Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Ahoj holky, vrátili jsme se z procházky a jsem trochu na větvi z toho, co jsme tam viděli. Z řeky vyskočila rybka na kámen, celkem dlouho tam zůstala (cca v minutách) a pak zase hupsla do vody. Nějak jí nedokážu identifikovat. Můžete se zeptat svých rybářů co je to za rybu a proč se tak chovala?
Díky.
beruska2× píše:
podle me to je kaprik a asi se chtel opalovat .o)
Na kapra co má moc špičatej čumák, ne?
beruska2× píše:
podle me to je kaprik a asi se chtel opalovat .o)
Napadlo mě totéž ![]()
Já myslím, že je to kapr puberťák. Blbnul a přehnal to a chvíli mu trvalo, než se dostal zpět do vody.
xyz píše:beruska2× píše:
podle me to je kaprik a asi se chtel opalovat .o)Napadlo mě totéž
Já myslím, že je to kapr puberťák. Blbnul a přehnal to a chvíli mu trvalo, než se dostal zpět do vody.
nebo chtel mozna sbalit nejakou kocku co videl na brehu se opalovat nahore bez
![]()
xyz píše:beruska2× píše:
On tam sebou vůbec nemlátil. Jen si tam spokojeně ležel. Bylo to divný jednání.
beruska2× píše:xyz píše:nebo chtel mozna sbalit nejakou kocku co videl na brehu se opalovat nahore bezberuska2× píše:
žádná tam nebyla![]()
Já myslím, že je to kapr puberťák. Blbnul a přehnal to a chvíli mu trvalo, než se dostal zpět do vody.![]()
![]()
no, hlavne ze to dobre dopadlo a dostal se zpatky, ryby z toho horka muzou byt i dezorientovany…
ma se stesti ze tam nebyl nekdo kdo by ho vzal domu na panev
![]()
lemaz píše:xyz píše:On tam sebou vůbec nemlátil. Jen si tam spokojeně ležel. Bylo to divný jednání.beruska2× píše:
Tak to byl asi sjetej
Jinak by se mrskal a lapal po dechu.
Já nemyslím, že by to bylo divné chování, ony to občas ryby dělají. Potřebují kyslík, třeba byla voda málo okysličená… Ryby jsou dost inteligentní tvorové, vydrží dost dlouho bez vody nebo umí dělat „mrtvého“.
V práci (kancl) jsme takto týdně vyhazovali suché rybky… prostě vyskočily z akvárka, pak se jim tam dal ten „bublátor“ a byl klid…
A taky mi to příjde jako kapr… ale z fotky to moc poznat nejde ![]()
Kapr to je. Co dělal nevím, asi bych se přikláněla k tomu, že ta voda byla opravdu málo okysličená
![]()
xyz píše:lemaz píše:Tak to byl asi sjetejxyz píše:On tam sebou vůbec nemlátil. Jen si tam spokojeně ležel. Bylo to divný jednání.beruska2× píše:
Já myslím, že je to kapr puberťák. Blbnul a přehnal to a chvíli mu trvalo, než se dostal zpět do vody.Jinak by se mrskal a lapal po dechu.
je to kaprovitá ryba pravděpodobně kapr s karasem oni se i tak třou dokupy a to že vyskočila na kámen ,mohlo dojít k jejímu omylu při vyskakování z vody a místo zpět do vody spadla na kámen a chvilku jí trvalo než se spamatovala a dostala do vody .
jinak takovéto ryby opalování n kameních nedělají , šlo opravdu jen o náhodu . ![]()