Dlouhá menstruace u dcery

Anonymní
8.2.24 13:37

Dlouhá menstruace u dcery

Ahoj,
Dcera dostala 28.3 menstruaci, postupně končila a 6.2 už vypadala že skončila úplně ale ještě ten den večer jak kdyby začala znova a dcera ji momentálně furt má. Je možné že jsou to 2 menstruace které přišli hned za sebou ve stejný den nebo je to furt ta jedna dlouhá? Menstruuje asi půl roku takže vím že se to ještě ustaluje a ještě to nemá pravidelné. Nevím jestli to je normální nebo plasit a jít ke gynekolozce ale myslím že ta s tím nic jiného kromě antikoncepce nemůže udělat. Co byste dělali? Předem děkuji za odpověď. Anonym - citlivé údaje

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
mag
12874
8.2.24 13:39

Dceri se stalo to samy. Mela jeden den pauzu a jela nanovo. Pak uz se to neopakovalo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36403
8.2.24 14:10

Proč to zakladas znovu? Pokud máš menstruaci teprve půl roku tak to není nic nenormálního. Řešila bych to když by se to opakovalo, nebo bylo krvácení hodně silné.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2994
8.2.24 14:17

Je to běžná věc, to se všechno časem srovná

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7228
8.2.24 14:18

Mě tohle chytlo ve 12 na letním táboře, tábor na 2 týdny a já to měla 14 dní téměř v kuse…posledních pár dní už jen takové špinění…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
8.2.24 14:25

Bude to ještě trvat než se menstruace ustálí. Určitě bych neplašila s gyndou, to až jako poslední možnost, pokud by měla vážné problémy, aby se předešlo zbytečné traumatizaci.

• Citovat
  • Upravit
1046
8.2.24 15:25

Pokud se to stalo poprve, neresila bych. Pokud by se to melo opakovat, tak na gyndu. Ja s tim tenkrat bojovala 4 roky, aby se to nejak spravilo. Vyzkouselo se vsechno. Nepomohlo nic. Az teda ta antikoncepce :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
8.2.24 16:02

A pokud přeci jen na gyndu půjdete, tak bych dceru nechala vyšetřit jenom utz přes břicho, vyšetřit na koze bych svou dceru nenechala, pokud by to bylo nevyhnutelné.

• Citovat
  • Upravit
1759
8.2.24 22:01
@Anonymní píše:
A pokud přeci jen na gyndu půjdete, tak bych dceru nechala vyšetřit jenom utz přes břicho, vyšetřit na koze bych svou dceru nenechala, pokud by to bylo nevyhnutelné.

Na uzv pres bricho toho asi moc neuvidi. Navic se potrebuje podivat dovnitr, nevidim nic spatneho na vysetreni, kdyz je potreba. Dcera (9) na nem byla v poprve v 8letech, podruhe v 8.5 a zadnou ujmu nema.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
9.2.24 00:12
@MonaSun píše:
Na uzv pres bricho toho asi moc neuvidi. Navic se potrebuje podivat dovnitr, nevidim nic spatneho na vysetreni, kdyz je potreba. Dcera (9) na nem byla v poprve v 8letech, podruhe v 8.5 a zadnou ujmu nema.

Ok, tak je to individuální…já jsem byla poprvé na vyšetření v dospělosti a nezvládla jsem to, nedokážu si představit, že bych něco takového měla podstoupit jako dítě…
gynekoložka mě teda na koze nevyšetřuje (kromě toho jednoho, nevydařeného pokusu), vyšetřuje jenom tím utz přes břicho, vaječníky na nich prý vidí dobře.

• Citovat
  • Upravit
1759
9.2.24 07:27
@Anonymní píše:
Ok, tak je to individuální…já jsem byla poprvé na vyšetření v dospělosti a nezvládla jsem to, nedokážu si představit, že bych něco takového měla podstoupit jako dítě…
gynekoložka mě teda na koze nevyšetřuje (kromě toho jednoho, nevydařeného pokusu), vyšetřuje jenom tím utz přes břicho, vaječníky na nich prý vidí dobře.
. Chapu, ale pokud nevite, tak je dulezite vzit 1× za rok z cipku ster, zda se vam netvori rakovina, je dulezite vaginalnim uzv zkontrolovat delohu, zda je v poradku. Kdyby jste tam neco mela, tak uzv pres bricho nestaci a nevidi do delohy. Zkontrolovat pouze vajecniky bohuzel nestaci. Nevim jaky mate celkove problem, zda se stydite, bojite nebo jste si prosla nejakym spatnym zazitkem. Ale zkuste zapracovat na sve psych, toto vysetreni byva opravdu dulezite. Mam 3deti a v kazdem teh me dr vysetroval kazdy mesic. Treba ted minuly mesic na prev mi v deloze nasel maly myom, coz by pres bricho opravdu nevidel.
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
9.2.24 11:54

@MonaSun
Vystřídala jsem několik psycholožek a psychoterapeutek, bohužel stále trpím extrémní fobií z gynekologie a vaginismem, takže jsem nevyšetřitelná.

• Citovat
  • Upravit
1759
9.2.24 14:23
@Anonymní píše:
@MonaSun
Vystřídala jsem několik psycholožek a psychoterapeutek, bohužel stále trpím extrémní fobií z gynekologie a vaginismem, takže jsem nevyšetřitelná.

Rozumim a je mi to moc lito, ze se potykate s takovym neprijemnym problemem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
27.2.24 09:15

@MonaSun
A mohla bych se zeptat? Co následovalo poté, co lékařka ten myom našla? Snažila jsem se k tomu dohledat informace a prý jsou myomy docela časté (stejně jako cysty), ale většinou se jen sledují, operují se jen pokud „dělají problémy“…Samozřejmě se bojím, že jednoho dne budu mít nějaký gyn. problém, ale nevím, co dělat, když nejsem schopná podstoupit vyšetření…

• Citovat
  • Upravit
1759
28.2.24 15:13
@Anonymní píše:
@MonaSun
A mohla bych se zeptat? Co následovalo poté, co lékařka ten myom našla? Snažila jsem se k tomu dohledat informace a prý jsou myomy docela časté (stejně jako cysty), ale většinou se jen sledují, operují se jen pokud „dělají problémy“…Samozřejmě se bojím, že jednoho dne budu mít nějaký gyn. problém, ale nevím, co dělat, když nejsem schopná podstoupit vyšetření…

A treba nejaky inhalacni plyn na uvolneni by nepomohl? Nebude s tim delat ted nic, kdybych mela dlouhe nebo silne krvaceni, tak by se to resilo odstranenim. Ale zatim problemy nemam a myom je maly. Nekomu dela paseku, nekomu uz neroste a je to v pohode. Babicka ho ma uz nezmeneny 20let.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Intimní balzám INTIMISS

• (4.7) + 30 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí