Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@Anonymní píše:
Ahoj, máme takový problém - dcera (14) má dlouhodobě docela silnou a dlouhou menstruaci (většinou asi 8 dní a pak 10-13 dní pauza). Menstruaci má už asi dva roky a i celkem pravidelnou. Myslíte, že se to ještě zpraví samo, nebo má cenu řešit gynekologa? Je to problém hlavně co se týká dovolených apod… Má někdo nějaké zkušenosti nebo rady? Předem díky za odpověď, samotnou mě nenapadá, jak jí pomoct…
Konzultovala bych gynekologa urcite, ale jinak, v puberte to tak bohuzel muze byt ![]()
Má dcera má taky 14 let a mám menstrauci necelý rok má to takhle:
Cykly nemá pravidelné, ale většinou 20-30 dní cca teda no. Má to 6-7 dní.
1. Den to má trošičku silné špinění
2.-3. Den silná menstruace
4.-5. Den to rapidně zeslabuje
6.-7. Den špiní
@Anonymní píše:
Ahoj, máme takový problém - dcera (14) má dlouhodobě docela silnou a dlouhou menstruaci (většinou asi 8 dní a pak 10-13 dní pauza). Menstruaci má už asi dva roky a i celkem pravidelnou. Myslíte, že se to ještě zpraví samo, nebo má cenu řešit gynekologa? Je to problém hlavně co se týká dovolených apod… Má někdo nějaké zkušenosti nebo rady? Předem díky za odpověď, samotnou mě nenapadá, jak jí pomoct…
Prosím vás je jí 14! Mě to přijde úplně mimo tyhle otázky. Je mi 24 a stále se mi cyklus mění a pracuju na něm. Rozhodně v tomhle věku nemá ustálené hormony. Na gynekologii ji klidně vzít můžete ale tam vám tak nabídnou antikoncepci na srovnání, což je úplně bezpředmětné jelikož krvácení je způsobeno uměle když berete antikoncepci a nemá to nic společného se zdravým cyklem. Akorát byste tím dceři mohla přitížit. Samozřejmě je to menší komplikace ale menstruace je dar a mělo by se k němu tak přistupovat a ne pořád řešit jak jej zastavit a omezit a odstranit z našeho života.