Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Zdravím všechny, jdu si pro radu nebo tipy, pokud se někomu stalo něco podobného.
Pronajímám byt. Bydlela v něm paní. Koncem října ji končila nájemní smlouva a sdělila mi, že ji nechce prodlužovat. Dohodli jsme se tedy, že mi byt ke konci října předá. Je tam i faktor, že mi paní dluží za poslední dva měsíce nájem. Kauci samozřejmě mám, ale ta byla jen ve výši 1 měsíčního nájmu a tu také potřebuji pozdržet, dokud nepřijde vyúčtování za energie, což je běžné.
Koncem října jsem tedy kontaktovala paní ohledně předání bytu. Nemohla jsem se ale asi týden v kuse jak dovolat, tak dopsat, ani přes SMS, ani přes email, prostě se po ní slehla zem. Byt jsem tedy byla po skončení trvání smlouvy otevřít v doprovodu policie a samozřejmě mám i na videu natočeno vstoupení do bytu. V bytě zůstala po paní jen pohovka a jinak nic (z mého majetku - vybavení - nic odcizeno nebylo).Na stole jsem našla klíče (od bytu, vchodu, schránky, atd.).
Nevím ale, co mám teď dělat?
Co byste dělali?
• S paní se nelze spojit. • Dluží mi za dva nájmy.
To, že mi byt osobně nepředala teď pomiňme.
@Ketris ne, ti mi rekli at si to resim s pravnikem, ale nic vic, sveho pravnika nemam, takze asi budu muset nekoho najit
Ahoj, to jsi snad měla nájemníci, co utekla před časem od mojí kamarádky, ne? Mohla bych vědět město, kde jsi pronajímala ten byt? Nebo mi napiš víc do zprávy.
Jinak opravdu, právník, plus podat trestní oznámení pro podvod. Ale i když ji třeba soud uloží uhradit Ti dluh, tak s tím nepočítej. Ta bude mít exekuce a utekla před exekutorem. Buď ráda, žes přišla jen o peníze ze dvou nájmů, kamarádce takhle nájemnice ještě vybilila byt, co nezvládla odnést, to alespoň poškodila, rozbila a zničila, i koberce pila benzínem a chtěla zapálit, jenže nehořely. ![]()
@barbarossa ahoj, v Praze. A s tim trestnim oznamenim, to si nejsem jista, jelikoz nic neznicila, v byte bylo uklizeno a vsechno, jen proste jedine co, tak dluh za dva najmy, pocitam s tim, ze penize budu vymahat soudne jako klasicky dluh.
@Tojsemja23 píše:
@Ketris ne, ti mi rekli at si to resim s pravnikem, ale nic vic, sveho pravnika nemam, takze asi budu muset nekoho najit
Bude te to vsechno stat mnohem vic penez nez je vznikly dluh. + nervy, stres, spousta casu (tohle se bude tahnout roky).
Ozelela bych ten maly dluh a byla rada, ze se pani odstehovala.
Ale jejím záměrem bylo Ti je nezaplatit a utéct, což už je podvod, zeptej se třeba sousedů, kdy se odstěhovala, zda si třeba nevšimli, že by se na zmizení nepřipravovala… Však oni si s tím policajti poradí, jen se nenech odbýt.
@Tojsemja23 Policii s tim neotravuj. Dluznictvi neni trestne.
Jestli má exekuce, tak z ní nic nedostaneš, jen budeš mít další náklady na právníka, žaloby… Pokud nemá, tak přes soud máš šanci, ale bude tě to stát spoustu času a nervů. Zkusila bych jí napsat předžalobní výzvu staženou z internetu, pohrozit soudem a exekucí, ale pokud nezareaguje, tak bych to nechala plavat ![]()
@cecetka je mi to vse jasne, ale nechci se smirit s tim ze ji jen tak projde dluh skoro 30 tisic..
@cecetka píše:
Bude te to vsechno stat mnohem vic penez nez je vznikly dluh. + nervy, stres, spousta casu (tohle se bude tahnout roky).
Ozelela bych ten maly dluh a byla rada, ze se pani odstehovala.
přesně tak, hromada starostí, běhání, peněz za právníky, aby to skončilo někde v pořadí exekucí, nestálo by mi to za to. Máš aspon tu kauci a je možnost, že ve vyúčtování něco vrátí @Tojsemja23
@barbarossa píše:
Ale jejím záměrem bylo Ti je nezaplatit a utéct, což už je podvod, zeptej se třeba sousedů, kdy se odstěhovala, zda si třeba nevšimli, že by se na zmizení nepřipravovala… Však oni si s tím policajti poradí, jen se nenech odbýt.
To by se muselo podarit prokazat, ze to mela v umyslu pri sjednani podnajemniho vztahu. A to se nepodari ![]()
@cecetka má pravdu, kašli na to a buď ráda, že je pryč. Můj tatík říká „Beze ztráty rozumu nenabydeš“.