Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
Dobrý den jdu si pro radu protože už jsem že sebe trošku hotová. Asi 3 měsíce zpět se mi stalo že jsem se vzbudila tím že se nemohu nadechnout, propukla u mě panika, brečela jsem, trasla jsem se, busilo mi srdce. Od té doby se bojím a tyto stavy jen v mírnějším provedení ke mě chodí před spaním většinou a někdy i přes den že se jako by leknu že není něco v pořádku a bum. Mám dlouhodobě problém se zády hodně mě bolí alebyla jsem u fyzioterapeutky která mi záda rozmasirivala (spazmy) a bylo to ok ale je to cca 3 den kdy se zase pozoruji a zase mám ty divné stavy úzkosti. Někdy mám strach že se mi špatně dýchá někdy ze zapomínám a mám strach že mám něco s mozkem. Nebo že mám nádor atd takové myšlenky hnusně mě napadají a t pak to většinou přijde. Byla jsem na kompletním odběru krve řekli mi že je vše ok a já stejně občas mám tak divně myšlenky až je mi z toho zle… Dnes se mi stalo že se mi zdál divný sen a já se nemohla pořádně probrat a pak sem se probrala opět jsem se lekla šla jsem na záchod, napila a zahřala se a je to v pohodě. Mam úplně strach ze se že mě stává blázen mám strach že skončím někde v blázinci nebo že mám nějaké onemocnění a umřu.
Stalo se to někomu? Poradíte někdo? Je mi 29 let
@veverka019 to vypadá na úzkosti a panické ataky. No řešení jsou psycholog, relaxační cvičení, procházky v přírodě. Když to nezabere tak psychiatr a nechat si dát něco na uklidnění. Každopádně řešit co nejdříve ať se ti to nerozjede do obřích problémů. Vlastní zkušenost, tři roky po doktorech- zdravá jako řípa. A jednoho dne jsem nemohla odejít z domu. Nechala jsem si dát antidepresiva a za pár měsíců už to bylo ok a v pohodě. Čekám, že ti napíše „OU“ a doporučí nějakou knihu. Mimochodem to mi také pomáhalo, číst si o uzkostech a panikach.
@veverka019 panická porucha, mám to naprosto stejně…najdi si co nejdříve psychiatra ať se to nerozjede více
Mělo být vložení do jine konverzace, nevíte jak smaznu fotky?
Každá rada drahá… každopádně řešit. svěř se obvodnímu lékaři, bude umět poradit s akutním stavem a určitě Tě i k někomu doporučí…
moc držím palce ať je brzy dobře ![]()
@Anikaa02 píše:
Mělo být vložení do jine konverzace, nevíte jak smaznu fotky?
Kliknes si na fotku a pak “Smazat fotku”.
@marinka5 děkuji moc za radu. A jsem ráda že v tom nejsem sama. Připadala jsem si že cítím něco co ani být nemůže
@veverka019 neboj, pokud to začneš co nejdříve řešit, bude to dobré. Já mám panickou poruchu už cca 10 let a tyhle stavy co popisuješ se u mě objevily celkem nedávno. Měla jsem také strach co se děje, hodně mě bohužel semlel v tomhle směru Covid, ale doktorka mě ujistila, že psychika. V takovém tom nejhorším je dobré říci si, že je to jen v mé hlavě. Nic zlého se nestane a zase to odezní, ale prostě je nejdůležitější obrátit se na lékaře. Držím pěsti ať je dobře
@marinka5 Děkuji moc. Opravdu z toho jsem značně nesva. Já miluju zivot a srandu a tohle mě trapi. Celý den nad tím pak přemýšlím. Mohu se zeptat jak to u vás léčili? Nějaký postup? Ano sama vím že je to jen v hlavě jen mi absolutně nejde ovládnout černé myšlenky kterymi pak spouštím vše další.