, tak fakt nemůžu najít jediný důvod, jak se to má člověku vrátit.

Evidovaná v církvi… aneb existuje písemný záznam o tom, ze se te rodiče rozhodli nechat pokřtít. Co to je za evidenci tebe v církvi? Pokud jsi nedělala žádné další kroky ve víře, tak to z tebe křesťana nedělá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4469
6.4.26 21:41

Vstoupit z církve, není žádný zdlouhavý proces. Člověk napíše žádost o vystoupení ( uvede svůj důvod) z církve do farnosti, kde byl pokřtěn a farář udělá zápis o vystoupení.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3307
6.4.26 21:43

Není problém vystoupit, ale že jsem se tam ocitnula bez vlastního přičinění nikoho nezajímá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
76926
6.4.26 21:44
@cverunka píše: Více

najdi si zde diskusi o vystoupení z církve z roku 2023, pánovi to trvalo 3/4 roku, to jen ten začátek je jako snadný

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2358
6.4.26 22:02
@stinga píše: Více

Tu diskuzi tady jsem taky zaznamenala. Už několik let před tím jsem četla jinde, jak někomu trvalo hodně dlouho, než se mu podařilo z církve vymanit, co vše pro to musel udělat a jak moc byli ochotní :roll: ho pustit. To jenom tolik k jednomu papíru na faru. Bohužel ten článek už nemám v záložkách.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4469
6.4.26 22:06

Na blbce člověk může narazit všude, jak na farském na úřadě, tak na běžném. Vážně v církvi nikdo nikoho násilím nedrží. Je až úsměvné, jakou mají nevěřící představu o církvi a všem kolem. Neloví žádné duše 🤣 Jsem z věřící rodiny, mám i svátosti, byť momentálně úplně aktivně víru nežiji… Pokud se teda bavíme o římskokatolické. Samozřejmě jsou různé sekty, ale tady fakt nee.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
76926
6.4.26 22:09
@Prelesta píše: Více

já jsem chtěla tu diskusi z roku 2023 sem vložit, ale nepodařilo se mi to, ale půjde to dohledat, je to složitý proces s pojmy jako Hereze, schizma, apostaze, exkomunikace, osobní pohovor, kanovnické právo

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
76926
6.4.26 22:11
@cverunka píše: Více

já jsem také z věřící rodiny, prateta byla řádová sestra, dědeček studoval na kněze - všichni jsme pokřtění, a u mojí maminky se jak ona ráda říká Bůh snídal, obědval i večeřel - přesto v rodině docházelo k něčemu velmi ošklivému

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí