Keramický dřez - Ikea

257
22.7.23 19:03

Keramický dřez - Ikea

Ahoj, nemáte někdo, prosím, čerstvou zkušenost s keramickým dřezem z Ikey? Máme teď tmavý granit a ten už nechci ani omylem, nerez také ne. Na podzim budeme dělat kuchyň, v kuch. studiu nám nabídli keramický dřez za 18tis, ale teď jsem našla ikeacký, za něco málo přes 3tis. Máte někdo tento konkrétní? Moc nechápu jaký je rozdíl v kvalitě ( když neberu v potaz velikost ). Chci bez odkapáveče.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
35895
22.7.23 19:09

A co bylo s tím co máte teď špatně? Problém u keramiky je, že když do toho bouchneš, tak může prasknout, což bych u Ikea za 3t moc velkou odolnost nečekala, je to rpostě jako umyvadlo. Já mám „granit“ od Schock a teda to je uplně super, není na tom vidět nic.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Capelucia
22.7.23 19:35

Máme nějakých 5 let a naprostá spokojenost. Taky máme bez odkapávače, stejně je myčka.

• Citovat
  • Upravit
74217
22.7.23 19:51

Taky máme granit edit. jsem se šla podívat a je to Franke, 1,5 roku a zatím spokojenost.
Je v černé barvě. A teda kousek odkapávací plochy máme.

Příspěvek upraven 22.07.23 v 19:54

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2589
22.7.23 19:51

Měla jsem ho, spadla na něj kořenka a měl hned uštíplou hranu. Od nožů měl hodně pořezané dno. Takové šedé rýhy. Nešlo to umýt ani cifem. Jako byl fajn, ale další jsem koupila nerez.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15916
22.7.23 19:52

Hlavně, aby neměl ploché dno. Za tyhle designérské výplody chorých mozků by měli lámat ruce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
257
22.7.23 20:18

Máme ten granit tmavě šedý, cca 10let ( vlastně bych řekla černý ) a teda i při pravidelném čištění pořád mapy od vodního kamene… i kousíček je odštíplý ( asi od plechu). Co jsem hledala tak ta keramika by měla být nejlepší na udržbu… ale ráda si nechám poradit a zajímají mě jiné zkušenosti, proto tahle diskuze… docela se mi i líbí ten granit ve světle béžové barvě, to zas říkala známá, že jsou vidět skvrny např od kečupu nebo vína…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10461
22.7.23 20:36

@ousk1 Ikeácký jsem viděla v pár domácnostech u známých a jak píše @mokkk, byly tam vidět rýhy a drobné ťukance. A na mě osobně působí ten design moc mohutně, humpolácky. Já mám Blanco už 4 roky a je krásný. Elegantní barva i tvar, krásně se leskle i při halabala údržbě, není na něm ani škrábnutíčko. Ale nebyl tedy nejlevnější. :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3549
24.7.23 11:15

Mám ho už několik let a jsem velice spokojená. Umyju v něm bez problémů plech a velké hrnce. Nemám ho nikde ulámaný, poškrábaný ani žádné důlky. Chováme se k němu normálně. Jen ho musím čistit nanohoubičkou a je jak nový.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1389
24.7.23 11:28
@ousk1 píše:
Máme ten granit tmavě šedý, cca 10let ( vlastně bych řekla černý ) a teda i při pravidelném čištění pořád mapy od vodního kamene… i kousíček je odštíplý ( asi od plechu). Co jsem hledala tak ta keramika by měla být nejlepší na udržbu… ale ráda si nechám poradit a zajímají mě jiné zkušenosti, proto tahle diskuze… docela se mi i líbí ten granit ve světle béžové barvě, to zas říkala známá, že jsou vidět skvrny např od kečupu nebo vína…

Na svetlem granitu jdou skvrny od vina apod. skvele vycistit belidlem na pradlo Ecover s horkou vodou.
Mam v jednom byte bily a v druhem cerny drez, oba z granitu, na udrzbu je podle mne jednodussi bily.
Keramicky jsem mela jen kratce a uz jsem ho prebirala otluceny, zase ta cena neni vysoka a dokud ho bude Ikea prodavat, jde po par letech vymenit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný