Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj, chtěla jsem se zeptat jestli se někomu stalo něco podobného, a jak to dopadlo. Dneska jsem si dělala těh. test, na testu byla slaboulinká čárka, ale vážně málo viditelná, byla vidět jen po nakláněná testu na strany
. Nechala jsem test ležet na stole a během 4 minut se objevila silná čárka, ale jak jsem test chytla do ruky a otáčela sním během chvíle čárka zmizla a nebyla vidět ani slabě.
Tak ty testy někdy když zaschnou, tak ty čárky zesvětlají. Já se taky jednou radovala, jaké tam mám dálnice a když jsem se podívala za 20 minut, tak byla čárka slabonká a těhotná jsem byla. Nedá se poradit nic jiného než opakovat. ![]()
Ha ha.
Ale vážně. Možností je více. Chyba v testu, začínající těhotenství a taky případně končící. Bez vyšetření těžko říci.
A ta sotva viditelná čárka se ti objevila hned? V návodu se píše, za jak dlouho by se měl ukázat výsledek. Zkus si to přečíst
Jo ta slabounká se objevila hnedka, a až po chvíli zesílila.
@Karolínaa píše:
Jo ta slabounká se objevila hnedka, a až po chvíli zesílila.
takže je to jasny, nečetla jsi návod a ted tady vyšiluješ. Výsledek se většinou ukáže po cca 5 minutách. A po zaschnutí ta čárka zase může zeslabnout. A přitom číst evidentně umíš.
Čárka v limitu znamená těhotenství po limitu nic nebrat. Radši zopakuj test za dva dny znovu ![]()
Testovací čárka může být slaboučká (ona za pár dní zesílí), ale musí být vidět na první pohled, jestli byla vidět jen když se test natáčel, tak to mohla být klidně jen zvýrazněná testovací rýha, u některých testů je vidět fakt dobře a mate.
A ještě se stupidně zeptám já
když ta druhá čárka byla vidět za těch 5 minut celkem zřetelně a večer už tam žádná druhá nebyla jen teda po natočení testu byla vidět, ale ráno jsem jí viděla na dva metry
![]()
@Karolínaa v té krabičce byl určitě takový papír, tomu se říká návod. Když si ho přečteš tak zjistíš, že tam píšou odečítejte výsledek po 3-5 minutách. Pokud na té tyčce je /=těhotná nejsi //=těhotná.
Pokud máš pochybnost o správnosti testu udělej v dalších dnech další test. POkud ani pak nebudeš mít jistotu jdi na gyndu.