Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Dobrý večer, na podzim jsem vysadila antikoncepci, cyklus mi trval 120 a 2× 60 dní. Nyní mám zrovna menstruaci která trvá již 14 dní. Máte nějaké rady jak menstruaci „ukoncit“
(gynex jsem brala, nyní užívám Macu a kontryhelovy caj)
A ten kontryhel pijete tak, jak se má? Jen v první polovině cyklu? Jestli ho pijete nonstop, tak se nedá vyloučit, že je to dlouhé krvácení způsobené právě tím.
@hdt podle me je špatně i gynex. A určitě se nech vyšetřit, ale premyslej nad tim i tak, že můžeš mit ms jen tyden a ten zbytek je jen spineni/krvácení kvůli nízké hladině progesteronu. Což by mohlo odpovídat, protože gynexem mas velké množství estrogenu, což znamená nízká hladina progesteronu a ten způsobuje krvaceni mimo ms. Ja bych to viděla na tohle. Objednej se na gyndu. Kup si ascuritin (velké množství vitaminu C, které může pomoct se zastavením krvácením nebo to aspoň zmirni),doporucuji si koupit i železo, jestli tak dlouho krvacis, ať nejsi chudokrevna nebo nejaky komplexni multi vitamin s vitamíny a mineraly. A za me doporucuju i probiotika (me na zvýšeni progesteronu pomohlo) a můžeš i Drmek, který zvysuje progesteron. Ale to je pouze ma domnenka, třeba to nebude hormonální nerovnováhou, ale pokud to máš takhle šílené po dobrani ha, tak bych si na to skoro až vsadila.
@suzka1 píše: Více
Dekuji za odpoved. Gynex jsem měla naposledy v lednu. Všech 15 dní MS je krvácení silné. Po víkendu zavolám lékaři.
@hdt píše: Více
Uz jsi tam mela byt, muj gyndar by nechapal na co jsi cekala..
@lilith1 píše: Více
Minulou MS jsem měla 10 dni tak jsem čekala jestli po 10ti dnech také neskončí než pojedu 300 km za svým doktorem. Poté co to prekrocilo 10 dní mel můj dr dovolenou
Tak jsem dostala na 3 týdny hormony na srovnání a zjistili mi PCOs