Dlouhodobé plazení, kdy vám začalo dítě lézt?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
6619
30.1.26 14:05

Já jsem kupovala koberce, nechávala jsem překážky, použila jsem každou radu a nic nezabiralo.

Pravda je, že on nebyl pasivní, nikdy, překážky přelezl, díky koberci se mu lépe stalo u nábytku, ale prostě pohyb byl rychlejší plazením, tak se plazil. Šílené dítě co se na chvíli nezastavilo, ale mohla jsem se na hlavu postavit a lezl, až když on chtěl/zvládl to. Konzultováno i u fyzio.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33
30.1.26 19:57

Mám 6 dětí a fázi plazení měla většina (4), ale je docela zvláštní, že dítě s největší diastázou, kterou má očividně dosud (předškolní věk), fázi plazení právě nemělo, takže poněkud tuto teorii vyvrací, dlouho se mi plazily pomalejší děti (chůze 18. -19. měsíců), ale kupodivu nejdéle se mi plazilo dítko, u kterého nebyl zpomalený vývoj (samostatná chůze ještě před 15.měsícem, takže průměr), samozřejmě je lepší, když jdou děti do sedu i stoje až kleku, ne z plazu, některé děti na to nepočkaly, ale všechny mi pak lezly po 4 nejméně ještě půl roku, než začaly chodit. Fáze plazení, kterou děti často dohnaly k dokonalosti a rychlosti - souměrný “vojenský” pohyb, nevadil jim ani např. asfalt nebo štěrk, trvala 2-4 měsíce. Děti, které se mi neplazily, tedy i to s diastázou, začaly chodit nejdříve (11.-12. měsíc), jinak to bylo tak nějak posunuto o to plazení…Následky mi nejsou zřejmé ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí