Biopsie čípku

15
8.2.24 10:27

Biopsie čípku

Ahoj holky, před par dny jsem byla na gynekologické prohlídce. Bohužel po skoro čtyřech letech a doktor mi řekl, že již předtím jsem měla na citilogii HPV virus. Bohužel mi nikdo nevolal a sám se divil. Říkal, že někdy samovolně zmizí, ale po prohlídce mě poslal na predoperacni vyšetření a posílá mě na biopsii čípku. Mám šílený strach, hlavně po tolika letech. Máme taky v březnu odlítat na dovolenou, ale na to jsem se ho radši ani neptala. Jak dlouho po biopsii se prosím nesmí používat tampony? Hlavní je, aby tam nebyla rakovina. Tohle je moje noční můra, navíc je mi teprve 27 let…

Příspěvek upraven 08.02.24 v 18:28

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
357
8.2.24 15:15

Já na biopsii čípku byla (potom tedy následovaly dvě konizace). Ale docela koukám, že to může být taková věda, mně to moje lékařka udělala normálně u ní v ordinaci, odešla jsem a šla do práce :) Jako jo, trochu jsem to cítila, ale žádný omezení jsem nedodržovala…ničeho se neboj, dobře to dopadne :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15
8.2.24 15:27

@Me Mimmix Děkuji moc. Spíš mám obavu z toho, že je to po 4 letech. Protože jsem to samozřejmě zanedbala a na prohlídku šla až po 3,5 roce. Ale to jsem bohužel nevěděla, že byla špatná cytilogie už předtím…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1239
8.2.24 17:41

Nějak nerozumím, čeho se bojíš, rakoviny děložního čípku? To bys nejspíš před těmi 4 lety mela pozitivní stěr na HPV virus? Pokud teda byla změna partnera, tak by vlastně mohl stěr byt negativni… Polypy bývají zpravidla neškodné.. Držím pěsti, nestrachuj se.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15
8.2.24 18:08

Omlouvám se, už jsem z toho mimo a vše se mi plete měla jsem v cytologii právě HPV viry. A proto mám strach z toho, co bude na biopsii po tolika letech. :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
NicolaR7
8.2.24 18:46

Hlavne se uklidni!☺️ Biopsie je úplně v pohode, ja po ni lehce spinila akorat ten den co byla provedena…ja mam zmeny na deloznim cipku uz 3-4roky, chodim do COPU kde me kazdy pulrok kontroluji kolposkopem a delaji lepsi cytologii…U me po biopsii byli zjisteny jen drobiunke zmeny ktere se prave kontroluju a neni nutna jedte konizace, ty ses mlada pokud to budou taky drobny změny budes co pul roku hlidana….pokud budou vetsi, pujdes na konizaci po ktery se musi dodrzet sestinedeli. Jako pokud nebude ta biopsie nejaka katastrofalni a budes muset na konizaci, tak se zkus s lekarem domluvit po ty dovce az. Prevenci nezanedbávej! Rakovina delozniho cipku je dobre resitelna pokud se na ni prijde vcas!

• Citovat
  • Upravit
655
10.2.24 18:49
@Lucie749 píše:
Omlouvám se, už jsem z toho mimo a vše se mi plete měla jsem v cytologii právě HPV viry. A proto mám strach z toho, co bude na biopsii po tolika letech. :(

Je spíš zajímavé že vás posílá na předoperační to u biopsie nemusí a taky pokud vám dělali cytologii samotnou na pojišťovnu tak tam HPV vám neukaze jen upozorní že něco může bej jinak…držím palce ať vám biopsie dopadne dobře…a asi i test na HPV si nechat udělat a pravidelně kontroly…teď už a potom bych 14 dní nic nedavala je to klasické 6 neděli

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15
13.2.24 15:12

Ahoj holky, tak jsem byla dneska na biopsii a šla jsem do celkové narkózy. :lol: Koukala jsem na ně jak puk, když mi všichni říkali, že je to hned a bez uspání. Nyní čekání 14 dnů na výsledky…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
13.2.24 15:18

@Lucie749 a byla to určitě jen biopsie? Nebyla to rovnou konizace?

• Citovat
  • Upravit
15
13.2.24 15:25

Ano, právě jen biopsie. 8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15
13.2.24 15:35

Nedalo mi to a znova jsem do nemocnice volala a opravdu to byla jen Biopsie. Prý mi nebudou za živa střihat ;) kousek tkáně, že by mě to bolelo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
174
13.2.24 15:38

@Lucie749 Tak někde to tak asi dělají :) A jak se cítíš?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15
13.2.24 15:51

Ale jooo, břicho trochu bolí a dost krvacím ale to je asi normální.😂Teď už jen čekat.😇

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
174
13.2.24 15:55

@Lucie749 Jo, čekání je nejhorší, něco o tom vím :) ale to uteče a určitě bude vše v pořádku!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15
13.2.24 15:59

Děkuji moc a jak jsi dopadla ty?😊

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie