Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Dobry den mam dotaz, dnes mamka chytla na zahrade kotatko, bude mu vic jak mesic, tak jsem ho vzala domu ale je plache, nechce jist, zkousela jsem ho i davat na pisek a nic hned jde z toho pryc, a pritel ho mel v ruce a pocural ho.. asi strachem, je uz asi dve hodiny zalezle pod perinakem a jen kouka, bojime se ze to takhle bude a nebude chtit vylezt jist nic a celkove si na nas nezvykne.. budu rada za jakoukoliv radu a popripade za jak dlouho si takove kote dokaze zvyknout, dekujem. Kacka. ![]()
Koťe dát do velké krabice, aby tam mělo pelíšek a mohlo se schovat. Nechte ho tam v klidu. Takhle malý koťátko potřebuje ideálně mletý maso a vodu. Ono mu chvíli bude trvat než si zvykne, je vystrašený. V noci si tyhle koťátka dávám v krabici k posteli, abych je měla pod kontrolou.
Pomalu zvykat na jídlo a vodu u skrýše a postupně posouvat na TOmisto. Hodně hladit a uplacek jídlem. ![]()
Naši dospělou kočku jsem doslova uhnala. Vždycky jsem ji nahnala na schody a hladila, hladila a povidala si s ním. Po pár týdnech jsem byla jediná kdo ji chytil bez větších problémů.
Hlavně pomalu. Je to kotě časem si zvykne
Rozhodne nevypustit do celeho bytu!!
Nechat ho v male mistnosti, kam casto chodite, treba v koupelne. Nebo v te velke krabici, ale musi se tam vejit zachod.
Venkovnímu koťeti nedávejte na záchod písek, ale sypkou hlínu. Ono písek ani kočkolit nezná. Za to vyměňujte postupně, až si na záchod navykne. A pokud se někde vykadí nebo vymočí, dejte to do té hlíny. Pomůže mu to záchod najít.