Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Proč bys běhala k lékařce jen proto, že máš jednou jinou menzes?
Jsi 40+, to už musíš být připravená na to, že se bude měnit charakter a doba menzes. Kdybys krvácela 14dnů, tak k lékaři ano, ale teď je to naprosto zbytečný.
@Janli píše: Více
já právě na to asi moc připravená právě nejsem ![]()
Tak a četla jsem tu příběhy, že silná a delší ms, byla pak třeba nějaká zhoubná zálěžitost, tak mě to vyděsilo
Každopádně díky za odpověď, kdyby to nebylo lepšáí za týden, půjdu k dr
Holt už jsme starý
mívám to takto úplně pravidelně den pokoj a pak se na den dva zase rozjede, vždy pěkně jasná krev jako plašit bych začala fakt až po 14 dnech. Já svému mudr už dva roky tvrdím, že jsem asi v přechodu se mi směje že fakt ne, ale myslím, že začátek přechodu už začal ![]()
@ka2ka píše: Více
tak to mě trošku povzbudilo ![]()
a kolik ti je, jestli se můžu zeptat?
@Anonymní píše: Více
45, vždy jsem to měla jako hodinky pěkně pravidelně, úhledně jak z učebnice, poslední dva roky
takže bych být tebou byla zatím v klidu
mně se to začalo zhoršovat po 41 a přijde mi, že se to stupňuje
do těch 41 jeden den silný a pak se to mírnilo
teď přibývají dny, kdy je to silné a prodlužuje se doba trvání ms, navíc se zkracuje cyklus
hormony brát nemůžu a psychicky mě to strašně vyčerpává
@Anonymní píše: Více
nápodobně a šílený bolesti, skončila jsem na kyretáži, nemohla jsem bolestí chodit ani se narovnat, ms byla tak silná že to vypadalo jak jatka a to nepřeháním ![]()
Buď v klidu, holt je to věk, kdy už se může blížit přechod a s tím i změny v krvácení.
a pomohla ti ta kyratáž?
já tu sílu zatím řeším Exacylem
@karkarka píše: Více
jako já bych to fyzicky asi nějak zvládla
ale psychika to nějak nedává ![]()
@karkarka píše: Více
netuším, zda to dělají hormonální výkyvy, ale jakmile mi začne menstruace, tak se mi psychika úplně zblázní a zlepší se to až po ovulaci
edit: a ono to neustálé hlídání, zda v ty nejsilnější dny neprotečeš a zda stihneš někde wc, dělají docela své
Ahoj jdu se poradit.
Mám takový divný průběh menstruace a trochu mě to děsí.
Začala minulý víkend. V sobotu mě jen bolelo břicho a nic. V neděli se rozjelo špinění a menzes začal v pondělí ráno.
V pátek ( včera) jako by menstruace ustala, úplně čisto celý den- čili pátý den a dnes v sobotu se zas rozjela znovu. Jasnou červenou krví. Normálně na konci hnědě špíním, tak ještě 2-3 dny, ale nikdy to nebyla na konci už jasná krev.
Stalo se to někomu? Mám plašit a objednat se v pondělí k dr?
Kolik dní byste to nechaly být, než byste šly k dr?
Díky za odpovědi.