Divoké kotě - rady

33
7.7.23 21:54

divoke kote

Dobry den mam dotaz, dnes mamka chytla na zahrade kotatko, bude mu vic jak mesic, tak jsem ho vzala domu ale je plache, nechce jist, zkousela jsem ho i davat na pisek a nic hned jde z toho pryc, a pritel ho mel v ruce a pocural ho.. asi strachem, je uz asi dve hodiny zalezle pod perinakem a jen kouka, bojime se ze to takhle bude a nebude chtit vylezt jist nic a celkove si na nas nezvykne.. budu rada za jakoukoliv radu a popripade za jak dlouho si takove kote dokaze zvyknout, dekujem. Kacka. :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Janli
7.7.23 21:58

Koťe dát do velké krabice, aby tam mělo pelíšek a mohlo se schovat. Nechte ho tam v klidu. Takhle malý koťátko potřebuje ideálně mletý maso a vodu. Ono mu chvíli bude trvat než si zvykne, je vystrašený. V noci si tyhle koťátka dávám v krabici k posteli, abych je měla pod kontrolou.

• Citovat
  • Upravit
7221
7.7.23 22:02

Pomalu zvykat na jídlo a vodu u skrýše a postupně posouvat na TOmisto. Hodně hladit a uplacek jídlem. :nevim:
Naši dospělou kočku jsem doslova uhnala. Vždycky jsem ji nahnala na schody a hladila, hladila a povidala si s ním. Po pár týdnech jsem byla jediná kdo ji chytil bez větších problémů.
Hlavně pomalu. Je to kotě časem si zvykne

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34322
7.7.23 22:40

Rozhodne nevypustit do celeho bytu!!
Nechat ho v male mistnosti, kam casto chodite, treba v koupelne. Nebo v te velke krabici, ale musi se tam vejit zachod.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10
7.7.23 23:37

A maminku má kde?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Janli
8.7.23 00:40

Venkovnímu koťeti nedávejte na záchod písek, ale sypkou hlínu. Ono písek ani kočkolit nezná. Za to vyměňujte postupně, až si na záchod navykne. A pokud se někde vykadí nebo vymočí, dejte to do té hlíny. Pomůže mu to záchod najít.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný