Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj, můj syn ma od narozeni zvláštní nehty. Dalo by se rict, ze mu rostou trosku směrem nahoru a tak se mu často stane, ze se mu lámou. Kam byste s tim zašli? Ke kozni?
PS/ boty nosi tak dve hodiny týdne a jeste k tomu barefoot, z tech to opravdu nema
Začal chodit v roce a litá jako drak. Nevypadá, ze by ho to bolelo, ale co když začne? ![]()
Plíseň to neni, ted koukám, ze to tak vypada
ma ho na konci proste zlamany ![]()
Koukni na nohy v rodine, dcery maji nehty na nohach takhle nahoru obe, po manzelovi ![]()
ten s tim ma potize s botama, porad kupuju ponozky, protoze je proste prodre.
resim to tak ze proste casto striham holkam nehty at to nema sanci se takhle trepit
Eva
A má to jen na palcích, vid? Syn to má taky, nikdo v rodině to tak nemá a při narození to vypadalo tak, že snad zarostou dovnitř.
U nás to kluci taky měli. Starší už mají nehty v pohodě (ani nevím, kdy se jim srovnaly, tipuju to tak na školkové období), nejmladší (16m) je má ještě zahnuté. Nikdy mě nenapadlo to řešit…
Ach jo, to jste me nepotesily
Nějaký narovnavac na dětské nehty…hmmmm asi blbost ![]()
@Meeshab když se mu to láme az do třetiny délky nehtu, tak bych to řešit chtěla. Jen asi neni jak.
@Krčka píše:
Ach jo, to jste me nepotesilyNějaký narovnavac na dětské nehty…hmmmm asi blbost
Maji to obe me deti, po manzelovi. U syna je to snad to jedine, co po tatinkovi zdedil ![]()
Holka to má bohužel taky, úplně stejné. Jediné, co pomáhá, je často stříhat a přiznám se, že jí to přetírám bezbarvým zpevnujícím lakem, asi od roku a půl.
No, zkus se zeptat pediatra, ale mě příjde že moje malá to má taky a něják mě nenapadlo to řešit… ![]()
Moje dcerka to ma taky, blbe je ze i v trech letech je strihani nehtu horor, jeci u toho jak tur, proste je to boli a pritim ustrihnu jen kousicek…a i kdyz je otriham, porad jsou nahoruca takove nerovne..snad z toho vyroste. ![]()
@Krčka píše:
Ahoj, můj syn ma od narozeni zvláštní nehty. Dalo by se rict, ze mu rostou trosku směrem nahoru a tak se mu často stane, ze se mu lámou. Kam byste s tim zašli? Ke kozni?PS/ boty nosi tak dve hodiny týdne a jeste k tomu barefoot, z tech to opravdu nemaZačal chodit v roce a litá jako drak. Nevypadá, ze by ho to bolelo, ale co když začne?
@Krčka píše:
Plíseň to neni, ted koukám, ze to tak vypadama ho na konci proste zlamany
K det. doktorce. Mozna je to jen banalny prob. no urcite bych se zeptala. Clovek nikdy nevi. Mozna mu chybi vitam. a projevuje se to na nechtech.
Náš mladší to má také - včetně třepení. Nikdy mě nenapadlo to řešit.
Dcera mela taky nehty takovy divny, hrbolaty, kdyz byla mensi.
Na koznim ji napsali nejakou „vitaminovou“ masticku.
Pomohla.
Zeptej se v lekarne.