Divné stavy před spaním a během spánku

106
27.3.22 03:38

Divné stavy před spaním a během

Dobrý den jdu si pro radu protože už jsem že sebe trošku hotová. Asi 3 měsíce zpět se mi stalo že jsem se vzbudila tím že se nemohu nadechnout, propukla u mě panika, brečela jsem, trasla jsem se, busilo mi srdce. Od té doby se bojím a tyto stavy jen v mírnějším provedení ke mě chodí před spaním většinou a někdy i přes den že se jako by leknu že není něco v pořádku a bum. Mám dlouhodobě problém se zády hodně mě bolí alebyla jsem u fyzioterapeutky která mi záda rozmasirivala (spazmy) a bylo to ok ale je to cca 3 den kdy se zase pozoruji a zase mám ty divné stavy úzkosti. Někdy mám strach že se mi špatně dýchá někdy ze zapomínám a mám strach že mám něco s mozkem. Nebo že mám nádor atd takové myšlenky hnusně mě napadají a t pak to většinou přijde. Byla jsem na kompletním odběru krve řekli mi že je vše ok a já stejně občas mám tak divně myšlenky až je mi z toho zle… Dnes se mi stalo že se mi zdál divný sen a já se nemohla pořádně probrat a pak sem se probrala opět jsem se lekla šla jsem na záchod, napila a zahřala se a je to v pohodě. Mam úplně strach ze se že mě stává blázen mám strach že skončím někde v blázinci nebo že mám nějaké onemocnění a umřu.
Stalo se to někomu? Poradíte někdo? Je mi 29 let

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
749
27.3.22 03:46

Omyl, jina diskuze

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
27.3.22 06:50

@veverka019 to vypadá na úzkosti a panické ataky. No řešení jsou psycholog, relaxační cvičení, procházky v přírodě. Když to nezabere tak psychiatr a nechat si dát něco na uklidnění. Každopádně řešit co nejdříve ať se ti to nerozjede do obřích problémů. Vlastní zkušenost, tři roky po doktorech- zdravá jako řípa. A jednoho dne jsem nemohla odejít z domu. Nechala jsem si dát antidepresiva a za pár měsíců už to bylo ok a v pohodě. Čekám, že ti napíše „OU“ a doporučí nějakou knihu. Mimochodem to mi také pomáhalo, číst si o uzkostech a panikach.

• Citovat
  • Upravit
10486
27.3.22 07:39

@veverka019 panická porucha, mám to naprosto stejně…najdi si co nejdříve psychiatra ať se to nerozjede více

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4333
27.3.22 07:40

Mělo být vložení do jine konverzace, nevíte jak smaznu fotky?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17388
27.3.22 08:01

Každá rada drahá… každopádně řešit. svěř se obvodnímu lékaři, bude umět poradit s akutním stavem a určitě Tě i k někomu doporučí…
moc držím palce ať je brzy dobře :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14727
27.3.22 08:03
@Anikaa02 píše:
Mělo být vložení do jine konverzace, nevíte jak smaznu fotky?

Kliknes si na fotku a pak “Smazat fotku”.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
106
27.3.22 08:52

@marinka5 děkuji moc za radu. A jsem ráda že v tom nejsem sama. Připadala jsem si že cítím něco co ani být nemůže

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10486
27.3.22 11:07

@veverka019 neboj, pokud to začneš co nejdříve řešit, bude to dobré. Já mám panickou poruchu už cca 10 let a tyhle stavy co popisuješ se u mě objevily celkem nedávno. Měla jsem také strach co se děje, hodně mě bohužel semlel v tomhle směru Covid, ale doktorka mě ujistila, že psychika. V takovém tom nejhorším je dobré říci si, že je to jen v mé hlavě. Nic zlého se nestane a zase to odezní, ale prostě je nejdůležitější obrátit se na lékaře. Držím pěsti ať je dobře

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
106
27.3.22 11:35

@marinka5 Děkuji moc. Opravdu z toho jsem značně nesva. Já miluju zivot a srandu a tohle mě trapi. Celý den nad tím pak přemýšlím. Mohu se zeptat jak to u vás léčili? Nějaký postup? Ano sama vím že je to jen v hlavě jen mi absolutně nejde ovládnout černé myšlenky kterymi pak spouštím vše další.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10486
27.3.22 12:49

@veverka019 napíši sz

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie