Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
ahojte holky, prosím o radu…
mám skoro 3-týdenní holčičku, občas má problémy s prdíkama a tak ji pomůžu tou trubičkou…jenže se mi už dvakrát stalo, že když se vykakala najednou ještě začala čůrat, ale strašně prudce a silně…tedka nevím jestli je to normální nebo má ucpaný močák…
možná to někomu pířjde jako blbost…ale celkem jsem z toho znervozněla…
díky za odpovědi
…bych řekla, že má v pořádku svěrače =o))), ne jako my po porodu =o)))))
Nic bych v tom nehledala. Řekla bych, že je normální, že když se člověk „vykaká“, ještě se znovu vyčurá, i když už předtím byl. A že je to prudce může být tím, že víc tlačí na to kakání, když jí to nejde. Pa Hanka
Buď v klidu. Mám 8-mi měsíčního klučinu a od narození když kaká a při tom čůrá, je to také silnější proud.
Jen bych moc často nepoužívala trubičku … děti si na ní rychle zvyknou a pak s tím mají problémi.
Eilena píše:
Buď v klidu. Mám 8-mi měsíčního klučinu a od narození když kaká a při tom čůrá, je to také silnější proud.
Jen bych moc často nepoužívala trubičku … děti si na ní rychle zvyknou a pak s tím mají problémi.
Nestraš zbytečně, plno holek trubičku použilo, a každá řekne že si dítko na nic nezvyklo a kakalo pak normálně. I to moje mezi ně patří …
jinak k tématu … taky si myslím že je to normální.Když čurá normálně, tak to jde akurát, ale jak tlačí na kakaní, tak je jasný že to půjde silněji po víc zabere
.
adutko
to čůrání bude normální, pokud ji čůrání nebolí (nepálí) tak je to o.k.
Na prdíky zkus fenyklový masážní olejíček na bříško od Karl Hadek. A bříšánko v teple
já jsem pak normálně mezi plínku a bodýčko dávala velkej kus vaty, a to ty prdíky šly!
Ahojky, mě zase přijde divný, že když Terinka při přebalování prdíkuje, tak si vůbec necvrkne ![]()