Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj holky, zase si jdu pro radu. Moje dcera(13m) od včera pokašlává. Rýmu neměla, ani teď ji nemá, nechrčí to v ní, teplotu nemá, je úplně v pohodě co se týče nálady a tak. Kašle nejvíc, když leží, při spaní. Ale není to žádný dávivý kašal, prostě jen jakoby odkašle a zas je chvíli klid. Když si hraj, tak zakašle max 1× za půl hodiny(to je jako příklad, já to neměřila) a když spít, tak snad jednou za minutu.
Nemůže to být tím, že teď uplne nehorázně slintá(lezou jí stoličky)? Že by jí třeba ty sliny zatekly do krku… Já nevím, možná je to blbost, ale zase ji nechci pát medicínami(navíc to pakl zvrací
)
Tak díky za radu ![]()
atominnka Nas malej taky cas od casu pokaslava. Podle me to muze souviset se slinenim spojenym se zoubkama. Nemate suchej vzduch v mistnosti? Ja jsem dala do kazde mistnosti na topeni nadobku s vodou a zlepsilo se to. Jinak to nocni pokaslavani je u vas dost casty, nebudi to malou? Kdyz Tom pokaslaval v noci, davala jsem mu ctvrtku Prothazinu (na predpis)- rozdrcenou do kase. Behem dvou- tri dnu to ustalo.
Co se tyce zvraceni po lecich- co cipek?
No v noci, ja bych rekla, ze to neni nic hroznyho, nicmene buhvi jestli slysim vse nebo jen pulku:-D Ale nebudi ji to. Ted to vypada, jakoby se ji ten kasel zacal trhat, přes den zakašle max 10×, hlavně kašle kyž spi. Suchy vzduch mi neprijde, hodne vetram, a mela na postylce mokrou plenu.
Cipek mam doma, ale jeste jsem ho nezkousela. Koupila jsem ho po to, co zvracela medicinu, ale pak uz teplotu nemela. A ani ted ji nema, tak cipek davat nebudu.
Vis, ja prave zadne zkusenosti s kaslem nemam, mala nikdy(musim zaklepat) nebyla nemocná, krom teda rymy, tu mela snad 2×… Takže nevím.. uvidime, davam caj na kasel, trochu medu a kdyz se to nezlepsi, pujdu vpatek k dr…
atominnka píše:
No v noci, ja bych rekla, ze to neni nic hroznyho, nicmene buhvi jestli slysim vse nebo jen pulku:-D Ale nebudi ji to. Ted to vypada, jakoby se ji ten kasel zacal trhat, přes den zakašle max 10×, hlavně kašle kyž spi. Suchy vzduch mi neprijde, hodne vetram, a mela na postylce mokrou plenu.
Cipek mam doma, ale jeste jsem ho nezkousela. Koupila jsem ho po to, co zvracela medicinu, ale pak uz teplotu nemela. A ani ted ji nema, tak cipek davat nebudu.
Vis, ja prave zadne zkusenosti s kaslem nemam, mala nikdy(musim zaklepat) nebyla nemocná, krom teda rymy, tu mela snad 2×… Takže nevím.. uvidime, davam caj na kasel, trochu medu a kdyz se to nezlepsi, pujdu vpatek k dr…
Tak zkus psí sádlo, dá se koupit v lékarně, stojí cca 200kč…malýmu jsem tím mazala záda a hruď a trošku jsem dávala i pod nos a musím říct, že se nám to hodně zlepšilo…psí sádlo, co jsem koupila v lékarně, tak není vyroben přímo ze psa, ale název má opravdu psí sádlo ![]()
wamp píše:atominnka píše:Tak zkus psí sádlo, dá se koupit v lékarně, stojí cca 200kč…malýmu jsem tím mazala záda a hruď a trošku jsem dávala i pod nos a musím říct, že se nám to hodně zlepšilo…psí sádlo, co jsem koupila v lékarně, tak není vyroben přímo ze psa, ale název má opravdu psí sádlo
ještě jsem ti zapoměla napsat, že přípravek je vhodný pro děti od 1 roku
wamp píše:atominnka píše:Tak zkus psí sádlo, dá se koupit v lékarně, stojí cca 200kč…malýmu jsem tím mazala záda a hruď a trošku jsem dávala i pod nos a musím říct, že se nám to hodně zlepšilo…psí sádlo, co jsem koupila v lékarně, tak není vyroben přímo ze psa, ale název má opravdu psí sádlo
Jo vidíš, to mě nenapadlo… Zkusím. vím že není ze psů
stejně jako koňská mast není z koní
Díky