Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Maminky moje dítě 13M divně lozí, když se snažil jen plazit tak to dělal normálně a pak když lozí tak jedna noha ok na kolena a tu druhou má jakoby vepředu a na šlapce. Je to strašně strandovní ale nevím aby mu něco nebylo. Už teda i chodí, ale je pořád takový rozkývaný
Prosím poraďte
@Luussyndaa píše:
Maminky moje dítě 13M divně lozí, když se snažil jen plazit tak to dělal normálně a pak když lozí tak jedna noha ok na kolena a tu druhou má jakoby vepředu a na šlapce. Je to strašně strandovní ale nevím aby mu něco nebylo. Už teda i chodí, ale je pořád takový rozkývanýProsím poraďte
každé dětátko si lozí, jak je mu prijemné:) pediatr nerekl na rocni prohlídce nic? Mi malý od 7 mesicu obchazi nabytek, tedka v 10 mesicich uz váhave chodí a když leze, tak jde jako medved, nebo pavouk.. proste dlane a spicky na zemi, kolenka propnute a dupka ve vzduchu:) Neres:) Pokud takle neni nafixovany i v jiném pohybu nebo netah tu nozku, tak by to melo byt ok.
@Luussyndaa Dělala to při lezení stále, nebo jen v určitých situacích? Syn využívá pastily, když leze po terénu, kterého se nechce příliš dotýkat. Takže minimalizuje kontakt a buď se šoupe v pozici rytíře, nebo třeba jednou nohou leze po koleně a druhou stojí na chodidle.
@Luussyndaa no ja bych to ukazala neurologovi detskemu… navic 13 mesicu a spatne lezeni muze byt problem..
@Luussyndaa Taky bych na to upozornila pediatra a žádala o odeslání na rhb nebo neurologii. Život ohrožující vada to nebude, ale ať pak prcek nemá skoliózu nebo co já vím jaké problémy z toho mužou být.
My 13m a dela to taky
nas teda tak lozi kdyz ma neco v ruce..
Spis co mi vrta hlavou tak kdyz chodi okolo nabytku tak jednou nozkou stoji krasne na celem chodidle a druhou jen na špičce. A tak chodi okolo nabytku. Sestricka rikala ze to jste nevidela ale ze si tak udrzuje nejspis stabilitu..no uvidime.
Zdravím, můžu se zeptat, jak to u Vás dopadlo? malý mi to začal dělat taky, tak jsem z toho taková trošku špatná, kde je chyba. Předem moc děkuji za odpověď
Náš prcek to dělá taky.ve st jdem na kontrolu k neurologovi, tak sem zvědavá co na to řekne.