Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj,
Nase 11tydenni kikinko uz dve noci po sobe spi celou noc. Mel jste to tak taky nekdo? Prijde mi to brzy ![]()
U svych deti jsem to stesti nemela, ale muj mladsi bracha takhle spal od narozeni, a to byl kojeny. Uzivejte ![]()
@LucieKLuc píše: Více
To záleží spis na tom, jestli se pak dopije přes den a jesrli máš dost mlika. Každé mimino to má jinak a některé opravdu spí, i když je to maloktere.
Záleží, jak prospívá. Často spí nedonošené děti celé noci, protože se přes únavu nedokáží vzbudit. Pokud je donošený, přibírá a je v pořádku, tak patříš mezi promile vyvolených
. Kamarádka to tak u dcery měla taky. Nicméně nezoufej, spánek se mockrát změní, tak třeba se ještě probdělých nocí dočkáš ![]()
My tomu v práci říkali děti pro začátečníky
neboj, na 99,9% se vám to ještě změní okolo 5-6m ![]()
A to vadí?
Syn byl spáč odmalička. Netrápily ho ani zuby ani bříško, na kojení jsem ho budila a u toho zase usnul. Doteď aspoň o víkendu spíme dlouho
Mít ranní ptáče, které vstává v 6, to by mě kleplo.
Starší se budil max jednou za noc od cca 6 týdnů, někdy vůbec. Mladší od porodnice chrněla od 22. hod. večer do 6-7 ráno v kuse, vzbudit nešla, po dvou nocích, kdy akorát začala řvát, že ji budím a stejně nepila, jsem to nechala na ní. Oba kojení, prospívali v pohodě. Užij si to ![]()
Naše mládě se budilo jednou za noc, pojedlo a spalo dál. Asi po šesti měsících začalo spát celou noc. Přibíralo, prospívalo…takže vše bylo v pořádku. Žádná spánková regrese ani žádný zlom nenastal…spí tak do dnes. 🙂
Důležité je, jestli správně prospívá. Pokud nemáš doma dětskou váhu, dozvíš se to na kontrolách u lékaře. Já si taky pochvalovala, jak malý hezký spí než mě doktorka uvedla v omyl, že je tak moc vysílený, že z toho hodně spí. Kojila jsem, měla dostatek mléka, ale nepřibíral. Držím palce ať je to u Vás v pořádku a máš jen spáče ![]()
Jestli přibírá, nezbývá než gratulovat a tobě užívat si to dokud se dá ![]()
První dcera mi už od porodnice spala celou noc. Byla kojená a přibírala, tak jsem ji nechala. Měla období, kdy se budila pak, ale jen 1× kolem půl roku. Od roka zase spala celou noc.
S druhou jsem si naivně myslela, že to bude podobné…. Bohužel…
Mám taky spící dítě. Ono jich bude více, ale mezi nevyspalými matkami úplně nikdo nechce říkat, že mu jeho dítě spí celou noc
A když už před někým člověk zmíní, že to dítě spí, tak je to vždycky „počkej až…“. Je jí už rok a až na pár epizod v rámci dní, spí v kuse pořád, takže i zázraky se dějí ![]()
@Markéta188 Teď jsi mě nepotěšila, já stále naivně věřím tomu, že i druhé bude to samé
Ale naděje umírá poslední!
@Chiruna25 píše: Více
No… říká se, že druhé dítě je za odměnu, ale u nás je opak pravdou.
Druhá dcera má 1 rok a budí se od narození co 2 hodiny, ale teď poslední měsíc už dá 3
![]()
Nám začala dcera spát chvilku po 6N celou noc. Je na UM. Ráno se s žádným šíleným hladem nebudí, ale je fakt, že přes den jí častěji.