Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Jit na potrat, protoze jsem nezodpovedna kaca a pak se ptat, co by se stalo, kdybych znovu otehotnela, chce but hodne odvahy nebo zadny mozek a sebereflexi. Takove typy, jako jsi ty, nesnasim.
Příspěvek upraven 05.02.24 v 07:47
Pokud po potratu normálně ovuluješ, tak samozřejmě můžeš znova otěhotnět. Ale upřímně, tvůj vysmátý smajlík mě docela dostal. Víš, kolik holek zde by toužilo po mimču? Trochu provokace teda ![]()
@Anonymní píše:
Ahoj holky, mam otazku
už mam tyden po 2. potratove pilulce (na duvod se me prosim neptejte, bylo to nechtěné a ve veliké náhodě jsem bohuzel otěhotněla.. kvůli skole a ostatnim věcem jsme se rozhodli to ukončit - nebyl to ani 3. tt).. Už odešlo krvácení, bolesti a vse okolo.. tak nejak po mesici jsme s přítelem byli ted spolu po delší dobe a premysleli jsme, jak je to se sexem.. bylo by mozne treba “znovuotehotneni”? a celkove jaká jsou rizika toho, kdyby byl pohl. st. tyden po potr. piluli?
nemam to v planu a ani nechci, jen jsme rozebírali takovou debatu o tom a nikde jsme to nenašlidekuji za odpovedi;)
Ano, je možné znovu otěhotnění a případně zavlečení si infekce.
Doufám, že jsi se už poučila a budete používat pořádně ochranu.
@Anonymní píše:
Pokud po potratu normálně ovuluješ, tak samozřejmě můžeš znova otěhotnět. Ale upřímně, tvůj vysmátý smajlík mě docela dostal. Víš, kolik holek zde by toužilo po mimču? Trochu provokace teda
Tak někdo třeba vysmátými smajlíky skrývá hlubokou bolest
Ano, pokud jsi měla nechráněný sex týden po potratove pilulce, tak klidně můžeš byt těhotná znovu. Stačí se trefit do ovulace. Nevěřím, ze jde o hypotetickou debatu.
@Anonymní píše:
@Modelína_z_Kolína
To ale nebude tento případ.
to asi ne. Podle mě kecá. Nevěřím, že by někdo byl tak necitlivý.
Po potratu se plodnost obnovuje velmi rychle a nedá se vyloučit další otěhotnění už po dvou týdnech. Teď tedy přítel do Tebe nesmí jít v žádném případě bez kondomu. I když kondomy nemáš ráda, musíš to s nimi vydržet půl roku, protože dříve u nás není další potrat povolený. Byla by škoda, kdybys teď, když jsi nehodu úspěšně vyřešila a zajistila si klid ke studiu, znovu otěhotněla a nenašla jsi nikoho, kdo Ti znovu pomůže.
@Lemrucha píše:
Po potratu se plodnost obnovuje velmi rychle a nedá se vyloučit další otěhotnění už po dvou týdnech. Teď tedy přítel do Tebe nesmí jít v žádném případě bez kondomu. I když kondomy nemáš ráda, musíš to s nimi vydržet půl roku, protože dříve u nás není další potrat povolený. Byla by škoda, kdybys teď, když jsi nehodu úspěšně vyřešila a zajistila si klid ke studiu, znovu otěhotněla a nenašla jsi nikoho, kdo Ti znovu pomůže.
jj, to by na tom bylo to nejhorší, že nemůže znovu na potrat ![]()
@Sabinka píše:
Tak snad by bylo lepší začít používat antikoncepci ne? 🙄
to mam samozřejmě v planu, jsem domluvena s dr. ze nasadim až po tomhle celém ![]()
@Cullenova píše:
Jit na potrat, protoze jsem nezodpovedna kaca a pak se ptat, co by se stalo, kdybych znovu otehotnela, chce but hodne odvahy nebo zadny mozek a sebereflexi. Takove typy, jako jsi ty, nesnasim.Příspěvek upraven 05.02.24 v 07:47
taky nemam rada spoustu lidi a neresim je a nezabývam se jimi:) Vaše rada mi “moc” pomohla, ale za názor dekuji!
![]()
@Lemrucha píše:
jasne, chapu
diky
![]()
Ahoj holky, mam otazku
dekuji za odpovedi;)
už mam tyden po 2. potratove pilulce (na duvod se me prosim neptejte, bylo to nechtěné a ve veliké náhodě jsem bohuzel otěhotněla.. kvůli skole a ostatnim věcem jsme se rozhodli to ukončit - nebyl to ani 3. tt).. Už odešlo krvácení, bolesti a vse okolo.. tak nejak po mesici jsme s přítelem byli ted spolu po delší dobe a premysleli jsme, jak je to se sexem.. bylo by mozne treba “znovuotehotneni”? a celkove jaká jsou rizika toho, kdyby byl pohl. st. tyden po potr. piluli?
nemam to v planu a ani nechci, jen jsme rozebírali takovou debatu o tom a nikde jsme to nenašli