Dlouhodobě zvýšená teplota

Anonymní
9.1.12 23:18

Dlouhodobě zvýšená teplota

Kamarádka mě požádala o vaše zkušenosti. Má rok a půl starého chlapečka, který má již od 26. prosince trvale zvýšené teploty. Je to neustále kolem 38 stupňů.
Lékařka odebírala již moč, krev (i na mononukleózu apod.), dělala výtěry a vše je negativní. Chlapeček nemá ani rýmu, ani kašel, ani průjem, má chut´k jídlu, je naprosto bez příznaků. Rozbitý teploměr jsme také vyloučily. Kamarádka jde zítra opět k lékaři. Mně napadlo, jestli mu třeba nerostou stoličky, protože prý nemá ještě ani jednu, ale u toho prý zase nebývá až tak vysoká teplota.
Nemáte někdo s něčím podobným zkušenost?

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
5527
10.1.12 00:02

Řeším podobný problém s dcerou, i když ona je o dost starší (má 3,5 roku). Od září jí teplota neklesla pod 37,3. Někdy má 38, někdy míň… V září prodělala salmonelozu,tak jsme to sváděli na ni. Pak jí začaly astmatické záchvaty a zjistil se zánět dutin (rýmu neměla). Zánět se přeléčil a teploty pořád neopadly. Astma se léčí, dcera je jinak OK, ale teploty má pořád. Byli jsme na imunologii a nic nezjistili. Neporadím, jen chci říct, že už skoro půl roku žiju v nejistotě, co s ní je. Připadá mi nenormální mít tak dlouho teploty a lékaři mlčí. Tak přeju, ať jsou to u vás třeba ty zuby nebo prostě něco, o čem budete vědět. co to je. Je strašné žít v nejistotě. Jinak dcera má taky chuť k jídlu, normálně funguje, chodíme ven, do kolektivu, nemocná není… JEN má teploty kolísající mezi 37,5-38,2 stupni. Takže zkušenost s tímto problémem máme, ale čím to je, to vám možná ani nikdo neřekne :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
174
10.1.12 08:18

My jsme měli ve věku 1,5 roku také teploty ke 38 stupňům a žádný kašel ani rýmu, moč čistou, MUdra na ní také nic neshledala a nakonec mě napadly ty zuby a bylyto oni. Toť naše zkušenost a přeji Vám, ať jsou to také „jen“ ty zoubky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2451
27.7.12 22:30

Holky poraďte, malý má po odečtu zvýšenou teplotu, 37.2… Standartně bych to asi neřešila, ale my máme jít n očkování… takhle má teplotu už dlouhodobě, kolísavou, třeba ráno má 37.1. v poledne nic, večer 37.3… max měl 37.4… daly by jste očkovat nebo ne? Malý je jinak čilý, krásně papá…zkrátka úplně v pohodě…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1505
27.7.12 22:39

@nulu86 za sebe?? nenechala bych očkovat! může se v něm tlouct nějaká viroza a zatím to není zřejmé… ale promluv si o tom hlavně s doktorkou :kytka: přeji brzké uzdravení!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
kaštinka
27.7.12 23:06

O tom, proč je u větších dětí, kterym už vyrostly zuby, stále zvýšená teplota se pěkně píse v knize Radost ze zdravých dětí, Strnadelová, Zerzán. S vleklými problémy s imunitou pomůže výborný homeopat Fildan, preparáty paní Podhorné a na akutní úlevu aromaterapie Karla Hadka. Ke zvážení je také kůra od Jonáše.

• Citovat
  • Upravit
2451
27.7.12 23:20

Díky holky, no mě spíš fascinuje, že mu doktorka napsala antibiotika. Udělala mu krevní obraz a výtěr z krku. V krku v minimální míře streptokok…ačkoliv měl ty antibiotika které už dávno dobral stejně má sem tam zvýšenou pořád… A jako další antibiotika už budu hodně řvát pokud mu bude chtít napsat…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
609
28.7.12 08:29
@lulje píše: Řeším podobný problém s dcerou, i když ona je o dost starší (má 3,5 roku). Od září jí teplota neklesla pod 37,3. Někdy má 38, někdy míň… V září prodělala salmonelozu,tak jsme to sváděli na ni. Pak jí začaly astmatické záchvaty a zjistil se zánět dutin (rýmu neměla). Zánět se přeléčil a teploty pořád neopadly. Astma se léčí, dcera je jinak OK, ale teploty má pořád. Byli jsme na imunologii a nic nezjistili. Neporadím, jen chci říct, že už skoro půl roku žiju v nejistotě, co s ní je. Připadá mi nenormální mít tak dlouho teploty a lékaři mlčí. Tak přeju, ať jsou to u vás třeba ty zuby nebo prostě něco, o čem budete vědět. co to je. Je strašné žít v nejistotě. Jinak dcera má taky chuť k jídlu, normálně funguje, chodíme ven, do kolektivu, nemocná není… JEN má teploty kolísající mezi 37,5-38,2 stupni. Takže zkušenost s tímto problémem máme, ale čím to je, to vám možná ani nikdo neřekne :(

Ahojky, pokud má lehce nad 37, tak to není ještě teplota, ale zvýšená teplota. nehledě na to, že u dětí jsou vyšší teplůtky naprosto normální (jsou menší, krev v nich cirkuluje rychleji) také záleží na tom, kdy dítěti teplot měříš (nejlépe ráno po probuzení a přibližně ve stejný čas) teplota během dne značně kolísá a záleží i na teplotě okolí. Dalšími důvody zvýšené teploty může být dlouhodobý stres (například při nácviku vylučovací hygieny, nástup do školky, příchodem mladšího sourozence). Další možnost je, že v jejím těle probíhá zánět, nebo imunologické reakce, což jste, ale s Dr. vyloučili, také se může jednat o její standardní teplotu, která bude přetrvávat i v dospělosti a neznačí žádný problém.
Zdravím

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
88
28.2.13 12:59

Dlouhodobě zvýšená teplota kolem 37°

Ahoj maminky, obnovuji diskuzi ohledně dlouhodobě zvýšené teploty. Můj skoro 6 měsíční syn už má více než týden teploty mezi 37-37,5 (po odečtu). Před 14 dny měl zánět průdušek, to už jsme vyléčili, zajímavé, že u toho teploty neměl, ty „vyskočily“ až potom. Vím, že to není žádná hrůza a jedná se jen o zvýšenou teplotu, jen mi to dělá trochu starosti. Jinak je syn veselý, papá pěkně, občas ještě zakucká, ale to je pozůstatek těch průdušek. Ptala jsem se doktory zda to nemůže být tím, že by mu rostly zuby, to mi řekla, že to na to ještě nevypadá. Poslala nás na krevní obraz a CRP - máme tam jít v pondělí, v úterý bude mít výsledky a podle toho se rozhodne zda bude malého očkovat nebo ne (Prevenar 13).

Chtěla jsem se jen zeptat jestli má někdo podobou zkušenost, pokud ano za jak dlouho ty teploty pominuly a zda to vaše doktorka nějak řešila - případně jak.

Děkuji za odpovědi :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
168
4.3.13 21:05

Nikdy bych nenechala svoje dítě očkovat když by měl „jen“ zvýšenou teplotu…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16
26.3.13 11:58

Ahojky,
mám 18-ti měsíční holčičku a už od začátku února máme také stále zvýšené teploty (37 - 37,5 po odečtu). Byly jsme na krevním obraze a výtěrech - vše OK. Mononukleóza a další podobné nemoci byly negativní. Doktorka po nás chtěla i moč (samozřejmě odebranou sterilně, což se nám nedaří :zed: S těžkým srdcem se nám to povedlo nesterilně… Čekám na výsledky a doufám, že to bude relativně OK ). Měly jsme jít na očkování spalniček a doktorka mi na rovinu řekla, že si to na triko neveme. Počkáme až jak dopadne moč a pak se uvidí…
Když jsem za ní byla poprvé kvůli teplotám, sváděla to na zuby, když jsme tam byly po druhé, tak to stále moc neřešila - byla jsem v klidu i já. Říkala jsem si, že to nic nebude, že bude jedno z dětí, které žije se zvýšenou teplotou. Až když jsme šly na 18 - ti měsíční prohlídku, tak nás raději poslala na ty vyšetření (od listopadu chytáme každý bacil, který kolem nás proletí :-( )

S tím očkováním raději počkejte. Naše doktorka mi to vysvětlovala že když malou naočkuje se zvýšenou teplotou, tak pak z toho můžou vzniknout ty hnusné nemoci jako encefalitida atd…

Doufám, že se ty naše zlatíčka z toho brzy dostanou!!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5527
26.3.13 13:28
@Danielitha píše:
Ahojky, pokud má lehce nad 37, tak to není ještě teplota, ale zvýšená teplota. nehledě na to, že u dětí jsou vyšší teplůtky naprosto normální (jsou menší, krev v nich cirkuluje rychleji) také záleží na tom, kdy dítěti teplot měříš (nejlépe ráno po probuzení a přibližně ve stejný čas) teplota během dne značně kolísá a záleží i na teplotě okolí. Dalšími důvody zvýšené teploty může být dlouhodobý stres (například při nácviku vylučovací hygieny, nástup do školky, příchodem mladšího sourozence). Další možnost je, že v jejím těle probíhá zánět, nebo imunologické reakce, což jste, ale s Dr. vyloučili, také se může jednat o její standardní teplotu, která bude přetrvávat i v dospělosti a neznačí žádný problém.
Zdravím

Až teď jsem si všimla, žes kdysi reagovala na můj příspěvěk. Píšeš, že 37 není teplota. Já jsem ale psala: „JEN má teploty kolísající mezi 37,5–38,2 stupni.“ Ano - horečka to není. Je to zvýšená teplota. JInak nechci slovíčkařit, ale jak jinak mám označit skutečnost, že někdo má teplotu třeba 36,2? Mám napsat, že je „teplý na 36,2?“ Teplota je prostě fyzikální veličina a jako takový tenhle termín prostě používám :nevim: Já prostě napíšu, že jeho teplota je tolik a tolik a nemám namysli to, že by byla zvýšená. Teplotu samozřejmě měříme v určitou hodinu, aby výsledky nebyly zkreslené.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7211
26.3.13 13:34

Já mám už do mala v normálním stavu teplotu 37,5 nikdy jsem neměla 36,6… ;) takže se může stát že je to normální stav :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5527
26.3.13 13:41
@Becky00 píše:
Já mám už do mala v normálním stavu teplotu 37,5 nikdy jsem neměla 36,6… ;) takže se může stát že je to normální stav :kytka:

Pro nás „normální“, kteří při 37 umíráme, je tohle nepředstavitelné :mrgreen: Ale moje dcera se řadí mezi vás „nenormální“ a už jsem se smířila s tím, že prostě má jako normu 37,5 a víc a pro ni TO JE NORMÁLNÍ. Při 38 normálně funguje a chodí do školky, při 39 už vidíme, že se něco asi děje a při 40 jí dávám čaj a trošku srážím obkládkama, neb preparáty na snížení horečky u ní nezabírají a vlastně ani nejsou třeba - jí horečka nevadí 8o Taková pohoda u ní. :nevim: Já šílím, když u ní na teploměru vidím 40 a s ní to ani nehne :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7211
26.3.13 13:46

@lulje taky to tak mám ;) když jsem měla po porodu infekci a horečky (40) tak se mně pořád doktoři ptali jestli ty teploměry nejsou rozbité když vypadám jako by mi nic nebylo :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí