Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Zdravím, poslední dobou tady otravuji až moc často
ale už déle jak 2 měsíce čekáme na schálení hypotéky a stále do kolečka dokládáme věci co už jsme doložili a mě z toho tak strašně hrabe a nemám čas stále znovu a znovu posílat věci a nosit věci poradci, až to ve mě pomalu spouští dva různy pocity.
ten první je, že se na to úplně vykašlu
a budeme navždy v pronájmu a ten druhý je, jestli jsme vybrali dobře ( výběr nemovitosti trval opravdu dlouho, nakonec z bytu v praze se vyklubal byl v odolené vodě - a když jsme se na něj byla podívat, byla jsem nadšená a těšila se ) no a ted čím víc času mám, tím víc laboruji, jestli nemáme raději koupit domeček za stejný peníze. Sice menší nez byt ale zase s velkou zahradou. Já nevím. Asi mi jen hrabe a už to nemám komu říct.. ono už to všem leze na nervy
což chápu
..měl to tak taky někdo? že se těšil a když to trvalo tak dlouho tak začal takhle pochybovat?
jen pro info byt je 3kk 106m2 se 2 wc a s vanou a sprchnou a 65m zahrádka - novostavba a dum je 4kk 82m2 ( maličké pokoje ) a 500m2 pozemek ale 13minut pěsky na autobus - kus cesty jen cestička mezi stromy, nevydlážděná a bez lamp - takže ve tmě. Cena stejná
… jo a nemáme auto. Tak já nevim. krásný den… jdu snad raději zase pracovat ![]()
K domku se dá vždycky něco dostavět, k bytu to nejde
Jenže když nemáte auto, je to těžší rozhodování ![]()
@helenkanai Při tomhle srovnání mi byt přijde mnohem lepší.
A Vy jste už nezaplatili nějakou rezervaci na ten byt, že uvažuješ o změně?
Spíš bych se zamyslela, jestli jsem zvolila dobrého poradce, což už je taky jedno.
Jestli byt nebo dům…těžko říct, záleží na tom, jak rádi děláte na zahradě atd.
Ale zvolili jste byt, tak bych čekala, že je to promyšlené a jen teď na tebe doléhá stres z čekání
Tak já osobně jedině dům. Ale ten, co uvádíš Ty, bych asi určitě nevolila kvůli té cestě ve tmě, to bych osobně fakt nezvládla.
Ale já bych teda nešla ani do bytu, pro mě by 3kk bylo málo
Ale já jsem od mala zvyklá vyrůstat ve velkém domě, kde měl každý svůj pokoj, pokoj pro návštěvy. Dostatek soukromí v jednom nebo druhém patře. Takže já to prostě vyžaduju.
Na druhou stranu, koupili jsme dům, ale furt něco opravujem. Prvně nám ve vichřici uletěla část střechy, pak se rozbilo čerpadlo ve studni, pak v té studni došla voda, takže kopat přípojku na vodu. Pak se nám rozbil kotel, takže kupovat nový… I můj chlap už v jedné zoufalé chvilce řekl „Že jsme nešli raději do bytu“. Ale oba víme, že ani jeden z nás nejsme „bytové“ typy.
Záleží na Vás, jak to máte..
Ale s tím vybíráním, taky jsme pak ještě zvažovali jiné varianty, ale výběru mezi těmi konkrétními nelitujeme.
A nečekali jsme ani tak dlouho na schválení hypotéky, jako na přepis na katastru, protože původním majitelům tam visely ještě nějaké exekuce, takže se to táhlo…
@jenny.fields píše:
A Vy jste už nezaplatili nějakou rezervaci na ten byt, že uvažuješ o změně?
Spíš bych se zamyslela, jestli jsem zvolila dobrého poradce, což už je taky jedno.
Jestli byt nebo dům…těžko říct, záleží na tom, jak rádi děláte na zahradě atd.
Ale zvolili jste byt, tak bych čekala, že je to promyšlené a jen teď na tebe doléhá stres z čekání
asi jo
asi jen ten stres ![]()
ta cesta ve tmě je to co mě hrozně odrazuje… z toho mám strach, je to asi 150m úsek kde je tma a tma ( jakmile se setmí ) a jde se mezi stromy.
manžel na zahradě nedělá vubec nebaví ho to. Já ráda
ale tak nějak spíš relaxačně. Chci mít na zahradě jen třeba domeček pro dceru a pískoviště + sezení a hotovo. Nemáme ani psa a ani kočku.
Asi by mi víc vyhovovalo 4kk ale ty pokoje jsou dost pidi… 8,8m, 10m a 11m?
v bytě jsou pokoje sice jen dva ale 19m a 18m…
ne máme to bez zálohy… zatím. ale do konce roku musíme podepsat…
tohle je ten dum
@helenkanai píše:
@Salvajeta cesta ve tmě je to co mě hrozně odrazuje… z toho mám strach, je to asi 150m úsek kde je tma a tma ( jakmile se setmí ) a jde se mezi stromy.
manžel na zahradě nedělá vubec nebaví ho to. Já rádaale tak nějak spíš relaxačně. Chci mít na zahradě jen třeba domeček pro dceru a pískoviště + sezení a hotovo. Nemáme ani psa a ani kočku.
Asi by mi víc vyhovovalo 4kk ale ty pokoje jsou dost pidi… 8,8m, 10m a 11m?
v bytě jsou pokoje sice jen dva ale 19m a 18m…
Jdi do toho bytu. Má vše, co požaduješ
![]()
Tak ten dům bych nebral. Jediná výhoda je snad ta zahrada, jinak je to hrozně stísněné, žádný úložný prostor.
P. S. Je možné, že máte uzavřenou smlouvu o smlouvě budoucí, kde mohou být nějaké sankce v případě odstoupení.
@helenkanai já bych brala ten dům, protože je tam zahrada, což je můj sen
ovšem z praktického hlediska je lepší ten byt - více prostoru.. ale tu délku schválení hypo moc nechápu, my měli za týden hotovo ![]()
4+kk na 82 m2? Ani za nic, to musí být neskutečný kamrlíky. Kde vyřizujete hypotéku? Nám se to taky vleklo, ale skrz problém s pozemkem, který se musel vyřídit před prodejem, takže se to protáhlo.
@helenkanai píše:
Zdravím, poslední dobou tady otravuji až moc častoale už déle jak 2 měsíce čekáme na schálení hypotéky a stále do kolečka dokládáme věci co už jsme doložili a mě z toho tak strašně hrabe a nemám čas stále znovu a znovu posílat věci a nosit věci poradci, až to ve mě pomalu spouští dva různy pocity.
ten první je, že se na to úplně vykašlua budeme navždy v pronájmu a ten druhý je, jestli jsme vybrali dobře ( výběr nemovitosti trval opravdu dlouho, nakonec z bytu v praze se vyklubal byl v odolené vodě - a když jsme se na něj byla podívat, byla jsem nadšená a těšila se ) no a ted čím víc času mám, tím víc laboruji, jestli nemáme raději koupit domeček za stejný peníze. Sice menší nez byt ale zase s velkou zahradou. Já nevím. Asi mi jen hrabe a už to nemám komu říct.. ono už to všem leze na nervy
což chápu
..měl to tak taky někdo? že se těšil a když to trvalo tak dlouho tak začal takhle pochybovat?
jen pro info byt je 3kk 106m2 se 2 wc a s vanou a sprchnou a 65m zahrádka - novostavba a dum je 4kk 82m2 ( maličké pokoje ) a 500m2 pozemek ale 13minut pěsky na autobus - kus cesty jen cestička mezi stromy, nevydlážděná a bez lamp - takže ve tmě. Cena stejná… jo a nemáme auto. Tak já nevim. krásný den… jdu snad raději zase pracovat
Ahoj, můj názor. Já i manžel pocházíme z velkých baráků a v současné době žijeme v cca 50m2 v chatičce na samotě v lese a nebojíme se. Tím chci napsat že cesty bez osvětlení se bát nemusíš když mi tu žijeme odříznutí. Na druhou stranu každý máme auto - to je podle mě základ všeho. Dovézt nákup, děti do kroužků ( ne vždy autobus pojede jak potřebuješ ) a auto je fakt nutnost. A poslední věc pokud manžel není zvyklý pracovat na zahradě nešla bych do toho už vůbec. Barák je řehole pořad se někde něco kazí ať už na baráku nebo zahrada. A upřímně jsi připravená na to, starat se o domácnost, děti a zahradu? S pomocí partnera nemůžeš počítat pokud na to není?
ani já to nechápu… vlastně každý týden chce něco a pořád do kolečka. máme to od hypoteční banky…
manžel je sice z baráku ale absolutně nefunguje v tomhle směru. Třeba o dceru se postará dobře to je na 100 % ale na baráku a na zahradě je to tragédie. V tomhle jsme spíš " chlap " já.