Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@Janichka píše:
Ja dostala MS ve 13 a uz jsem nevyrostla ani o cm. Nasi me tenkrat taky brali na endokrynologii.
kolik meris?
@Jaruna píše:
@pipiinka ty si jako myslis, ze si vymyslim, nebo co? A podle me je rozdil dostal ms v 7,8 letech a v 11.V tech 11 muze mit klidne 150cm, za to v 7 o 20cm min.Ted mi moje holka za dva roky vyrostla presne o 20cm a to uz je rozdil ne? A jasne, ze i kdyz to dostane hodne brzy, ze jeste neco vyroste, ale hodne, hodne pomalu a malo.
nop super bude mít leky a co když MS dostane v 10 tak co bude moct dělat??
,porad mi nebo opřes ty leky nedostane MS, jeá se v tom nevyznám, ale jsme ráda informovaná ![]()
@tumpach píše:
Tak moje sraší dcera dostala MS ve 14 a měří zatím, ale asi víc nevyroste 168 cm, to je málo nebo já nevím![]()
??,poradte mi prosím, zda je to malá či tak akurát
mam 163cm, je to akorad
zalezi taky jak jste vysoci vy
@Loll píše:
Vtip to nebyl, holčičky by neměly dospívat v osmi letech. Často je tam endokrinologický problém, asi bych nad tím opravdu nemávla rukou.
v 8 mi letech ne e, myslela jsem to tak, ze pokud v 8-9letech ma sem tam chloupek, tak to neni problem
@pipiinka píše:
mam 163cm, je to akoradzalezi taky jak jste vysoci vy
já 165 cm a muj byvalý manžel 175 asi ![]()
@Janichka píše:
@pipiinka mam 163cm ale ostatni v rodine jsou vyssi
mame stejne, ja jsem nejmensi v rodine
ale zas dceri je 9 let a ma pres 140cm-to mela v unoru na prohlidce-
bude urco vyssi jak ja
Moje dcera si 9 letech holí podpaží. Ochlupení má i dole. Chodíme na endokrinologii a má urychlený růst i kostní zrání, je v 9 na 11,5 fyzicky. Chloupky měla už v 7 letech. A naše endo říkala, že je mnohem lepší už pomalu v těch 7-8 začít vysvětlovat menstruaci atd, proč to je… Dcera to chápe. Vím, že nebude zděšená i kdyby to dostala teď. Ale dr. říkala, že dříve než za dva roky by to i přes to být nemělo. Díky vyšetření vím, že vyroste přesně 176cm, takže bych se nebála a šla na endokrinologii, nebo to neřešila. Učím ve škole a třeťačky už mají kolikrát chlouky pod paží.
Zapomněla jsem napsat, dr. říkala lépe vysvětlit než dávat léky- jsou to hormony a není to přirozené.
@Anonymní píše:
A mám jít sní na dětskou gyndu nebo normálně k dětské dr.?
já bych šla k normánímu dr a ten vás pak pošle někam dál nejspíš na tu endokrinologii
Dnes se nedivím ničemu, když mají 9-ti leté holky miminka. (Bylo to teda v Indii)
No na gyndu bych ji určitě netahala, proč?? Kvůli pár chloupkům?? Nám ji doporučila, až kdyby se objevil výtok a určitě dětskou!!!