Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Upřímně, je tu nebezpečí, že z ní nic nedostaneš a ještě budeš platit právníka.
Jinak nikde jsem nezažila kauci mén než 2 nájmy, to by asi bylo lepší.
Diky tedy vsem za nazory, rady a tipy, uvidim tedy, poslu tu predzalobni vyzvu a uvidim jaka bude nebo nebude reakce a pak podle toho asi budu postupovat dal. Jsem z toho docela smutna, jelikoz pani normalne cely rok najem platila a ted ty posledni dva mesice mela pry financni potize, slibovala ze najem zaplati, ale nic no, tak uvidim, co ta vyzva udela trevba i s jejim svědomím…
Zda je v exekuci, to se dá zjistit. Pokud není, tak se s ní soudit. 30 tisíc je dost a máš šanci, že až jí soud tu exekuci dá, tak peníze z ní dostaneš. Bude ti muset zaplatit i právníka i soudní poplatky i úroky z prodlení. Takže předžalobní výzva by s ní mohla hnout. Já bych nad tím rukou nemávla, tihle lidé na to právě hřeší.
Bohužel žijeme ve společnosti, kde jsou tato prasata chráněna.
Dluh jeden nájem (pokud nedošlo k nějakému poničení) je ještě OK. Je otázka, co energie. Ale už se to mělo řešit hned a nenechat to bez snahy už po 1. dluhu na nájemném.
Kauci sis nechala nebo jsi jí ji nakonec dala? Takhle bys měla dluh jenom 1 nájem a doufat, že vyúčtování energií bude v pohodě.
Nedělat nic, protože šance něco vymoci přes soudy je mizivá a na roky. Je to holt zkušenost do budoucna, že se kauce bere ve výši 3 měsíčních nájmů a jakmile se někdo opozdí byť s jednou jedinou platbou, tak okamžitě začít konat.
@Tojsemja23 píše:
@cecetka je mi to vse jasne, ale nechci se smirit s tim ze ji jen tak projde dluh skoro 30 tisic..
Já tě chápu, taky bytostně nesnáším, když podvodníkům a i jinak vyčůraným lidem něco projde a cítím se bezmocná, ale na druhou stranu, za ten čas, peníze a nervy, co by tě čekaly, to nestojí. Zvlášť při našem zoufale pomalém soudnictví. Teď jen doufej, že ti tam paní na energiích neprohýřila majlant. Příště si vem ty kauce tři.
Kauci jsem nevratila, samozrejme kvuli energiim, kdyby se muselo doplacet, a taky kvuli dluhu. Je fakt, ze kauce ve vysi 3 najmu dava nejvetsi smysl, moje blbost a dobra vule..