Dlažba na podlaze - studené v zimě?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
89
25.7.23 14:33

Dlazba na podlaze

Dobry den, chtela bych se zeptat jestli nekdo nema zkusenost s podlahovou dlazbou v dekoru dreva v kuchyni a obyvaku? Neni to v zime moc studene? Podlahove vytapeni nemame. Vydrzi to neco? Mame plovouci podlahu, ale ta mi prijde ze se snadno poskrabe. Tak by me zajimalo jak je to v pripade dlazby. Dekuji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
7223
25.7.23 14:49

Máme v kuchyni a chodbě venkovní a v dekoru dřeva a kamenů. Zase tak moc to nestudi a když ano, dávám tam koberečky s kuchyňským vzorem

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
186
25.7.23 15:08

My máme v celém přízemí v baráku dlažbu, dávali jsme jí kvůli našim velkým psům, tam je aspoň trochu jistota, že ty jejich drápy to jen tak nezničí. V bytě jsme měli dlažbu v chodě a kuchyni a taky se dalo. V baráku teda máme podlahové vytápění, ale my stejně chodíme celoročně v pantoflích, takže studený od nohou neřešíme. Je super, že ať člověk postaví cokoliv kamkoliv, tak když pohne po delší době s nábytkem, tak nikde není podlaha promáčklá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10242
25.7.23 15:12

@rena03 Dům, nebo byt? Pokud byt, je nad jiným bytem (nad vytápěnými prostory)?
Prostě to chce, ať zespodu není podlaha chladná a je to pak ok. Dobré je to kombinovat s koberci (např. před gauč). Odolnost je dobrá (samozřejmě v závislosti na kvalitě výrobku, doporučuji konzultovat dle konkrétního vybraného typu).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5913
25.7.23 15:15

Máme dům, dlažbu v 2/3 domu kromě pokojů a ložnice. V zimě je to studenější zvlášť třeba u dveří, které vedou ven apod. Ale zase je to o zvyku, tchyně se tu cítí se studenou podlahou skvěle a moje máma je zase na dvoje ponožky s pantoflema :lol: Nicméně máme vytápění v podlaze i krb v centrální části, který sám o sobě kus podlahy (té nejvíce frekventované) taky ohřeje už jen svým teplem. Jinak za mě vydrží fakt hodně, máme dvě malé teroristky a co už se tady stalo, to by klasickou plovoučku už dávno odrovnalo. Ale původně jsme ji tu měli taky a právě kvůli barevné nestálosti a náchylnost na poškrábání jsme ji před dvěma lety měnili.

Příspěvek upraven 25.07.23 v 15:18

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15740
25.7.23 15:18
@rena03 píše:
Dobry den, chtela bych se zeptat jestli nekdo nema zkusenost s podlahovou dlazbou v dekoru dreva v kuchyni a obyvaku? Neni to v zime moc studene? Podlahove vytapeni nemame. Vydrzi to neco? Mame plovouci podlahu, ale ta mi prijde ze se snadno poskrabe. Tak by me zajimalo jak je to v pripade dlazby. Dekuji

Dlažba je studenější než laminátová plovoučka, navíc je tvrdší. Za mě je dlažba do kuchyně a obýváků stejně nevhodná, jako je plovoučka. Osobně bych to řešil jiným typem podlahy, například vinylem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74219
25.7.23 15:19

My máme všude dlažbu doma. Dekor bílošedý žíhaný. Takový mramor. Ale máme podlahové topení.
Teď to příjemně chladí. Pes nebo kočky se rády chladí.
A v zimě to hřeje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74219
25.7.23 15:23

Měli jsme vinyl všude. Ale po jistém problému se musela dát dlažba. I tak jsme několik měsíců měli v provozu pouze beten doma. Čekat na nový vinyl. Tak by to bylo delší. Takže dlažba byla nejrychlejší řešení.
Ta velkoformátová je hezká, jak nejsou všude spáry.
Nám to vyhovuje. Komu se to nelíbí, ať k nám nechodí. Zatím neměl nikdo problém.
Varianta byla stěrka. Jak se teď dost dává. Ale to nám architekt nedoporučil, když jsou doma zvířata, že nezaručí poškrábání.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
89
25.7.23 15:33
@Premek_Orac píše:
@rena03 Dům, nebo byt? Pokud byt, je nad jiným bytem (nad vytápěnými prostory)?
Prostě to chce, ať zespodu není podlaha chladná a je to pak ok. Dobré je to kombinovat s koberci (např. před gauč). Odolnost je dobrá (samozřejmě v závislosti na kvalitě výrobku, doporučuji konzultovat dle konkrétního vybraného typu).

Dum. Pod kuchyni a obyvakem je suteren.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Capelucia
25.7.23 15:38

U nás dlažba studí i v bytě na 1 patře, odolná je. Něco za něco :nevim: Já bych volila něco jiného, ale jsme v pronájmu.

• Citovat
  • Upravit
5646
25.7.23 15:39

Nedávala bych, je to studený i v létě. Máme kus dlažby kolem krbu, a když si teď člověk zkusí stoupnout na dlažbu a vedle na dřevěnou podlahu, je to nebe a dudy. Jediný plus je ta odolnost, i když o tom se taky dá polemizovat. Stačí, když mi spala na dlažbu poklička a hned se kus odštípnul.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10242
25.7.23 15:55
@rena03 píše:
Dum. Pod kuchyni a obyvakem je suteren.

No, tak to bych počítal s tím, že to chladnější bude. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7240
28.7.23 09:32

Mám v kuchyni a na chodbě a nedoporucuju. 3/4 roku mi tam mrznout nohy, uvažuji, že na to dam alespoň lino.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný