Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Dobry den, jdu si sem pro radu, názory, vaše zkušenosti…
Ve zkratce:
Na začátku června jsem samovolně potratila na úplném začátku těhotenství, odešlo to samo, podle utz bylo vše v pořádku,
Krvácela jsem 6.týdnů.
Od te doby jsem mela jednu ms normálně. V říjnu v terminu ms, kdy jsem mela dostat ms, se dostavilo špinění s lehkým krvácením, trvalo to měsíc. Říkala jsem si, ze jsem nejspis prodělala biochemicke, protoze jsem predtim měla slabou čárku na testu,
No a nyní je prosinec, ja stále krvácím. V termínu ms dorazila,,klasická ms” s kusy sliznice. Nyní je to zas ve starých kolejích.
TT je negativní, nechce se mi k doktorovi, když nemám žádné bolesti a krvácení není silné, jen je to uz opravdu obtěžující, chteli bychom mimco.
Diky za jakýkoliv komentář.
Když se ti nechce k doktoru, tak to asi nevyřešíš. Normálně jdi k doktoru, nikdo jiný to nevyřeší.
Tak tady je vážně na místě dlouhodobe krvácení, být slabé, řešit s doktorem. Teda nejen proto, že chcete mimco, ale aspoň to by pro tebe mohla být motivace..
tady ti zkušeností ostatních moc nepomůžou. I kdyby to někdo měl stejně, příčina může být různá.
X týdnů krvácíš a nechce se ti k doktorovi? Tak tady je každá rada drahá.
@nemamjmemo určitě se objednej, nech se prohlednout. Pokud na vyšetření bude vše v pořádku, chtej, aby ti nabral krev na hormonální profil (dela se třeba 2.den cyklu a pak po ovulaci), protože dlouhodobé krvácení může mit za příčinu malo progesteronu a s tim jen tak neotěhotníš. Je důležité mit v pohodě hormony. A ber také železo, at nejsi chudokrevná, když takhle dlouho krvacis (ne denne, abys neměla zacpu, ale párkrát za tyden si zobni, kup si něco v lékárně nebo si najdi zeleninu/maso s vysokou davkou železa).
Mam s tim problémy opravdu jen od doby, co se snažíme… je to na hlavu uz. Až budu zpět od doktorky, dám vědět pro ostatní, co mají třeba stejný problém…
Tak podle doktorky vše v pořádku, hormonální nerovnováha, dostala jsem na zastavení krvácení Norethisteron a Gynprodyl, tak snad to k něčemu bude