Falešná březost a puberta u feny

7
6.7.23 16:09

Faleška a puberta u feny

Ahojte,

mám 3 měsíce fenku ve věku cca 15 měsíců a celkem si s ní užívám teda.
Krásná Pitbullka
Když jsem si jí vzala od jiných lidí, byl to mazec.. že nic neuměla, nezvládala se venčit venku apod… měla pravděpodobně ne úplně dobrý život..to sem asi nepatří, nejspíš
Každopádně.. měla první hárání.. po asi dvou měsících ji přišla faleška :-/ je to peklo.. na veterině mi dala kapky.. žádný účinek.. má nateklé ceciky.. neustále se škrábě..kouše si furt nohy.. olizuje se.. olizuje se až má strupy.. červená stehna..
Na veterině mi řekla, že to může být alergie na trávu.. a že to mám sledovat.. jsem už ve stádiu, kdy jí dávám oblečení..drbe se ráno, přes den a hodně v noci..
Mléko ji neteče.. někdy je den, kdy je v pohodě.. jindy je to fakt hrozné.
Snažím se s ní lítat venku.. chodíme hodně ven.. trénujeme..v noci ale stejně nedá pokoj.. nějaký nápad? :-(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
44340
6.7.23 16:13
@Elipeli píše:
Ahojte,mám 3 měsíce fenku ve věku cca 15 měsíců a celkem si s ní užívám teda.
Krásná Pitbullka
Když jsem si jí vzala od jiných lidí, byl to mazec.. že nic neuměla, nezvládala se venčit venku apod… měla pravděpodobně ne úplně dobrý život..to sem asi nepatří, nejspíš
Každopádně.. měla první hárání.. po asi dvou měsících ji přišla faleška :-/ je to peklo.. na veterině mi dala kapky.. žádný účinek.. má nateklé ceciky.. neustále se škrábě..kouše si furt nohy.. olizuje se.. olizuje se až má strupy.. červená stehna..
Na veterině mi řekla, že to může být alergie na trávu.. a že to mám sledovat.. jsem už ve stádiu, kdy jí dávám oblečení..drbe se ráno, přes den a hodně v noci..
Mléko ji neteče.. někdy je den, kdy je v pohodě.. jindy je to fakt hrozné.
Snažím se s ní lítat venku.. chodíme hodně ven.. trénujeme..v noci ale stejně nedá pokoj.. nějaký nápad? :-(

Asi žádný. Hodně pohybu, málo jídla, schovat hračky a potenciální „štěňata“. Když to bylo jednou hodně hrozné, dal jí vet nějakou injekci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
59494
6.7.23 16:16

To vypadá bohužel na alergii a pokud je to na alergii na trávu tak to bude dost boj a bez léků to nepůjde. Tohle byla měla řešit veterinární. Ohledně falešný, měla opravdu 1 hárání? Pokud by se to opakovalo raději kastrace, ta falešná je celkem vážná věc. ta nervozita bude spíš díky alergii že jí to svědí :? To začátek až teď? veterinární by měla poradit v čem koupat. Ty traviny jsou problém, protože to eliminovat nejde :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7
6.7.23 16:24
@Markéta80 píše:
To vypadá bohužel na alergii a pokud je to na alergii na trávu tak to bude dost boj a bez léků to nepůjde. Tohle byla měla řešit veterinární. Ohledně falešný, měla opravdu 1 hárání? Pokud by se to opakovalo raději kastrace, ta falešná je celkem vážná věc. ta nervozita bude spíš díky alergii že jí to svědí :? To začátek až teď? veterinární by měla poradit v čem koupat. Ty traviny jsou problém, protože to eliminovat nejde :?

Ano, měla u nás první hárání.. skončilo na Velikonoce a 2 týdny zpátky začala faleška. Zkusím znovu zajít na tu veterinu.. chudinka moje malá má strupy z toho drbání.. hračky jsem jinak omezila, jídlo tak trochu také :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44340
6.7.23 16:32

Zavolej tam, jestli jí můžeš dát na noc Zodac, Zyrtec nebo tak něco. Tato antihistaminika psi můžou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
59494
6.7.23 16:46

@Elipeli a to drbání je jak dlouho? nemá nějakou změnu ve stravě, ale pokud má třísla tak to vypadá na traviny :? U falešný zabavit hračky, ubrat jídlo a zvýšit pohyb. Já mám jen feny a falešnou neznám tak nevím jak dlouho to trvá. Ale to drbání s tím nesouvisí. měla nabídnout léky na alergie a vidělo by se jestli se to zlepší.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44340
6.7.23 16:49
@Markéta80 píše:
@Elipeli a to drbání je jak dlouho? nemá nějakou změnu ve stravě, ale pokud má třísla tak to vypadá na traviny :? U falešný zabavit hračky, ubrat jídlo a zvýšit pohyb. Já mám jen feny a falešnou neznám tak nevím jak dlouho to trvá. Ale to drbání s tím nesouvisí. měla nabídnout léky na alergie a vidělo by se jestli se to zlepší.

Ony si olizují ty cecíky a přilehlou oblast a dokážou je úplně zbavit chlupů. Zkusila bych antihistaminika a vidělo by se.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
59494
6.7.23 16:57

@Havlova ale ty stehna to mne ukazuje na alergii. určitě vyzkoušet, léky zaberou celkem rychle a sledovat kdy se to horší. naše měla jen nateklo kolem čí a dost se drbala a vždy po lécích zlepšení do pár dní a po vysazení do pár dní se zase začala držet a opět otoky kolem očí. naštěstí to nebyla alergie na nic zvenku, tam by musela mít léky - apoquel celý život což by nebyla levná záležitost :jazyk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7
6.7.23 17:14

To drbání trvá tak asi od toho hárání.. drbe se třeba týden, pak je týden klid.. pak byl klid asi měsíc a pak se to hodně spustilo s tou faleškou..jinak se podrbala sem tam jako asi normální pes.. mám ještě jezevčíka a ta se nedrbe, takže můžu vyloučit aspoň nějakou chorobu.
když jsem na veterinu volala, řekla mi, že jí můžu namazat nějakou mostí s kortikoidy, tož to občas pomůže ale ona si to chce hnedka umýt :?
na bříšku nemá žádné chlupy.. nevím, zda od drbání, ale má holej pupík, to má ale můj jezevec celou dobu taky :D
zkusím v pondělí tam znovu zavolat a ať se na ní podívají lépe.. spíš změním veterinu :)

Granule jsem jí změnila, to je pravda, asi 3 měsícee z5 dávám ji od JK animals. původní majitel mi ji dal s pytlem od propesca, nebo jak se jmenuje ten levný šunt ze supermarketu.. na JK jsem se dívala mají i nějaké hypoalergení, možná by to taky nebylo špatné, to zkusi

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34322
6.7.23 17:24

Jestli ji netece mleko, tak to uz faleska neni, bude to alergie nebo intolerance, urcite zmenit granule, mozna zkusit eliminacni dietu (barf), bude beh na dlouhou trat to zjistit, co vadi.
A urcite nasadit antihistaminika.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
59494
6.7.23 17:27

@Elipeli naší právě vadí něco v granulích, což může být cokoliv. U granulí to chce číst složení a nedávala bych kuřecí. koukni na MARP, ten hodně psům sedí a jehněčí by mohlo být fajn. veterinářka říkala že pokud je to alergie na něco z venku tak je to blbý, pokud žrádlo a zjistíme co jí vadí tak třeba léky nebudou nutné. zkusila bych léky na alergie a pokud se to zlepší tak dávat nějakou dobu. Oni tím háráním a teď tou falešnou jsou feny dost rozhozené hormonálně. chce to řešit až bude hormonálně v klidu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2727
6.7.23 17:31

Při falešné březosti naše feny vyrážku ani svědění neměly a to to s nimi cloumalo fakt dost. :mrgreen:
Mléko jim teklo a gumové hračky měly místo štěňat. :*
Vypadá to spíš na exém, popřemýšlela bych i nad granulemi při problémech s trávením. Třeba složení ryba s bramborem. Jsou šetrnější. Po vymizení vyrážky bych do KD postupně přidávala další potraviny.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný