Dluh od nájemníka

Napsat příspěvek
Velikost písma:
12942
20.11.22 16:06

Upřímně, je tu nebezpečí, že z ní nic nedostaneš a ještě budeš platit právníka.
Jinak nikde jsem nezažila kauci mén než 2 nájmy, to by asi bylo lepší.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
61
20.11.22 16:07

Diky tedy vsem za nazory, rady a tipy, uvidim tedy, poslu tu predzalobni vyzvu a uvidim jaka bude nebo nebude reakce a pak podle toho asi budu postupovat dal. Jsem z toho docela smutna, jelikoz pani normalne cely rok najem platila a ted ty posledni dva mesice mela pry financni potize, slibovala ze najem zaplati, ale nic no, tak uvidim, co ta vyzva udela trevba i s jejim svědomím…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
61
20.11.22 16:08

@barbarossa to je hezke a pravdive :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3807
20.11.22 16:15

Dát ji k soudu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3807
20.11.22 16:21

Zda je v exekuci, to se dá zjistit. Pokud není, tak se s ní soudit. 30 tisíc je dost a máš šanci, že až jí soud tu exekuci dá, tak peníze z ní dostaneš. Bude ti muset zaplatit i právníka i soudní poplatky i úroky z prodlení. Takže předžalobní výzva by s ní mohla hnout. Já bych nad tím rukou nemávla, tihle lidé na to právě hřeší.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15903
20.11.22 16:53

Bohužel žijeme ve společnosti, kde jsou tato prasata chráněna.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11559
20.11.22 17:03

Dluh jeden nájem (pokud nedošlo k nějakému poničení) je ještě OK. Je otázka, co energie. Ale už se to mělo řešit hned a nenechat to bez snahy už po 1. dluhu na nájemném.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
145
20.11.22 17:19

Kauci sis nechala nebo jsi jí ji nakonec dala? Takhle bys měla dluh jenom 1 nájem a doufat, že vyúčtování energií bude v pohodě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
199
20.11.22 17:24

Nedělat nic, protože šance něco vymoci přes soudy je mizivá a na roky. Je to holt zkušenost do budoucna, že se kauce bere ve výši 3 měsíčních nájmů a jakmile se někdo opozdí byť s jednou jedinou platbou, tak okamžitě začít konat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2436
20.11.22 20:03
@Tojsemja23 píše:
@cecetka je mi to vse jasne, ale nechci se smirit s tim ze ji jen tak projde dluh skoro 30 tisic..

Já tě chápu, taky bytostně nesnáším, když podvodníkům a i jinak vyčůraným lidem něco projde a cítím se bezmocná, ale na druhou stranu, za ten čas, peníze a nervy, co by tě čekaly, to nestojí. Zvlášť při našem zoufale pomalém soudnictví. Teď jen doufej, že ti tam paní na energiích neprohýřila majlant. Příště si vem ty kauce tři.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
61
21.11.22 09:57

Kauci jsem nevratila, samozrejme kvuli energiim, kdyby se muselo doplacet, a taky kvuli dluhu. Je fakt, ze kauce ve vysi 3 najmu dava nejvetsi smysl, moje blbost a dobra vule..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný