Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Myslím, že to není ok, nebuď překvapená a radši jí vezmi k dr. ![]()
A není dcera silnější? Většinou u silnějších holčiček se objevují tyhle znaky brzo
@trybitka píše:
A není dcera silnější? Většinou u silnějších holčiček se objevují tyhle znaky brzo
Já to nemyslela zle. Já taky nejsem silná spíš naopak a puberta se u mě projevila docela brzo
třeba ségry dcera je silná a taky to má dokonce má i pár chloupků v podpaží a její 9 a půl
@trybitka píše:
Já to nemyslela zle. Já taky nejsem silná spíš naopak a puberta se u mě projevila docela brzotřeba ségry dcera je silná a taky to má dokonce má i pár chloupků v podpaží a její 9 a půl
@Loll píše:
Myslím, že to není ok, nebuď překvapená a radši jí vezmi k dr.
Predpokladam, ze tohle byl vtip ne?
![]()
Zakl. podle me je to normalni, hold uz ti holcicka zacina dospivat, sice brzo ale asi uz to tak bude.Ma sestra mela prvni menses v deviti letech, co se tyce ochlupeni rikala ze to prislo taky v tomto veku ![]()
Ahoj, ted to resi znama, jeji 7leta holka ma to same a jeji detska dr. ji poslala na endokrinologii, nabrali ji krev a cekaji na vysledky.Jde o to, ze pokud je to predcasnym vyspivanim, tak se na t oberou leky, protoze kdyz devcatko dostane prvni menstruaci, tak prestane rust.Byt tebou, jdu za detskou dr. aspon se zeptat.
@Jaruna píše:
Ahoj, ted to resi znama, jeji 7leta holka ma to same a jeji detska dr. ji poslala na endokrinologii, nabrali ji krev a cekaji na vysledky.Jde o to, ze pokud je to predcasnym vyspivanim, tak se na t oberou leky, protoze kdyz devcatko dostane prvni menstruaci, tak prestane rust.Byt tebou, jdu za detskou dr. aspon se zeptat.
ja dostala ms v 11 letech a rostla jsem do 15ti ![]()
nikdy bych do ni leky kvuli dospivani nedavala
Ja dostala MS ve 13 a uz jsem nevyrostla ani o cm. Nasi me tenkrat taky brali na endokrynologii.
@pipiinka ty si jako myslis, ze si vymyslim, nebo co? A podle me je rozdil dostal ms v 7,8 letech a v 11.V tech 11 muze mit klidne 150cm, za to v 7 o 20cm min.Ted mi moje holka za dva roky vyrostla presne o 20cm a to uz je rozdil ne? A jasne, ze i kdyz to dostane hodne brzy, ze jeste neco vyroste, ale hodne, hodne pomalu a malo.
@blorchi píše:
Predpokladam, ze tohle byl vtip ne?![]()
Zakl. podle me je to normalni, hold uz ti holcicka zacina dospivat, sice brzo ale asi uz to tak bude.Ma sestra mela prvni menses v deviti letech, co se tyce ochlupeni rikala ze to prislo taky v tomto veku
Vtip to nebyl, holčičky by neměly dospívat v osmi letech. Často je tam endokrinologický problém, asi bych nad tím opravdu nemávla rukou.
@Janichka ti verim, doktori urcite vi co rikaji a proc to vysetreni delaji.
@pipiinka píše:
ja dostala ms v 11 letech a rostla jsem do 15ti
nikdy bych do ni leky kvuli dospivani nedavala
Já rostla do 13ti a menzes jsem měla od 12ti a mám 192cm, věř, že bych za léky byla ráda. Naopak kamarádka má menzes od 9 let a od té doby nevyrostla. Je nám 30. Ona má 158cm. Taky by dala nevím co, aby neměla menstruaci takhle brzy a povyrostla.
Tak moje sraší dcera dostala MS ve 14 a měří zatím, ale asi víc nevyroste 168 cm, to je málo nebo já nevím
??,poradte mi prosím, zda je to malá či tak akurát
Ahoj anonymně omlouvám se…
Dnes jsem zjistila, že dcera 8let má na přirozením chlupy cca 2cm velké v počtu asi 4-5. Má je spíše jakoby vycházející od klitorisu…Takže na první pohled vidět nejsou.
Myslíte že je to ok? Jsem z toho taková překvapená…