Štěnice zkušenosti

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Anonymní
20.7.23 17:12

Štěnice zkušenosti

Ahoj, byla jsem na návštěvě u známých a 2 dny na to mi bylo od nich oznámeno, že mají doma štěnice. Seděla jsem u nich na gauči a teď mám strach jestli jsem si je nedonesla domů.
Za jak dlouho bych to mohla zjistit? Popřípadě pokud máte zkušenosti, za jak dlouho jste se jich doma zbavili?
Díky 🥺

Příspěvek upraven 20.07.23 v 17:36

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
113
20.7.23 17:20

Já měl tenkrát štěnice doma, nevím jestli jsem je odněkud přinesl, nebo přelezly po zdí od sousedů, což se děje běžně, nebo byly už ve starém nábytku v bytě, zezačátku jsem si toho nevšíml, měl jsem kousance na těle a pak jsem viděl jejich bobky na lištách a v matraci a v gauci jsem je našel, trvalo mi sakra dlouho než jsem se jich úplně zbavit, ale zvládnul jsem to sám bez firmy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
20.7.23 17:34

@Ash90 Sám bez firmy? A jak dlouho jste již bez štěnic?
Já mám teď hrozný strach, že jsem si je donesla na tom oblečení domů a nevím za jak dlouho se to tak zjistí.

• Citovat
  • Upravit
113
20.7.23 17:43

Už to jsou tak tři roky, ale bojoval jsem s nima tak měsíc, tenkrát jsem všechno několikrát vypral, dost věcí vyházel, komplet podlahu a lišty jsem nastříkal nějakým přípravkem proti štěnicím apod. Když jsem si nařídil budíka na ranní hodinu a svítil mobilem, tak jsem je tam viděl lézt, jinak přes den jsou schované ve švech, v povlečení, sedačce, posteli at, spíš bych to řešil až po cestičkách na těle, nebo dokud bych nějakou nenašel, ať už živou nebo mrtvou. Když je štěnice čerstvá, tak ji člověk rozmáčkne a zanechá krvavý flíček, jakoby se rozprskne, jinak mrtvá mi připadá jak kdyby se svlékla jako had, ale asi také záleží v jakém je stádiu vývoje. Po tom měsíci bojů jsem se stal doslova expertem na štěnice :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3011
20.7.23 17:49

Jestli jsi u nich nespala/nepokládala tašku na delší dobu do okolí postele, nebo něco takového, tak ta šance je hodně malá.
Držím palce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
20.7.23 17:58

@Kryptozoo byla jsem u nich asi hodinu a měla jsem sebou batůžek, který jsem měla také položený na tom gauči, kde jsem seděla. Mám opravdu z toho strach, jelikož ten gauč byl prý také napaden.

• Citovat
  • Upravit
5837
20.7.23 18:21
@Anonymní píše:
Ahoj, byla jsem na návštěvě u známých a 2 dny na to mi bylo od nich oznámeno, že mají doma štěnice. Seděla jsem u nich na gauči a teď mám strach jestli jsem si je nedonesla domů.
Za jak dlouho bych to mohla zjistit? Popřípadě pokud máte zkušenosti, za jak dlouho jste se jich doma zbavili?
Díky 🥺Příspěvek upraven 20.07.23 v 17:36
Šance je malá. Kdyby jsi tam přespávala, šance by byla větší.
No :nevim: a poznat to ani nemusíš. Já je doma měla (přilezly od sousedky nade mnou po teplovodní trubce) nekousla mě žádná a kdybych jí nenašla při uklidu, nevšimla bych si. Pokousaly jen ex manžela, který byl doma jen občas na víkend.
Zbavíš se jich pouze deratizatorem, většinou dvěma postřiky. To je tvor, který přežije vše a běžně dostupné přípravky je spíš jen odeženou, ale neumřou a rády se vrací.
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24602
20.7.23 19:38

Já jsem v žádném zamořeném obydlí na návštěvě nebyla a stejně jsme je v paneláku měli. Sousedi něco přitáhli zřejmě od popelnic a rozlezlo se to všude. Stříkala to odborná firma, dvakrát.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
20.7.23 19:52

@lucad77 My už máme za sebou 6 marných postřiků :zed:
Hubiči se shodují, že u nás není hnízdo a jen to od někud neustále přilejzá, což je naprosto k uzoufání.
Postupně prohledávají ostatní byty v domě. Až se najde zdroj, bouchnu si šampaňský a zatančím kozáčka, nebo se rovnou zblázním štěstím.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný