Divná viróza nebo?

209
3.3.25 11:09

Divná viróza nebo?

Ahoj holky, potřebuji radu… kolem mě řadilo teď dost chřipek i střevních viróz, ale… v sobotu mi začalo být divně, měla jsem celý den zimnici a křeče v břiše. Průjem ani zvracení nic, ale necítila jsem se dobře, i tak jsem jedla ale normálně, to mi nijak nevadilo. V neděli už jsem zimnici neměla, ale od té doby mám pořád křeče v oblasti žaludku. Jinak mi nic není, i mám chuť na jídlo a všechno, dokonce jsem si včera dala i sladkost, i když snažím se teď už fakt jíst víc nedráždivá jídla. Dneska jsem se ráno cítila dobře, po vyřízení nějakých záležitostí ve městě jsem si udělala kafe a dala si buchtu na snídani, no a zase mám křeče v břiše. Na velkou jdu třeba 2× za den, ale průjem nemám, jen mě to možná častěji nutí, ale nic dramatického. Myslíte, že jsem mohla prodělat nějakou virózu a tohle je třeba už následek, že to trávení není úplně ok? Nebo přemýšlím, jestli mi třeba nevadí mléko (to jím nebo piju furt), ale doteď jsem problémy neměla, tak na to nechci házet poslední tři dny… k doktorce se mi nechce, ta by mi dala na tohle akorát probiotika a ty už roky beru… a jestli je to nějaká viróza, stejně se to do pár dnů spraví asi samo…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
11859
3.3.25 12:02

Já bych řekla že to může být ta viróza akorát té to prostě neskolilo uplne, jen máš podrážděnější žaludek.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2279
3.3.25 12:08

Ano viróza. Ano může to dělat i mléko, protože virové infekce, které působí na zažívací trakt, mohou na čas zablokovat tvoření laktázy v tenkém střevě. Nejlépe jíst nějakou dobu nedráždivě a můžeš zkusit i bezlaktózově. Kafe bych si taky odpustila. Probiotika jsou diskutabilní, mohou ti místo pomoci způsobit pouze nadýmání.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
209
3.3.25 12:15

@Vladusxx beru každý den probiotika, tak si myslím, že to možná udělalo taky své… mamka minulý týden říkala, že měla asi dva dny divný žaludek, měli v práci taky úplně všechno… tak si myslím, že je to taky něco takového…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
209
3.3.25 12:16

@Okta určitě teď vynechám mléko i kafe, po dnešní zkušenosti najedu radši pár dnů na dietu… ať už je to cokoliv… akorát divné je, že od nás bylo divně jen mamce, jinak nikdo nic, ale je možné, že to každý má jinak…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
209
3.3.25 13:14

Budu ráda za další zkušenosti!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
209
3.3.25 15:54

.