Dlouhodobé krvácení mimo cyklus, co s tím?

24
17.8.25 01:38

Dlouhodobé krvácení mimo cyklus

Ahoj, už jsem opravdu zoufalá a začínám přemýšlet o změně gynekoložky, skoro 2 roky řeším krvácení nebo špinění mimo cyklus, bolesti při styku a krev při styku.. Pokaždé mi napíše něco, co mi pomůže tak na měsíc, ale pak opět stejný problém. Při mé poslední návštěvě byla gynekoložka hrubá a dost nepříjemným tónem mi řekla, že mám přibrat. Máme v rodině dědičné uzlíky na štítné žláze, minulý rok mi zjistili 2mm uzlík, zároveň co se mé váhy týče, tak jsem hubená, ale mám to po mamce a ačkoli jím na mou váhu až moc, přibrat se mi nedaří, ale dle gynekoložky prostě nejím dostatečně, nenechala si to vysvětlit, jen mě před sestrou shazovala a chovala se ke mně jak kdybych jí lhala. S partnerem chceme miminko a já se už bojím jít za ní znovu s dalším krvácením, protože se chová jako kráva a já jí nedokážu vysvětlit, že se na mou váhu stravuji opravdu hodně a sním na posezení klidně 500g plnohodnotného jídla. :zed: :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
32877
17.8.25 07:39

Vyměň doktorku.
Nicméně já jsem měla v životě už několik gynekologů ( poslední roky chodím na kliniku kde jich ordinuje víc a objednávám se k nim jak mi vychází čas) a s krvácením mimo si neporadil nikdo. Začalo to někdy před 10 lety a nikdo doteď nezjistil čím to je ani co s tím. HA to drží trochu na uzdě, bez ní to bylo horší. Jediná období, kdy jsem měla klid byly těhotenství a po porodu dokud nebyla MS.
Jinak těhotná jsem byla 5× na první pokus, s tím nikdy problém nebyl.
Jo a celý život mám nadváhu. Vahou to podle mě nebude.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14685
17.8.25 08:09

Podle mě to také není způsobené hmotností. Já jsem to tak měla při BMI 16,5, i při BMI 23,1 (přibrala jsem 20 kg během 2 měsíců kvůli hormonální léčbě, později jsem to zase shodila). A při BMI 11,7 jsem to neměla, to jsem měla ukázkový cyklus, i bez bolestí.

Hormonální profil ti dělala?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24
17.8.25 09:30

@Janča6 Hormonální profil mi ještě nedělala.. 8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3702
17.8.25 11:07

@Oxyn zmen doktorku a chtej hormonální profil. Pravděpodobně to bude nedostatkem progesteronu. A na to jsou leky na recept. Kdy v tom cyklu krvacis a jak dlouho? Popis tvuj cyklus, jak to mas.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24
18.8.25 21:19

@suzka1 Většinou mám menstruaci 6 dní, cyklus trvá od 28 do 31 dní, první den menstruace docela trpím a musím si dávat silné prášky na bolest, ale od druhého dne žádné bolesti, dobrá nálada.. Aktuálně jsem 4 dny po menstruaci, ale když jdu na wc, jde ze mě tmavá krev, jde o silnější špinění, čípek mám na dotek bolavý.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1781
18.8.25 21:47

@Oxyn změň gynekoložku. Já měla taky problémy, neustálé špinění, svědění. Snažila se mi rok pomoct sama doktorka a pak mě poslala do nemocnice na diagnostickou laparoskopii a hysteroskopii a našli mi ložiska endometriózy a polyp v děloze. Na ultrazvuku nic nebylo vidět. Po odstranění jsem žádné problémy neměla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Intimní balzám INTIMISS

• (4.7) + 30 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí